Tök jó. Pl. egy kölyök rottweilernek. Kemény, kapitányos, darabos.
A jelentése nem is tudom, hogy jön ide. Ki az, aki azzal foglalkozik, hogy mit jelent az ismerőseinek a neve?
Nekem tetszik. A Gothic II nevű fantasy videójátékban ez volt a neve egy beképzelt, egyébként magas rangú lovagnak, akit később a játék folyamán az ellenség mágusai meggyilkoltak. :D
Fantasy játékokban személyesen is használtam a nevet, szintén lovag karakternek. Tetszik a név, de sajnos nem olyan világban élünk, ahol ne lógna ki teljesen. Nem tudom, hogy adnám-e a fiamnak ezt a nevet (habár én adnék más neveket, amik hasonlóan kilógnak a mai nevek közül, szóval e gondolat mentén: csináld csak, nekem semmi problémám nem lenne vele, és nem is értem, hogyan lehetne csúfolni. A "ló-tár" igazán erőltetett, egyáltalán nem sértő, és mivel az O rövid, így szerintem igazán keveseknek jutna eszébe, hacsak nem leírva látják a nevet...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!