Nektek hányadik helyen áll a gyereketek az utónév statisztikán?
Itt a tavalyi lista:
Akik korábban szülten azok is válaszolhatnak, hogy abban az évben hanyadik volt és az idein hanyadik.
Ja én az elsö névnek adottat néztem csak
Lilien , Izabell a lányok. A hármas Henriett lesz lehet.
Na vakmost vagyok,azt hittem a másodiknak adottaknál más nevek vannak :D
Fiú az Dávid lesz,ha az lesz a hármas. Gyakori ahogy látom,de fiú név alig tetszik nekünk.
2007-ben született a lányom, tudatosan kerültük, hogy a TOP10-ben szereplő nevet adjunk neki. (Ez jó döntésnek bizonyult, mert azokból a nevekből az ovis csoportjában túltengés volt). De nem különösebben ritka a neve, a TOP50-ben még benne van (akkor is benne volt). A gyakorlatban intézményi szinten (oviban, suliban) van összesen 3-4 vele azonos nevű.
Nekem a nagyon gyakori nevekkel az a bajom, hogy közösségben valahogy meg kell különböztetni az azonos nevű gyerekeket, a környezetünkben a Liliknek, Hannáknak és Dávidoknak esélyük nincs arra, hogy pusztán a keresztnevükön nevezzék őket: vagy vezetéknéven, vagy vezetéknév + keresztnév formában, vagy valamilyen becenéven (rosszabb esetben gúnynéven) szólítják őket.
Fiam apja után Ádám(7.) lett. Második neve Martin(39.),ezt használja egyébként.
Másik fiam Alex(43.)
Kislányunk Szófia(55.),de Szofinak becézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!