Másnál is volt, hogy elutasította a MÁK az amúgy jogos GYES igénylést? Részletek lent.
Másodikkal terhes vagyok, november elején fog születni. Az első október végén lesz 2. Papíron visszamentem dolgozni, most kiveszem a szabijaimat, aztán táppénz. Természetesen lemondtam a GYEDről. A férjemnek viszont igényeltük a GYES-t ezzel egy időben.
MÁK: gyermekgondozási segély ügyében indult eljárást felfüggeszi. Indoklás: megállapították, hogy a GYES kérelem elbírálásához ADATOKRA VAN SZÜKSÉG a (Közép MO. regionális Egészségbiztosítási Pénztár) gyerek után estelegesen folyósított egészségbiztosítási pénzbeli ellátások időtartamára vonatkozóan.
Akkor most mi a fene van? A GYES igénylőlapon semmit nem kértek ilyet, hogycsatoljam mint dokumentum. Egyáltalán mit kell leadjunk? Igazolást arról, hogy a kisfiam után senki nem kap GYED-et?
Ha igen, akkor ezt honnan tudom beszerezni? Még 3 napom van a fellebbezésre (nem hagynak túl sok időt az embernek utánajárni...).
szia
az eljárás felfüggesztése nem egyenlő az elutasítással, amint megvannak a papírok előveszik az iratot és elbírálják
csak olyan adatokat kérhetnek ami a birtokodban van, vagy amit ők be tudnak szerezni, ez meghosszabbítja az eljárást, addig az ügyet félreteszik, azaz felfüggesztik
amennyiben elutasították 15 napon belül lehet fellebbezni, a postai átvételtől számítva, ezt viszont szigorúan be kell tartani
azt írod adatokat kérnek, nem lehet h nem pontosan volt kitöltve a nyomtatvány, vagy nem csatoltad a dokumentumok fénymásolatait(születési akk, szig, lakcímkártya, taj-kártya, meg hasonlók)
az biztos, h ilyen esetben a hivatalok egymás közt futnak egy kört, nehogy állambácsi túl sok pénzt fizessen ki, ha megszületik a baba, az apa-gyest azonnal mondjátok le, különben vissza kell fizetni (mi most fizettünk vissza másfél havi gyest)
sok sikert a közigazgatás útvesztőiben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!