Szerintetek is bunkóság így viselkedni a
bábszínházban?
Figyelt kérdés
Ma bábszínházban voltam a kislányommal. Teltházas előadás volt. ÉN csak a 6 éves nagyobbik lányomat vittem el , a kicsi otthon maradt, ő nemsokára 2 éves lesz de tartottam tőle hogy nem nézné nyugodtan és csendben végig az előadást, így inkább otthon maradt apukájával. Az előttünk levő sorban pont előttem egy kb. 4-5 hónapos kisbabával jöttek...már akkor tudtam, hogy ki fognak menni kábé a felénél, ennél jóval hamarabb kb. 10 perc után nyűglődni kezdett a baba és az anyuka felállt és kiment vele. Természetesen felállította az egész sort, mert miért is ne középre vett volna jegyet... Ha egy ilyen van az előadás alatt azt mondom hagyján, de nem túlzok hogy kb. 20-an mentek ki így az előadásról. A nézőknek is rossz ez, a bábszínésznek meg főleg kellemetlen. Komolyan ennyire nehéz lett volna otthon hagyni a kisebb gyerekeket? Egyébként se ajánlják 3 éven aluliaknak a darabot. Szerintem ez akkora prosztóság! Ha mindenképp muszáj annak a babának részt venni az előadáson akkor meg vegyenek a sor szélére jegyet hogy feltűnésmentesen ki tudjanak surranni! Arról nem is beszélek, hogy végig volt alapzaj, voltak kiabáló gyerekek az még hagyján de ettől a folyamatos kijárkálástól a vége már élvezhetetlen volt az előadásnak.
Amúgy nem írtam volna ki a kérdést ha csak az az egy anyuka megy ki, aki előttünk ül. De az már tényleg több a soknál, hogy folyamatosan percenként ment ki valaki! voltam már pár előadáson gyerekkel, ilyet még az életben nem láttam...És még a jobbik eset ha kimegy, a rosszabbik ha bent marad az üvöltő gyerekkel - és ilyen is volt sok!
2017. ápr. 23. 20:37
22/30 jafnrétti válasza:
Rengeteg ilyen bunkó van sajnos, akiben fel sem merül, hogy esetleg alkalmazkodni kéne egy kicsit, de azt azért elvárják, hogy hozzájuk mindenki alkalmazkodjon. Pedig nem lenne nehéz, itt pl. egyértelműen jelezték, hogy melyik korosztálynak ajánlják a darabot, annál kisebb gyereket például a többi gyerek miatt sem kéne vinni, akik szeretnék élvezni az előadást.
2017. ápr. 23. 20:52
23/30 anonim válasza:
azért nagyobb valoszinűséggel végigüli a 3 éves az előadást, mit a 3 hónapos. El kell vinni előtte pisilni, meg kell őt előtte etetni, halkan, sutyorogni természtesen szabad. (amúgy a legtöbb helyen még enni, inni is lehet) Ezek az előadások nem szoktak amúgy sem 30-40 percnél tovább tartani, ennyit igazán ki lehet bírni egy 3 évesnek. Ha meg nem bírja ki, mert olyan is van, h baromira nem érdekli, akkor leszűröd a tanulságot és legközelebb nem viszed.
2017. ápr. 23. 21:36
24/30 anonim válasza:
ez amúgy a 14.-nek ment, pluszba még egy kis gondolkoznivaló, a hozzád hasonló mentalitású emberek miatt, (akik azt hiszik, mert nekik kis gyerekük van, így nekik mindent szabad) alakultak ki és terjedtek el a felnőttbarát szálloda és felnőttbarát étterem fogalmak, mert a gyermektelenek tele lett a töke azzal, h egyes gyerekesek azt gondolják nekik mindent lehet.
2017. ápr. 23. 21:43
25/30 anonim válasza:
és az lemaradt, h 3 gyerekem van, soha nem vittem a kicsit olyan előadásra, ami nem neki való, akkor apa vigyázott rá, amikor a nagyobbaknak volt valami bemutatója, fellépése stb., és ott volt az egész család, akkor a sor végén ültünk, pont a fent említett okok miatt.
Ha elmentünk étterembe mindig valami gyerekbarát helyre mentünk, eszembe sem jutott volna beletenyerelni más romantikus vacsijába.
Tehát nem egy gyeremektelen fiatal szingli vagyok, és teljesen megértem, h elege lett az embereknek abból, h a kisgyerekesen azt hiszik, h nekik mindent lehet és nem tudnak viselkedni.
2017. ápr. 23. 21:48
26/30 anonim válasza:
Nos, tévedsz utolsó, en személy szerint sosem vittem a gyerekemet ilyen helyre mivel hiperaktív volt és felertem ésszel, hogy mi az, ami nem neki való. Ettől függetlenül volt szerencsém más gyerekekhez is, akik ugyan nem szenvedtek magatartás zavartol, mégsem voltak képesek egy előadást végig ülni. Az meg végképp nem jutott volna eszembe, hogy azon haborogjak, hogy egy család együtt megy el egy ilyen eseményre
2017. ápr. 23. 21:49
27/30 anonim válasza:
Kérdezö
Az én lányomat pl ovi viszi bábszinház,megértelek én sem értem hogy miért nem lehet ilyenkor a babával ottho maradni vagy olyan helyre meni ahol nem gond siro baba,és nagy sem unatkozik.
2017. ápr. 24. 05:42
28/30 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy életbevágó hogy a pár hónapos kisbabával együtt menjen a család a bábszínházba. Lehet bőven más programokat csinálni, ahol nem gond ha sír a kicsi. Amúgy meg hát igen az első pár hónap arról szól hogy inkább a kisbaba igényeihez kell alkalmazkodni.
Múlt héten volt a nagylányom tánc bemutatója az oviban. Nem egy nagy horderejű esemény, hogy teljes csendben ülni és csak estélyiben lehet bemenni, mégis mivel nem ért rá apuka és vinnem kellett a kisebbik lányomat is, ezért szépen leültünk az ajtó mellé a padra, hogy lássam az előadást de ha nem tudna viselkedni a picur akkor kiviszem.
2017. ápr. 24. 09:37
29/30 anonim válasza:
Igazad van. Ha mindenképp vinni kell a kicsit, akkor a sor szélére illene ülni. De ez nyilván nem természetes annak, aki másokra nincs tekintettel.
2017. ápr. 24. 15:53
30/30 anonim válasza:
Sokan nincsenek magukon kívül másra tekintettel. De igenis zavaró az a szituáció amit leírtál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!