Szerintetek is bunkóság így viselkedni a
bábszínházban?
Figyelt kérdés
Ma bábszínházban voltam a kislányommal. Teltházas előadás volt. ÉN csak a 6 éves nagyobbik lányomat vittem el , a kicsi otthon maradt, ő nemsokára 2 éves lesz de tartottam tőle hogy nem nézné nyugodtan és csendben végig az előadást, így inkább otthon maradt apukájával. Az előttünk levő sorban pont előttem egy kb. 4-5 hónapos kisbabával jöttek...már akkor tudtam, hogy ki fognak menni kábé a felénél, ennél jóval hamarabb kb. 10 perc után nyűglődni kezdett a baba és az anyuka felállt és kiment vele. Természetesen felállította az egész sort, mert miért is ne középre vett volna jegyet... Ha egy ilyen van az előadás alatt azt mondom hagyján, de nem túlzok hogy kb. 20-an mentek ki így az előadásról. A nézőknek is rossz ez, a bábszínésznek meg főleg kellemetlen. Komolyan ennyire nehéz lett volna otthon hagyni a kisebb gyerekeket? Egyébként se ajánlják 3 éven aluliaknak a darabot. Szerintem ez akkora prosztóság! Ha mindenképp muszáj annak a babának részt venni az előadáson akkor meg vegyenek a sor szélére jegyet hogy feltűnésmentesen ki tudjanak surranni! Arról nem is beszélek, hogy végig volt alapzaj, voltak kiabáló gyerekek az még hagyján de ettől a folyamatos kijárkálástól a vége már élvezhetetlen volt az előadásnak.
Szerintem, ha kifizetünk a férjemmel nem kevés pénzt a romantikus wellness hétvégére, akkor nem biztos, hogy az étteremben a csendes beszélgetés, halk zene helyett azt szeretnénk hallgatni, hogy a szomszéd asztalnál a 3 gyerek kergetőzik az asztal körül mezítláb, ledobálják a villát, kanalat, stb. Tisztelet a kivételnek, mert vannak normálisabb szülök is akik, ha étterembe mennek gyerekkel, kordában tartják.
2017. ápr. 23. 17:13
12/30 anonim válasza:
8.-nak.
Persze, h a gyerkek nem kis felnőttek és vannak szükségleteik.
De nem véltelneül van korosztályjelölés még a bábszínházban is, ahogy olvastam itt is volt, h 3 éves kor alatt nem ajánlott.Gyengébben kedvéért ezt lefordítom: ha 3 év alatti a gyermeked akkor ne hozd magaddal. Ennyit jelent szépen megfogalmazva. Egyrészt a gyerek sem fogja élvezni, másrészt hagyd, h a többi gyerek élvezze, aki szeretné. Szerintem meg inkább az a "tuskó" aki ezt nem érti vagy nem akarja megérteni.
2017. ápr. 23. 18:15
13/30 anonim válasza:
Teljesen igazad van. Az meg nem mentseg, hogy nincs kire bizni a gyereket. Akkor nem mennek, ennyi. A kisbabaval sok lemondas is jar, tudomasul kell venni.
Az etteremmel is egyetertek.
2017. ápr. 23. 18:45
14/30 anonim válasza:
12!
Értem. Tehát ha 3 éves a gyerek, akkor már oké, ha ki kell mennie, éhes, beszél, stb. 4 hónapos gyereknél probléma, 3 évesnél nem. Igaz, a 3 éves se fog neked végig ülni még fel órát se, de még az 5-6 évesnek is gondot okoz 45 perc nyugodtan ules, de az se gond, hiszen a korhatar megjelolesnek megfelelő.
2017. ápr. 23. 19:39
15/30 anonim válasza:
Nalunk viszik a gyerekeket az ovibol szinhazba, babszinhazba. A legkisebbek 3 evesek. Egyetlen gyerek volt, aki felt, tobbet nem vittek. A tobbiek gyonyoruen elvannak, talan egyszer kellett egyiket kikiserni wc- re.
2017. ápr. 23. 20:09
16/30 anonim válasza:
14!
A gyerekem az unokatestvereivel 3 eves koruk ota gyakori vendegek a babszinhazban. SOHA nem jottek ki es mindig vegig tudtak ulni az eloadasokat. A tobbi veluk egy koruval. Ellentetben a par honapos es egy -ket evesekkel akik igenis zavartak a tobbiek szorakozasat.
2017. ápr. 23. 20:13
17/30 A kérdező kommentje:
Nagyokos első, hol verem a mellem ? Olvasás az nem megy? ráadásul egész családok jöttek, apuka bent maradt a nagyobbik gyerekkel anyuka meg kiment a csecsemővel.
2017. ápr. 23. 20:24
18/30 A kérdező kommentje:
Az említett anyuka aki előttem ült, a párjával és a nagyobbik gyerekkel volt, tehát lett volna kivel otthon hagyni a babát. Vagy ha már muszáj elmenni akkor tényleg vegyen a sor szélére jegyet és könnyen ki tud menni ha szükséges. Eleve késve érkeztek (ezt se értem, miért azokat kell megszivatni akik ott vannak negyed órával korábban és miért nem lehet időben kezdeni, így azok várnak többet akik időben ott voltak azok miatt, akik nem bírnak odaérni). Szóval késve érkeztek és már akkor is felállították a fél sort mert pont középen ültek. És tíz perc múlva meg kifele araszolt a nő a síró csecsemővel. Ezért baromi sok értelme volt megvenni a két jegyet.
2017. ápr. 23. 20:28
19/30 A kérdező kommentje:
Gyerekeknél még pár hónap, főleg 1-2 év igenis sokat számít a viselkedés tekintetében. Én a nagylányomat kb 3 évesen vittem először bábszínházba (pedig ő az a nagyon nyugis elmolyolós típus) pont azért, mert ez volt a korosztályi megjelölés. Én amúgy naivan azt gondoltam, hogy ezt mindenki betartja de minek is... Az hogy kicsit mozgolódik, halkan beszél, az ok de ez amúgy se egy szigorú darab volt, zene volt, lehetett együtt énekelni a bábfigurákkal, kérdezgették is a gyerekeket de már a felénél szinte alig hallottam valamit az egészből. Ilyen alapon akkor én is vihettem volna a kicsit, azt meg letojom hogy kit zavar. Nem az a tuskó aki "intoleráns" hanem az aki letojja a többi embert!
2017. ápr. 23. 20:33
20/30 A kérdező kommentje:
Az étterem annyiból más hogy az evés szükséglet, ha kirándul a család és éhesek beülnek egy étterembe, persze hogy teljesen más. De nyilván nem a legpuccosabb éttermet fogják választani, legalábbis mi családias éttermekbe szoktunk járni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!