Miért piszkál minket mindenki a születendő gyermekünk nevével? Ti mit gondoltok erről?
Az kérdésem kiírásához a családom hozzáállása vezetett. Első gyermekünket várjuk, kisfiú lesz. Az én nagyapám, illetve a párom édesapja, nagyapja, dédapja után Józsefnek szeretnénk elnevezi, Jocinak fogjuk becézni. A családom azonban állandóan veszekedést indít, hogy ez mennyire cigányos(!!!) név, vagy épp adjunk neki valami "mai", divatos nevet. Nem tudom, igazából mi a baj ezzel. Nekünk ez a legszebb név, azok után fogja kapni, akiket a legjobban szeretünk. Ráadásuk szerintem a sok Rikárdó meg Ketrin között már éppen csak megfér egy Jocika. Néha annyira piszkálnak, kiosztanak minket, hogy el is sírom magam. Általában a sógornőm kezdi, aki érdekes módon egy Márió és egy Kevin édesanyja (magyarok).
Ti mit gondoltok a családunk hozzáállásáról? Nem szeretnék itt vitát kezdeni, csupán ennyi a kérdésem.
24N
Ha ti ketten így látjátok jónak, ezt velősebben kell megmondanod nekik. Ezt ne más döntse el, hanem a két szülő.
Én nem adnám felmenő nevét a gyereknek, és a Józsefet is csak pár fokkal találom jobbnak a Kevinnél és Máriónál, de biztos nem hagynék senkit beleszólni. Ezt csak ti ketten dönthetitek el.
Apukam is Jozsef, es van egy tini fiu a szomszedban aki szinten Joci.
Mondjad, szalljanak le a neverol. Mi epp ezert egyebkent senkinek sem mondtuk, csak ketten tudtuk egeszen a szulesig.
Amit meg tudsz, hogy mond azt, hogy oke nem az lesz a neve, el lehet felejteni. Aztan meg megis azt adjatok , egy " jajj meggondoltuk magunkat a szuloszoban , megiscsak Jozsef lett "
Köszi.
Egyszerűen senki nem bírja otthon felfogni, hogy nekünk ez jelentéssel bír, és nem szeretnénk mai tucatneveket adni a gyereknek. Ígyis-úgyis ez lesz a neve, nem is értem, miért erőlködnek.
Minek kellett elmondani?
Mi egyik gyerekünk nevét sem mondtuk el senkinek amíg meg nem születtek, pont ezért, hogy ne idegesítsenek azzal hogy le akarnak beszélni róluk!
Nálunk is a fiúnál szóba került MÁSODIK névként a felmenőké, de végül (HÁL'ISTENNEK!!!!) elvetettük a dolgot.
Kedves utolsó,
Ha édesanyám legközelebb megint felhív azzal a szándékkal, nem gondoltam e meg magam, ezt fogom neki mondani. :)
Köszi
Mi azt valasztottuk, hogy ha barki megkerdezte mi lesz a gyerek neve, rutinbol valaszoltuk hogy Eufrozina, ha kislany, es Edomer, ha fiu. Ha tobbszor rakerdeztek, hogy teeeenyleg, akkor komoly pofaval bologattunk, hogy persze, mi masert mondanank?
Aztan amikor megszuletett, azt a nevet adtuk neki, amiben MI megegyeztunk. A rokonokat, ismerosoket meg kesz helyzet ele allitottuk, nem volt vita hogy miert ez, miert nem ez vagy miert nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!