Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Márciusi gyermeked iratod...

Márciusi gyermeked iratod idén szeptembertől suliba vagy majd jövőre?

Figyelt kérdés
2010. máj. 12. 17:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Április legelején töltötte a 6-ot és megy iskolába.
2010. máj. 12. 21:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Én fiam nem ment, pedig ő januári.

Kolláganőm lánya áprilisi, ő sem ment.

Most harmadkos, és egyáltalán nem bánom.

Max 19 évesen éretségizk és nem 18.

2010. máj. 12. 22:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Az én márciusi lányom ment.

De ez gyerekfüggő. Nem ciki,ha marad 1 évet, de csupáncsak divatból nem szabad visszatartani. Iskolaérett-e, az a kérdés. Óvónők + nevelési tanácsadó tud segíteni. A neten biztos fenn van a lista, hogy mik az iskolaérettség feltételei.

2010. máj. 12. 22:18
 4/9 anonim ***** válasza:

második

Fiam kicsit "túlmozgásos" volt, ha nagyon akartam volna,mehetett volna, de visszatartottam.

2010. máj. 13. 01:15
 5/9 anonim ***** válasza:

a baj az, hogy ma "divat" lett visszatartani a gyereket :-(

Én is ezen filózom, de nekem csak jövőre esedékes a kérdés. Az én lányom februári, de már most látszik, hogy csak 1-2 hatéves lenne az osztályában.

A tanítónő akivel beszéltem erről, pont azt mondta, hogy nem azért lenne lemaradva a gyerek, mert nem iskolaérett, hanem mert az összes osztálytársa idősebb lenne 1 évvel.

Nálunk ha a szülő kéri, simánkiadják az igazolást, hogy nem iskolaérett.

A szomszéd gyerek is úgy megy iskolába, hogy szeptemberben már a nyolcat tölti be.

Ezek után én hogyan merjem engedni a lányomat 6 évesen?

Ezen kellene ott fent nagyon elgondolkozni!

2010. máj. 13. 09:46
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

utolsó nak:

Csak a sok hatéves, aki iskolába megy, nem biztos hogy kellően iskolaérett.

De a szülőnek ez fontosabb.

teljesen jó 7 évese menni, nagyon sokat széámít az az egy év.

Sok az nyag, gyors a tempó.

Van pár osztáyltársa fiamnak aki 6 éverse ment és látszik rajtuk.

2010. máj. 13. 11:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, szerintem ez inkább gyerekfüggő és nem a kor határozza meg. A fiam magától megtanult olvasni 5 és fél évesen, nyugodtabb, gondolkodó típus, az ovit nem is nagyon szereti. Voltunk a nevtanban, gyerekpszichológusnál, iskolaérett /mondjuk nem véletlen, hogy a nevtanban véleményt írnak és a szülő dönt, hiszen mi ismerjük a gyerekeinket/. Szerintem a gyerek személyiségét kell figyelembe venni és nem azt, hogy mi a szokás!

Azt viszont furcsának tartom, hogy a 80as években mindenki ment 6 évesen és mégis sok diplomás lett...

2010. máj. 13. 11:44
 8/9 anonim ***** válasza:

9:46 os vagyok

Az én lányom már most kitünően megoldja az iskolaérettségi feladatokat. Nagyon érdeklődő 5 éves. Jövőre lesz hat. Mégsem igazán örülök annak, hogy menjen iskolába, hiszen teljesen mások az igényei egy 6 évesnek, mint egy 7nek.

A tanítónő meg azt mondta, sajnos nem a kissebbség (6 éves), hanem a többségben lévő 7 évesekhez igazodik az órákon.

Ezért hiába lesz iskolaérett, inkább kérjem a szalajtás az oviban.

És igen: én is 6 évesen kezdtem az iskolát anno, sőt az egész osztályom. Volt olyan gyerek, aki azért járt különfoglalkozásokra, mert javasolták a szalajtást, de akkor még az volt a furcsa, ha valakit szalajtottak.

Mégis kijártuk az iskolát, sőt az egyetemet is el tudtam simán végezni.

2010. máj. 13. 12:00
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

11:44-es nek:

A 80-as években a tananyag kicsit más volt mint most (én 1978-ban kezdtem az általános)

Nézz meg egy mostani tankönyvet.

Fiam harmadikost, tudom,

Neki jó tanárjai vannak, hál istennek ő is jól veszi az akadályokat, pl matekversenykere jár.

De 7 évesem ment csak suliba.

Az meg, hogy mennyi diplomás van, nem attól függ, ki hány évesen megy suliba.

És nem a diploma a fontos.

2010. máj. 13. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!