Négy gyerekhez mekkora lakás kell?
Szerintem kár nm-ben számolni. Ami a lényeg, hogy mindegyik gyereknek legyen külön szobája, bármennyire is kicsi, de egy privát szféra kell, hogy legyen. Illetve a szülőknek is kell egy privát háló, elég ha egy franciaágy befér, én ezt alapvetőnek tartom.
Ezen felül tágas konyha-étkező-nappali, h együtt is tudjon lenni a család. Lehet elég egy fürdő, de az ideális kettő lenne, plusz 2 külön wc mindenképpen.
Mi öten vagyunk, most fogunk az új házunkba költözni.
Két szint, 100 nm. A kert sem nagy, 45 nm.
Alsó szint: 5 nm előszoba, 9 nm háló, 2 nm kis fürdő wc-vel és mosdóval, a többi amerikai konyhás, étkezős nappali, hatalmas térrel. Az időnk javát úgyis itt töltjük, a gyerekek is legalább kisiskolás korukig, de a 10 évesemből kiindulva tovább is.
Felső szint: három 8-10 nm-es gyerekszoba (futóversenyt nem rendeznek majd benne, de tanulásra, félrevonulásra, alvásra, saját kis kuckónak jól berendezve tökéletes. Az enyém jóval kisebb volt, de sosem zavart), hatalmas, 12 nm-es fürdő dupla mosdóval és sarokkáddal, 10 nm közlekedő "gyereknappali".
Bőven elég lesz. Sőt, hatalmas. Sosem értettem az amerikai filmekben miért mennek olyan házba, ahol x szoba üres.
Szeretnék még egy babát, ő is el fog ott férni. Négyzetméterileg gond nélkül, az adott elrendezés miatt még nem tudom, hogy pontosan hol tudunk majd neki külön szobát kialakítani, de ki fogom találni.
Most egy 60 nm-es, 2 félszoba+amerikai konyhás nappalis albérletben lakunk. Nem mondom, hogy ideális, de nem volt vele problémánk ez alatt a fél év alatt, amíg ide szorultunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!