Szerinted melyek a legszebb és melyek legrondább lány nevek?
Tehát, amit adnál, illetve biztos nem adnál semmi pénzért.
Egyik rokonom babát vár és nevet keresnek. Gondoltam segítek neki egy statisztikával.
tetszik: Abigél, Adél, Sarolta, Nadin, Orsolya, Henriett, Viktória, Natália, Karolina
Nem tetszik, ebből sok van:
újhullámos nevek: Lara, Lia, Zara, Amira
növény vagy jelenség nevek: Boróka, Napsugár, Gyömbér
beszélő nevek: Ajándék, Angyalka
külföli nevek magyaros átírással: Vanessza, Kolett, Kloé, Ájlin
becézések: Fanni, Lili, Polli, Mici
fantázianevek: Árven, Amidala
Számomra a legszebbek:
Polett, Johanna, Viktória, Abigél, Franciska, Auróra, Kamilla, Laura, Miriam (de csak ebben az írásmódban, szóval nem Mirjam, meg Mirijam), Olívia, Polina, Rebeka, Zoé, Vivien
Amik a legkevésbé tetszenek: Főbe, Szüvellő, Ünige, Ünőke, Tünde, Zsüliett, Tekla, Lejla, Rubi, Szörénke, Bianka, Ajándék, Napsugár, Rüja, Norberta, Roberta, Alberta, Zoltána, Csenge, Miu, Paula, Múzsa, Peggi, Meggi, Levízia, Melodi, Kunigunda, Küllikki, Küne, Lúcsia, Hiacinta, Klotild, Epifánia, Frangipáni, Grész, Ekaterina, Csönge, Brünhild.
De ezt még lehetne folytatni bőven :D
A nevek szubjektívek , kinek mi tetszik ilyen miatt leszólni egy szülőt, vagy egy gyereket, a legnagyobb butaságra vall!!
Nekem azzal van bajom mikor a keresztnév és a vezeték név egymás mellett butaságként, vagy épp cukiságként hat. Na akkor kiakadok, mert ez a kicseszés!!
pl (iskolában dolgozom hallok pár furcsaságot) Zöld Alma, Erdei Manó (testvére Tündér) Bevíz Elek (szabadon apa után) Hegyi Boglárka, Mezei Jácint stb...
Bár én még fiatal vagyok, azért van egy pár név ami csak úgy simán tetszik. Ilyenek: Norina, Bernadett, Írisz, Henrietta, Daniella, Adrienn, Róza.
Amik nagyon nem:
- ,,mindenmásodikkislánytígyhívnak" nevek, mint pl. Anna, Eszter, Hanna
- Elborult nevek: Skolasztika (igen, van ilyen név), Napsugár (engem is így hívnak, és ki nem állhatom a nevem...ilyen névvel élni nem lehet), Ünige, Csillagvirág, Alma
- Olyan nevek amiknek egyszerűen nem tetszik a hangzása: Kitti (falramászom ettől a névtől), Izabella, Sára
- magyarosított külföldi nevek: Senon, Seron, Dzsenifer, Ketrin, Főbe, Amanda.
Legszebb:Liza Szonja Lara Nella Zejnep
Legrondább:Brunhilda Gizella Margit Réka Tamara Erzsébet Emma
Tetszenek:
Ivett,Zselyke,Nati(Natália),Sára
Dénes,Balázs,Zsombor,Nátán
Nem tetszenek:
Napsugár,Hajnalka,és az éghajlat akármilyen leíró jelensége,tárgy és állatnévre hasonlítóak.
Nem szeretem az egyhangú,unalmas neveket,a régimódiakat és amit minden gyerek kap.Szeretem ha egy névnek van kisugárzása,meghallja az ember és meg is jegyzi.Különleges,magasztos kicsit.
Nem szeretem az olyan neveket amik nevetségesek,és amikkel a gyerek egy életre megszívja. Pl:Adolf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!