Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartas! A gyerekek...

Gyerektartas! A gyerekek eletszerű pénzbeli költségeinek a felet nekem kell allni akkor is, ha javaresztben en nevelem, en gondozom, a mindennapi dolgok felelosseget en viselem, hiszen velem elnek?

Figyelt kérdés
Nem valhatunk el egyenlore es szeretnem ha a birosag kihagyasaval tudnank megegyezni a gyerektartasrol. Es nem akarom ellehetetleniteni az apukat.

2017. ápr. 2. 07:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Most mi a kérdés? Ha tudod, viseld a felét?

A bíróság viszont úgy állapítaná meg a "felét", hogy figyelembe veszi hogy akinél marad, az természetben többet tesz hozzá.

Ugyanakkor ez a "fele" összeg még így is ritkán szokta fedezni a pénzbeli szükségletek felét.

2017. ápr. 2. 07:55
 2/6 anonim ***** válasza:

"ha a birosag kihagyasaval tudnank megegyezni"

De úgy tűnik, ez nem megy nektek.

Hivatalos eljárásnál nem fontos, hogy az összeg fele-fele legyen, bár ez függ a keresettől, amit nem írtál.

Ha már problémáztok, pedig még csak az elején vagytok, akkor már most mondom, lesz itt ettől nagyobb baj is.

Valakinek rossz lesz, vagy neked vagy a másik szülőnek, ami tovább mérgezi az életeteket. Ha hivatalos az egész, lényegesen könnyebb.

OFF: ti vagytok azok, akik a CSOK miatt nem válhattok?

2017. ápr. 2. 08:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem mi vagyuk a Csokosok, nem olvastam ott mirolvan a szo.
2017. ápr. 2. 15:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Az elso valaszadonak: a felét sem akarja a ferjem finanszirozni, es nem erti meg, hogy azzal, hogy napi szinten en latom el őket, az en elek velük egy haztartasban, valahol kell szamitson! Korrekt az, ha ő megcsalt, en visszafogadtam, most csak lépni akar a csaladjatol, en nevelem majd a gyerekeket, megfizetem mindennek a felet, meg a varatlan dolgokat, ő meg nyugodt, mert ad havonta egy vicces összeget??
2017. ápr. 2. 15:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Az elso valaszadonak: a felét sem akarja a ferjem finanszirozni, es nem erti meg, hogy azzal, hogy napi szinten en latom el őket, az en elek velük egy haztartasban, valahol kell szamitson! Korrekt az, ha ő megcsalt, en visszafogadtam, most megiscsak lépni akar a csaladjatol, en nevelem majd a gyerekeket, megfizetem mindennek a felet, meg a varatlan dolgokat, ő meg nyugodt, mert ad havonta egy összeget??
2017. ápr. 2. 16:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Gyerekenként a jövedelme 20%-a,vagy max. a jövedelme 50%-a nem lehet olyan vicces összeg.

De becsülendő,hogy a felét vállalnád a költségeknek,mert a sértett (főleg a megcsalt) anyukák kiváltsága,hogy "csak" természetbeni gondviselést érezzenek kötelességüknek,apuka fizessen mindent,lehetőség szerint még attól is többet...

Szóval tényleg le a kalappal :)

2017. máj. 17. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!