Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti az én helyemben megtartanát...

Ti az én helyemben megtartanátok a babát? 17/L

Figyelt kérdés

Nagyon jó lenne babázni meg ilyesmi de tudom hogy ez nem csak arrol szol hogy szep ruhakat veszek neki meg jatszok vele.

Ha lenne egy rendes csaladom, apam anyam, akkor egyértelműen megtartanám mert lenne segítségem. De nincs senkim. Az anyammal olyan a kapcsolatom hogy az borzasztó, rajön a veszekedhetnék elkezd ordibalni mindennek elhord, elzavar, elkezdi mondani hogy nem jarok sehova milyen lany vagyok, meg ilyenek. Nem szolok semmit inkabb hagyom hadd mondja.

Az apamat nem is ugy hivom hogy apa, hanem az igazi neven. Egy alkoholista kötsög.

Minden penzt eliszik, elver. Napi 7 ezret ketes, ebbol haza ad havi 20-30 at. (???)

Ezt az embert nevezzem apanak?

Itthon szinte en vezetem a haztartast, mert anyam még takaritani se szokott, mêgis azt mondja nem csinalok semmit. Iskolaba mar nem jarok.

Most meg terhes vagyok, nem tudom mit csinaljak.

A csavo akitol a gyerek van eleg onzo, ha megtartanam tudom hogy egy eletre tole kene fuggenem, mindent megmerne tenni mert tudna hogy ugyse hagyom el, hiszen nincs senkim es semmim.

Mit csinaljak?????

Na meg ....ha elhagy ez a fiucska en mit csinalok majd egyedul nem tidok hova menni igyis nem tudom hogy hol laknank, ha elhagyna a gyerek menne az intezetbe en meg az utcara.

2017. ápr. 14. 14:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%
Nem tartanám meg.
2017. ápr. 14. 15:34
 12/22 anonim ***** válasza:
19%
Kérdező fel órája volt a mindjart válaszolas! Eddig semmi nem jött
2017. ápr. 14. 15:40
 13/22 anonim ***** válasza:
46%

Gondolom azért nem válaszol a privát üzenetre, mert akkor tudod a nevét, és bukta van, hogy kamu kérdés.

Mikor már első sorba kiírják a kort, az mindig kamu.

2017. ápr. 14. 15:54
 14/22 A kérdező kommentje:
Nem vapadzolok mert egy olyan kerdesre hogy menjek hozzad es sajatodkent fogod tekinteni kit irjak? Szerinted hulye vagyok?
2017. ápr. 14. 16:25
 15/22 anonim ***** válasza:
74%
Aki ilyen privatot irt, jelentsd kerdezo!
2017. ápr. 14. 16:47
 16/22 anonim ***** válasza:
34%
Én sem nevelném fel, mert így, ilyen körülmények között nem tudnám. De nem is vetetném el, hanem örökbe adnám. Nagyon sok gyermektelen pár örülne a babának.
2017. ápr. 14. 18:18
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
Ki kellett volna járni az általános iskolát inkább kefélés helyett! Akkor most nem főne a fejed,hogy mit csinálj!
2017. ápr. 14. 18:54
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
Most azért lettem 0%-osra pontozva, mert nem ölnék embert. Persze aki kapartatna az van 100 %-on. Undorító ez az oldal.
2017. ápr. 15. 09:15
 19/22 anonim ***** válasza:
41%
Utolsó, ne dramatizáld már túl
2017. ápr. 15. 09:41
 20/22 anonim ***** válasza:
84%

Én kb. 17 évesen lettem terhes, az érettségit már a kislányomat várva csináltam végig. A helyzetem nagyon hasonló volt a tiedhez, én akkor a barátomnál laktam, mert a szüleimmel nem lehetett szót érteni, amikor megtudták, hogy babát várok, akkor meg elkezdtek tombolni. A pici születése előtt 3 héttel szakítottunk a barátommal, akkor teljesen kétségbeestem és örökbe akartam adni. A szülésig, 3 hétig egy barátnőmnél laktam, ő mesélt nekem az anyaotthonokról.

Akkor utánanéztem és felvettem a kapcsolatot egy anyaotthonnal, ők tudtak fogadni. Ilyen helyeken egy anya egy helyen általában egy évig tartózkodhat, amit fél évvel meghosszabbíthatnak. Én így másfél évig voltam itt, majd még egy évet egy másik anyaotthonban. Közben levelezőn elvégeztem egy OKJ-s szakmát, így 20 éves koromra volt egy végzettségem és egy csodálatos 2 éves kislányom. Amikor az anyaotthonból kiköltöztünk, már sikerült állást találnom a szakmámmal, így egy kis albérletet tudtam fizetni. Gréti (a kislányom) bölcsis lett, én meg dolgoztam. El tudtam tartani magunk, ez volt az első pillanat, amikor végre felnőttnek éreztem magam.

Fél év múlva megismertem egy fiút. :) Nagyon szerelmesek voltunk és ő teljes mértékben elfogadta a kislányomat és Gréti is elfogadta őt. Ő akkor egyetemre járt, és rám is nagyon jó hatással volt rám. Egy csomót beszélgettünk és közben rájöttem, hogy jó, hogy el tudom magunk tartani a szakmámból (eladó), de nem szeretem ezt csinálni, szívesebben foglalkoznék gyerekekkel. Akkor, 21 évesen jelentkeztem egyetemre, levelezős tanítóképzőre. Mellette persze dolgoztam, de így maradt idő a tanulásra is. Nemsokára összeköltöztünk a barátommal, így anyagilag is könnyebb volt megélnünk, mert ő akkorra fejezte be az egyetemet, így már neki is volt keresete. Egy év múlva összeházasodtunk, az akkor 5 éves kislányomat a nevére vette, Gréti apának hívja őt, nagyon szeretik egymást.

Időközben befejeztem az egyetemet, de nem mentem el azonnal dolgozni, mert kistesót szerettünk volna Grétinek. 25 voltam, amikor a második kislányunk, Flóra. Gréti pont ekkor kezdte az általánost.

Azóta 5 év telt el. 30 éves vagyok, a lányaim 5 és 12 évesek, mindkettő egy csoda. A férjem a legjobb ember, akit csak ismerek, az ő családjával én is kaptam egy új családot. Már van saját lakásunk, autónk, a férjemnek van egy kis cége, én tanítóként dolgozom. Úgy érzem, az egyik legszerencsésebb ember vagyok a világon, soha sem cserélném el a sorsom senkivel.

DE! Azt a pillanatot sosem felejtem majd el, amikor Gréti születése előtt 3 héttel egyedül maradtam, nem volt hova mennem. Gyerek voltam, féltem, rengeteget sírtam és teljesen elveszettnek éreztem magam. Ha a kislányom kedvéért nem küzdök folyamatosan, nem tudom, mi történt volna velem... Azért írtam ezt le neked ilyen hosszan, mert az kérdésed előhozta bennem azt, hogy milyen kétségbeesett voltam és mennyire féltem, amikor olyan helyzetben voltam, mint most te. Azt hittem, hogy az egész életemet örökre elrontottam, és tessék: a mostaninál csodálatosabb életet nem is kívánhatnék.

Szóval csak azt szeretném mondani, ne ess kétségbe, bármi is történik, tarts ki, mert lehet, hogy 10-12 év múlva majd a világ legszerencsésebb emberének érzed magad :) Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan írj privátban.

2017. ápr. 16. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!