Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan kismamákat keresek...

Ancsa7209 kérdése:

Olyan kismamákat keresek akiknek magas a down-kór kockázat és nem csinaltaták meg a krómoszoma vizgálatott! Hogy születhet egezsséges baba?

Figyelt kérdés
2017. márc. 28. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A magas kockázat sem jelent 100%-ot. Ha pl. 1:75-höz az esély, az azt jelenti, hogy 75 ilyen eredménnyel rendelkező anyuka közül 1-nek lett beteg a babája. Ha belegondolsz, még ez is elég kicsi, 1,3%. Csak az ember ilyenben inkább nem kockáztat, ha nem muszáj. Ha mondjuk 1:4 a kockázat, akkor 25% az esély, hogy beteg lesz a baba, 75%, hogy egészséges.

A tied mekkora lett?

És megkérdezhetem, miért nem csináltatsz kromoszóma vizsgálatot? Mert ha csak a vetéléstől félsz, akkor még mindig ott a Prenatest mint lehetőség. A megbízhatósága 99%-os, annyi, mint az amniocentézisé, csak anyai vérből van.

2017. márc. 28. 22:10
 2/6 anonim ***** válasza:

A kombinált teszt csak egy arányszámot ad, én pont azt nem csinaltattam meg. Engem nem nyugtat meg, hogy 1:2000-hez, ha én vagyok az az egy ...

Lottózni nem szoktál? Ott is mindig megnyeri valaki, pedig az esély 1 a sokmillióhoz.

Akkor nem csináltsd meg a vizsgálatot, ha beteg babát is megtartanál. Egyébként nekem nem lenne egy nyugodt percem sem.

Nejem volt cvs (korion boholy mintavetel). A kockázat 1% körül van, ez igaz, de semmiképp nem akartunk beteg babát vállalni.

2017. márc. 29. 11:51
 3/6 A kérdező kommentje:
veszélyeztetett terhes vagyok első perctől a meszályba myoma + vérzes eddig fekvésre voltam itélve ! nem szeretném kockáztatni a vetélést! urh nt1.6mm nb2.5mm bpd 21mm ! a korom miatt is megcsinálnák
2017. márc. 29. 18:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy azokat kérdezted, akik nem csináltatták meg, ezért bocs, hogy válaszolok.

Én is veszélyeztetett voltam, ugyanazért, mint te. Véreztem, feküdtem, stb. Sokkal kisebb volt a vetélési esély, mint a Down esélye a dokim szerint, nekem megnyugtató volt a vizsgálat, és semmi baj nem lett. Nagyon ritka. Konzultálj erről szerintem szakorvossal.

2017. márc. 29. 18:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is veszélyeztetett vagyok, és én se vállaltam a rizikót. (Bírom a férfiakat, ahogy nem bírják a kétségeket, a nő meg viselje a kockázatot..., na mindegy.)

Kombináltat én is kihagytam, a korom miatt rossz lett volna, Prenatestre mentem egyből.

2017. márc. 31. 09:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Első voltam.
2017. márc. 31. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!