Olyan kismamákat keresek akiknek magas a down-kór kockázat és nem csinaltaták meg a krómoszoma vizgálatott! Hogy születhet egezsséges baba?
A magas kockázat sem jelent 100%-ot. Ha pl. 1:75-höz az esély, az azt jelenti, hogy 75 ilyen eredménnyel rendelkező anyuka közül 1-nek lett beteg a babája. Ha belegondolsz, még ez is elég kicsi, 1,3%. Csak az ember ilyenben inkább nem kockáztat, ha nem muszáj. Ha mondjuk 1:4 a kockázat, akkor 25% az esély, hogy beteg lesz a baba, 75%, hogy egészséges.
A tied mekkora lett?
És megkérdezhetem, miért nem csináltatsz kromoszóma vizsgálatot? Mert ha csak a vetéléstől félsz, akkor még mindig ott a Prenatest mint lehetőség. A megbízhatósága 99%-os, annyi, mint az amniocentézisé, csak anyai vérből van.
A kombinált teszt csak egy arányszámot ad, én pont azt nem csinaltattam meg. Engem nem nyugtat meg, hogy 1:2000-hez, ha én vagyok az az egy ...
Lottózni nem szoktál? Ott is mindig megnyeri valaki, pedig az esély 1 a sokmillióhoz.
Akkor nem csináltsd meg a vizsgálatot, ha beteg babát is megtartanál. Egyébként nekem nem lenne egy nyugodt percem sem.
Nejem volt cvs (korion boholy mintavetel). A kockázat 1% körül van, ez igaz, de semmiképp nem akartunk beteg babát vállalni.
Tudom, hogy azokat kérdezted, akik nem csináltatták meg, ezért bocs, hogy válaszolok.
Én is veszélyeztetett voltam, ugyanazért, mint te. Véreztem, feküdtem, stb. Sokkal kisebb volt a vetélési esély, mint a Down esélye a dokim szerint, nekem megnyugtató volt a vizsgálat, és semmi baj nem lett. Nagyon ritka. Konzultálj erről szerintem szakorvossal.
Én is veszélyeztetett vagyok, és én se vállaltam a rizikót. (Bírom a férfiakat, ahogy nem bírják a kétségeket, a nő meg viselje a kockázatot..., na mindegy.)
Kombináltat én is kihagytam, a korom miatt rossz lett volna, Prenatestre mentem egyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!