Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is átmegy ezen a férjével?

Más is átmegy ezen a férjével?

Figyelt kérdés

2,5 éves a nagy lányom, 6 hónapos a kicsi..a nagy most kezdi átaludni az éjszakákat...a kicsi születése óta nem aludta át, legalább 4szer kel éjjelente (gondolom ez nem annyira ritka ugye??), általában hamar visszaalszik, de a férjem felébred rá, és nagyon kimerült, (főleg ha a nagyhoz még be is kell mennie mert netán ébred éjjel). Nyilván én is fáradt vagyok, de én megszoktam a 4-5 óra alvást...

a férjem elmondása szerint szédül, kimerült, nem tud teljesíteni, és mindenképp szeretne változtatni a helyzetet - nyilván én is csak nem tudom hogy, már az elválasztáson gondolkodom...sokat vitatkozunk, ő teljesen ki van fordulva magából, a kicsivel szinte alig foglalkozik, semmilyen kapcsolatuk sincs egyenlőre, noha rá is mosolyog, beszél hozzá, de koránt sem annyit mint a naggyal..ha felhozom hogy menjünk kettesbe valahova, azt mondja neki egyedül a hétvége áll rendelkezésre megcsinálni a ház körüli dolgokat meg pihenni, és ezért általában itthon maradunk, vagy családosan gyerekekkel csinálunk programot, ami ugye nem ugyanaz mintha kettesben mennénk...lassan úgy érzem mintha csak én akartam volna 2 gyereket, holott abszolút közös döntés volt...csak azt hittük ennyi idősen már rég egy szobába fogjuk tudni tenni őket, a férjem tud aludni az ágyában, és nem kel felkelnie a sírásra, de sajna nem így történt...dadát akar felvenni 3 hónapra, de én nem tudom az mit segítene a helyzeten, hiszen éjjelre ő se maradna itt, max nekem lenne segítség, de nekem meg nem az, mert engem a hideg kiráz attól hogy egy idegent kerülgessek és más nevelje a babámat...és őszintén nem is nekem lenne szerintem szükségem pihenésre, hiszen én már megszoktam a 4-5 óra alvást, kiegyensúlyozott vagyok...

a férjem eljárhat két hetente a haverokkal, volt 10 napot külföldön a családja nélkül, tehát tényleg hagyom hogy tegye amit szeret...de pl tegnap is inkább elment a haverokkal, itthon ragadtam két lázas taknyos gyerekkel, mondván hogy neki ki kell mozdulnia mert belebetegszik ebbe a helyzetbe...

ne azt írjátok kérlek hogy váljak el...nálam ez nem opció, inkább az írjon aki átment ezen...hogy mi és mikor oldotta ezt meg..

2017. ápr. 8. 11:23
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
nekem volt ilyen szivacsos anno, mikor a 6 sávos mellett laktunk, hát semmit nem ért...de nem rossz ötlet majd körülnézek
2017. ápr. 8. 14:48
 32/51 A kérdező kommentje:
mondjuk azzal az a baj hogy akkor meg nem hallja meg ha sír a nagy
2017. ápr. 8. 14:49
 33/51 anonim ***** válasza:
86%

Én mindent megértek, ami le van írva, egy dolog sántít egy picikét: kialvatlan és mégis van kedve a haverokkal eljárni.

Ha fáradt vagyok és kialvatlan, akkor alszom nappal/este/hétvégén, amikor csak lehetséges, akár egy-egy órákat is.

Inkább azon kellene dolgoznotok, hogy mindkettőtök tudjon picit többet pihenni,és néha tényleg lepasszolni a gyerekeket, ha nem is dadának, de rokonnak, ha van, nagyszülőnek, akár úgy is, hogy napközben van rövidebb program, pl. mozi, vagy akár úgy is, hogy du, este jön a nagyszülő, nálatok alszik, ti meg elmentek egy szállodába, vacsiztok, kialusszátok magatokat és másnap délben hazaértek. Vannak ilyen 1 napos lehetőségek is. Nem kell gyakran, de egyszer-egyszer szerintem jót tenne.

2017. ápr. 8. 14:50
 34/51 A kérdező kommentje:

igen, ezt én is mondom neki, hogy ha fáradt akkor ne haverozzon, de mindig azt mondja, hogy itthon se pihen, ott se pihen, de ott legalább nem sírnak a gyerekek..msot ezzel mit vitatkozzak, ez így van.

igen, a szálloda nagyon jó lenne, épp ezért írtam hogy én szoktam javasolni hogy menjünk kettesbe, az ellen semmi kifogásom nem volna, hogy a gyerekeket nagyszülőkre hagyjuk, ha nem is több napra - lévén a kicsi még anyatejes meg cicin alszik - de legalább egy egy reggeltől estés programra..na erre szokott azzal jönni hogy fáradt, és pihenni akar hétvégén meg hogy a kertbe ezt kell csinálni azt kell csinálni..feszült most köztünk a hangulat, ez tény, nyilván ezért sincs kedve hozzá. múltkor voltunk vacsizni, az jól sikerült, mindkettőnket kikapcsolt, na de az csak 2 óra és azóta eltelt már 1 hónap.

