Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baj ha lábujjhegyen kezdett...

Baj ha lábujjhegyen kezdett járni a 15 hós fiam?

Figyelt kérdés
Járni 10,5 hónaposan kezdett el és szèpen, rendben. Mostanábban egyre többet jár lábujjhegyen pár pillanatra. Persze többségében leengedi a talpát. Sokmindent olastam neten, hogy mitől lehet, de kiváncsi vagyok más tapasztalatára is. Természetesen gyerekorvosnak megemlíttem ezt!

2017. márc. 26. 23:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok én is úgy tudom hogy hogy nem baj ha úgy lépeget debén 2 éves korig tudom úgy.
2017. márc. 27. 05:44
 12/17 anonim ***** válasza:
17 hósom is szokott néha pipiskedve, és rogyasztott térdekkel is járni. Nincs problémája, csak bohóckodik.
2017. márc. 27. 09:38
 13/17 anonim ***** válasza:
A kisfiam is csinálta. Miután elindult az első 2 hónapban egyáltalán nem láttam nála, utána időnként pár másodpercre lábujjhegyen járt. Én gondoltam is rá, hogy ortopédiára viszem, kérdést is tettem fel itt. Abbahagyta pár hét alatt, akkor meg azt kezdte el, hogy valamit kinézett és körbe körbe futott körülötte, aztán ezt is abbahagyta, most meg forog. Utóbbit én is csináltam amíg nem szakadt le a fél orrom anyukám szerint miután elszédültem.
2017. márc. 27. 09:39
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

Baj, mert tanulási nehézségei lesznek ha iskolába kerül.

Gyógypedagógus vagyok

2017. márc. 27. 11:50
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!Engem kicsit zavar, mindenképp megemlíttem a dokinak.

Kedves gyógypedagógus valaszló, mit tudnál javasolni ez ügyben?

2017. márc. 27. 12:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Két és fél évesemmel pont ma voltunk a gyerek rehabon, mert elég sokat lábujjazik.

Ott vizsgálták érettség szempontjából is, tehát nem csak ortopédiailag.

Jobb lábfeje kicsit jobban, a bal enyhén, de még az is túlzás, inkább nagyon minimálisan befelé dől, erre kap gyógycipőt, de még spéci torna sem kell, az izmai nem kötöttek, értelmével, érettségével az ég világon semmi gond, a cipő is inkább a biztonság kedvéért kell, az orvos szerint majd elnövi mind a lábujjazást, mind a helytelen bokatartást.

2017. márc. 27. 15:46
 17/17 anonim ***** válasza:

Gyógypedagógus vagyok

Vidd el mozgasvizsgalatra. Ott megmondják hogy mik a további teendők😉

2017. márc. 27. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!