" Gyed alatt hogy lehet bölcsibe adni a gyereket? "
Akkor felveszi a bölcsi 2 éves kortól, mikor már nem kapod utána a gyedet, ha van hely, de erre szerintem nagyon kicsi az esély.
Nálunk akkor sem veszik fel, ha én megyek vissza dolgozni, így én is fizethetem a magánbölcsit.
Sajnos ez van. De azért gondolj bele, nem Te leszel az egyetlen, aki egyszerre két gyerekkel van otthon.
Hát egyszerű sajnos a válasz - SEHOGY...
Nincs lehetőséged visszamenni "dolgozni"? Papíron gondoltam. Nálam detto a helyzet. Ketteske jön pont mikor 2 éves lesz. Visszamentem "dolgozni", most a szabijaimat veszem ki, aztán táppénz. Annyit ferdítettem a cégnél, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, pihennem kell, segítségem nincs. Az egyetlen mód arra, hogy bevegyék bölcsibe (és egyben pihenjek), ha tudok munkáltatói papírt prezentálni.
Nincs olyan cég, aki ennek örül, viszont a jog Téged véd. Egyrészt kötelesek azonnal visszavenni, ha bejelented szándékod. Másrészt ha bejelented, hoyg terhes vagy, védett vagy és nem tudnak kitenni. (Vagy 2 hétig nyomoztam mindent, mire a végére jutottam...) Munkajogásszal is beszéltem, tuti az infó.
Az egyetlen kérdés, hogy mi a fontosabb - hogy a gyerek bölcsibe járjon, vagy hogy Ketteske után a GYED-ed jó legyen. Ez mondjuk függ attól, milyen a bejelentett fizetésed szintje. Ha jó volt akkor nincs para, csak extrán jól jársz.
Nyugodtan kérdezz, ha valami nem világos vagy még másra is kiváncsi lennél. Üdv!
Voltam a környékbeli bölcsikben és hát a legfölkapottaknál szinte ki raktak, viszont egy egyszerübb régifajta bölcsibe elmondta a nö hogy igazából nem kötöt munkáltatóihoz a helyzet, ha a védönö ir egy papirt arról hogy javasolja a bölcsibe adást akkor felveszik a gyereket a szülést követö fél évet még ott töltheti. Az első gyerekkel több mint egy hónapot korházban voltam és még igy is koraszülött lett igy nálam egyenes a helyzet. Be is irattam azt mondták nagy az esély hogy szólnak és szeptembertöl mehet. Tudom én hogy nem él lennék az egyetlen aki két gyerekkel itthon marad, de mivel a korházi befekvést nem tudnám megoldani és arról nem is beszélve ha a másodikkal is császáros leszek akkor hogy fogom emelgetni a nagyobbik fiamat itthon egész nap segítség nélkül. Ez jobban agaszt, nem vagyok lusta csak a férjem a munkahelyén max azt tudja megbeszélni hogy jönn megy a gyerekért de hogy esetlegesen hónapokig ithon maradjon azt nem. Magán bölcsi legközelebb 15 km re van pedig nagyvárosban élünk.Csak a gazdag negyedekbe nyitják azokat, az árán fölül az odajútás is riasztó. Na de hátha ide a közeli bölcsibe sikerül bejutatni, bizok benne.
Köszönöm a válaszokat!
13.48-as vagyok. Nem bántásképp írtam, hogy nem Te vagy az egyetlen otthon levő két gyerekkel, és így amit leírtál persze teljesen más a helyzet!
Sok sikert a bölcsihez, és boldog babavárást! Kívánom, hogy minden rendben legyen veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!