Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az óvodai/bölcsödei családláto...

Az óvodai/bölcsödei családlátogatásba kötelező beleegyezni?

Figyelt kérdés

Állítólag felvétel után kimennek mindenkihez családlátogatásra, hogy egyénileg lehessen a gyermekről beszélgetni, stb.

Mi lenne, ha ezt a szülő elutasítja?

2017. ápr. 15. 00:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ilyenkor nemcsak arról szól, hogy körbenéznek hanem ismerkednek a gyerekkel otthoni körülmények között, így kicsit oldottabb a dolog,mintha mindjárt az ovi első napján találkoznak.

Amúgy nem arra kiváncsiak hogy milyen színű a fal, inkább hogy van-e külön ágya, játékokat megnézik, kicsit játszanak vele, illetve te is mesélsz róla hogy milyen a gyereked mit szeret és mit nem, hogy szereti ha szólítod, becézitek-e ilyesmi. De ha nagyon gáz a helyzet pl most költöztetek, ahogy itt valaki írja akkor szerintem semmi szégyelni való nincs ha mondod nekik, hogy inkább később jöjjenek, nálunk augusztusba volt a bölcsibe és az oviba is családlátogatás, Nem tudom nálatok még mennyi idő, de lehet addigra meg is oldódig valamennyire az ok. Meg szeritnem ha elmondod hogy mi az okod nem lesz gond, lehet majd később mennek pár hét múlva.

2017. ápr. 15. 11:28
 12/17 A kérdező kommentje:

A bölcsiben azt láttam, hogy gazdagék gyerekeivel kivételeznek, ezért.

Semmi köze ezek után egy intézménynek sem az életszínvonalunkhoz, így érzem.

És semmi haszna nem volt, a gyereket ettől függetlenül tévesen ítélték meg.

2017. ápr. 15. 20:13
 13/17 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk elmaradt az ovis családlátogatás, mert épp nyaraltunk amikor lett volna. Nem ajánlottak másik időpontot meg én sem erősködtem. Semmi következménye nem volt. Esetleg erre lehet hivatkozni (hogy elutaztok).
2017. ápr. 15. 23:00
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat

Véletlen emeltem ki a kérdést , ill ki sem emeltem, nem értem hogy kerül ide

2017. ápr. 17. 08:24
 15/17 anonim ***** válasza:
56%
A családlátogatás célja többek között az, hogy otthoni, "lazább" körülmények között is megismerjük a szülő - gyermek kapcsolatot, mely olyan dolgokat is elárulnak róluk, amit laikus szülő nem is gondol. Aki családlátogató, ő tanult ember, akár milyen szakterületű pedagógus legyen. Fő célja a megismerés, és segítés. Sajnálom azt, aki negatív véleménnyel van a családlátogatás lehetőségével. Valójában nem az érdekli a pedagógust, hogy a szülő mennyire gyakran mos fel, vagy tiszta e az ablak. Tudom, gyerek mellett sokaknak nehéz patika - tisztaságot biztosítani minden nap, de nem is ez a lényeg. Legtöbb esetben a családlátogató elutasítása rossz fényt vet a családra, és kérdések merülhetnek fel... Pl miért koszos a gyermek ruhája? Talán mert nincs otthon mosógép, vagy az iskolába menet ugrált bele a tócsába. Úgy gondolom, azt a maximum egy órát mindenki kibírja, főleg, hogy a pedagógus évekig fogja a gyermekünk mindennapjait egyengetni, és részt venni benne. Ő és a szülő egy csapatban játszanak, ezt nem szabad elfelejteni.
2017. ápr. 17. 19:25
 16/17 A kérdező kommentje:

Milyen szépen és jol hangzik.

Csak ez a skatulyarendszer ne lenne mellé.

Tanulok én is. Mert ahogy ez megy bölcsiben, iskolákban is..egy szülőnek is jol kell pokerezni.

2017. ápr. 17. 20:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem kell általánosítani, azért mert volt egy ilyen tapasztalata. Az országban sok száz nevelési intézmény működik, biztos vagyok benne, hogy minimális a skatulyarendszer jelenléte. Utazó pedagógusként még nem tapasztaltam ilyet. Ha nem tetszik valakinek az adott intézmény, mert úgy érzi a szülő, hogy "beskatulyázták" joga van - ha lehetősége van rá - váltani. Nem gondolnám a pénz jelenlétét, abból mi haszna van a pedagógusnak ha jól keres a szülő? Én inkább magával a pedagógussal ápolnék jó viszonyt, pl egy szuper hangulatú családlátogatás keretein belül.
2017. ápr. 18. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!