Milyen ajándékot szokás venni keresztelöre? Én leszek a keresztanya.
Valami olyat vinnék, ami megmarad (ezért szoktak ékszert, Bibliát, énekeskönyvet vagy hímzett takarót adni) és mellé valami apró babás dolgot is lehet "virág helyett", amit rögvest birtokba vehet (csörgő, rágóka). De az "amire szeretnétek vagy szükség van" boríték sem lenne újdonság a témában.
(A keresztelőn meg tudtommal pont azt fogod pont megígérni, hogy segítesz a gyereket úgy nevelni, hogy később önként tegyen vallást hitéről, azaz kamaszként már ismerje és menjen bérmálni/konfirmálni és ezzel az egyháznak gyakorló tagja legyen.)
Keresztfiam van, 6 hónaposan lett megkeresztelve. Keresztelőre 30ezres brendon ajándékkártyát vettem + FP mézes bödönt, egy focimezt (imádom a fradit, ő meg fiú lett :D )
Nagyszülők nyomására lett a keresztelő, de semmi bibliai vallásos dolgot nem csinálok vele, a szülei sem.
Megyünk állatkerbe, moziba, kirándulni most 4 éves.
"Jahj utolsó maradj már. Ez olyan maradi. Manapság mindenki máshogy éli meg a vallását. "
Maradi vagy sem, akkoris igaz. Vallásos családnak keresztelő való, a többinek pedig névadó. Aki nem ehhez tartja magát, az minimum képmutató és nincs tisztában a fogalmakkal.
Jólvan te nagy katolikus istenfélő ember. Ne jászd már itt magad, h mennyire fontos neked a vallás. Majd ha bibliámban szereplő dolgokat úgy csinálod ahogy feketén fehéren levan írva akkor majd prédikálhatsz itt a gyk-n. Na pont az ilyen emberek miatt van negatív véleményem mindenféle vallásról.
"ó ha nem jár misébe, nem tanulja szóról szóra a bibliát, akkor megse érdemli a keresztelőt, hiszen ez a kiváltság csak a mélyenhívő és isten tanitatásait betartó embereknek lehet csak."
Mert isten biztos különbséget tesz ember és ember között. Attól meg senki se lesz nagyobb értékrendű ha állandóan imátkozik és misébe jár vagy a bibliából idéz. Nem fogja isten kevésbé szeretni azt az embert aki nem gyakorolja folyton a vallását.
25-ös! Ez igaz azokra is akik "betartják" a biblia tanítatásait. Hiszen a sok hívő között csak a képmutatás megy. Ismétlem néz körül a papok között.
Kérdem én ha azok az emberek akik állítólag isten félők és terjesztik a szent igét (még mindig a papokra gondolok) úgy, h közbe sárosak a kezeik vagy írhatnám úgy is, h bort isznak, de közbe vizet prédikálnak azoknak milyen a hívő társaik lehetnek?
Vajon mi van a fülük mögött? Szerintem a kosz mellett még sok minden van.
Ennyit arról, h kit illet meg a keresztelés és kit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!