Mi a véleményetek a Máté névről, illetve szerintetek melyik név illene még mellé?
Figyelt kérdés
A kisfiúnkat mindenképpen Máténak akarom elnevezni, mivel az a kedvenc fiú nevem. A családnevünk Zárug. Hogy hangzik a Zárug Máté, illetve milyen nevet ajánlotok mellé? Én a Zárug Máté Ferenczen gondolkodom, Ferencz a nagytatám után így régiesen írva. Ez hogy hangzik? Van valami más tippetek, ami esetleg jobban csengene?2017. ápr. 7. 18:18
1/7 anonim válasza:
Szerintem a Leventével jobban hangazan, mert az hosszabb 2. név (2-2-3 szótagos lenne vele a név, ami dallamosabb a 2-2-2-nél), illetve a L lágyabbá teszi a nevet.
2/7 anonim válasza:
Add azt a nevet ami a szíved leghőbb vágya. Ti fogjátok őt a nevén hívni nem mi. Egyébként meg a vezetéknév se olyan lehetetlen, hogy ne illene hozzá. Nekem jobban tetszenek a rövid egyszerűbb nevek. A második névvel se lenne olyan hosszú, hogy sehova se fér ki egyben.
3/7 anonim válasza:
Ferencznek biztos hogy nem nevezhetedet, mert így leírva nem anyakönyvezhető. Szóval be kell nyújtanod egy kérvényt, amit vagy elfogadnak vagy nem. Vagy Ferencnek kell elnevezned. Amúgy szerintem rendben van a Zárug Máté Ferenc.
4/7 anonim válasza:
Nekem tetszik a Máté. Mi is ezt a nevet választottuk, ha fiú lesz. 😊 12+3 hkm
7/7 anonim válasza:
Szép név a Máté,nálunk is listás név. Sok minden illik hozzá, de a Ferenc nem,Ferenczként meg tényleg nem lehet adni,hacsak nem anyakönyveztetitek.Én valami modernebbet adnék hozzá,
pl:
Zárug Máté Zsombor
Zárug Máté Botond
Zárug Máté Dominik
Zárug Máté Marcell
Zárug Máté Noel
Zárug Máté Bálint
Zárug Máté Benjámin
Zárug Máté Adrián
Zárug Máté Áron
Zárug Máté Ármin
Zárug Máté Olivér
Zárug Máté Lóránt
Zárug Máté Soma
Zárug Máté Dávid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!