2017. ápr. 8. 15:05
 35/51 anonim ***** válasza:
64%
4-es vagyok. Nálunk tényleg a több szerelmeskedés vált be, ami nekem akkoriban nem fért már vagy csak ritkán az energiámba és tőle vártam volna több romantikát (amire meg nem volt idő). Az én férjem (aki a füldugót anno nem fogadta el:)) is jött azzal, hogy az a baja, hogy fáradt, és hogy - miközben egész éjjel csendőrséget állok főleg őérte - miattam nem alszik a kicsi (aki egyébként két évesen, amikor még 4x kelt, került a naggyal egy szobába, így apának már külön szobája is volt, mert én is mindig kidőltem velük), meg menekült a házimunkába (mert akkor legalább tud gondolkodni)... a végén már szinte versenyt mosogattunk, mert én meg szemrehányásnak fogtam fel :) Erre küldtem dettó turistáskodni és aludni külföldre a szülinapjára, kínálgattam szállodát is vagy hogy menjen vissza a szüleihez (akkor azt hitte, válni akarok)... csak legyen már boldog! És nem értettem, miért nem elégedett a családjával, úgy, mint én, és miért nem érti, hogy milyen jó dolga van és ez csak egy zűrösebb, ám attól még szép korszak, amin majd túl leszünk. De aztán kiderült, hogy az összes önsajnáltató körítés és néha elég bunkó lelki terror egy dolog miatt volt: féltékeny volt a gyerekekre, akik egész nap és éjszaka rám voltak tapadva, és egyszerűen meg volt sértve, hogy hol marad az ő adagja. Lehet, hogy nálatok persze egyáltalán nem ez a helyzet, akkor elnézést, de annyira hasonlít ránk, amiket leírtál.
2017. ápr. 8. 16:08
 36/51 A kérdező kommentje:

jar hozzam baby szotter heti egy alkalommal es a nagyszulokre is barmikor rahagynama gyereket szoval nem sziven dofesrol van szó, nem kell ilyet irogatni...az teny hogy 4 oraban nem szuvesen hagyom naponta magara mert ha azt akarnam, akkkor bolcsodebe adnam.. hogy a te gyerekeid jo alvok ehhez kulon gratulalok. biztos a te erdemed. az enyemek rpssz alvok, ezt leirtam mar az elejen hogy sajnos ez tény, és szerintem nem vagyok egyedul ha azt mondom higy a 6 honaposom 4-5szor kel ejjelente legalabb is ket orankent kiirnak egy errol szolo kerdest...

az egy szobaba tetelrol még elgondolkodom, a fuldugo se rossz otlet csak akkor meg a nagy sirasat nem hallja meg

2017. ápr. 8. 16:12
 37/51 A kérdező kommentje:
ez a 30nak, bocsi
2017. ápr. 8. 16:14
 38/51 A kérdező kommentje:
na igen, szex sincs de MIKor kezdemenyeznék jon hogy faradt....szoval ez sem rajtam mulna. mondjuk a szex ami eletunkben kezdetektol nem dominal
2017. ápr. 8. 16:15
 39/51 anonim ***** válasza:
52%

Kicsit másabb volt nálunk, de az én férjem sem volt mintaapa az elején. Ő kelt velem mindig szó nélkül (pedig nem kértem soha) és amíg szoptattam, ő tápszert készített (nem volt elég tejem) és soha nem rinyált, hogy fáradt, viszont ő meg egyáltalán nem nyúlt a gyerekhez, csak nézegette, csodálta, de nem vette fel. Mikor szóvá tettem neki, mondta, hogy adjak egy kis időt, mert fél, nehogy rosszul fogja meg, mert olyan pici, törékeny. Elfogadtam, vártam, aztán vagy 3 hónapos volt a gyerek, amikor betelt a pohár, mi az, hogy a saját gyerekéhez nem nyúl, és közöltem vele, hogy én erre nem vagyok kíváncsi, ha nem kapja magát azonnal össze, szedjük a gyerekkel a sátorfánkat. (a gyerekvállalás absz közös döntés volt)

Ez a nyers őszinteség annyira arcul csapta, hogy igazi mintaapa lett, jobbat kívánni sem lehetne, azóta már két gyermekünk van és többször elmondta már, hogy hogy bánja, hogy ilyen töketlen volt anno.

Szóval az én tanácsom a köntörfalazás nélküli, nyers és őszinte beszéd és nem az ő szegény kicsi lelkének a pátyolgatása.

Amúgy az nekem is feltünt, hogy bármilyen tanács érkezett, mindenben találtál kifogásolni valót, lehet nálad is hiba van, túlfélted, túlvéded a férjed.

Szerintem ezen is próbálj változtatni.

Sok sikert.

2017. ápr. 8. 16:35
 40/51 A kérdező kommentje:
biztos hogy én sem vagyok hibátlan.
2017. ápr. 8. 16:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!