Anyukák, hogy oldjátok meg a munkát gyerek mellett?
Biztos nehéz, tudom. Olvasgattam itt a kérdéseket/válaszokat, mostanság hogyan oldjátok meg?
Visszamentem dolgozni, gyerkőc ovis. Elég nehezen viseli. A héten átírták az időbeosztásomat amiről nem is tudtam csak reggel telefonáltak nekem a "szabadnapomon", hogy merre vagyok..
Baromira nem megy tényleg.. Nem érzem magam lustának, megcsinálok én bármit, de mikor már a másik munkáját végzem mert szegénynek túl sok van a vállán és én kapom meg pluszba, sajátomat pedig nem tudom befejezni.. Szóval átírták a beosztásomat amit már képtelen vagyok megoldani.. 6 nap a héten +1 nap szabad.
A ház szalad, főzésről nem is beszélek..
(tegnap voltam orvosnál, mert egyszerűen képtelen vagyok ráállni a jobb lábamra, 2x volt műtve, térdkalács protézisem van. Ráadásul tegnap kiderült, hogy köszvényes a lábam ami tetőzi az egészet.. ezt jeleztem a főnöknek de mégis pluszba kaptam munkát.
Van itt közületek olyan anyuka aki hasonló helyzetben van? Hogy tudjátok 'összehozni' a mindennapokat/főzést otthoni teendőket a munkával stb?
Válaszokat előre is köszönöm!
Nalunk 2 eves volt a gyerek, amikor munkaba alltam. 9-18-ig dolgoztam eleinte, en vittem a bolcsibe, ferjem hozta el. Fel 7-re ertem haza atlag napokon, de parhetente hatarido miatt bevallaltam tulorakat, ezerrel hajtottam kemenyen mert celjaim voltak.
Az rossz volt, hogy keveset lattam, de a hazimunkabol sosem volt a gond:
- gyerek bolcsiben, mi a meloban ettunk fott etelt, igy hetkoznap sosem foztem, vacsi szendvics, virsli, melegszendo, rantotra, stb.
- mivel mindketten dolgoztunk, a hazimunkat is osztottuk, ferjem siman mosogatott, bepakolta a szennyest es megnyomta a 2 gombot a gepen, ha megirtam sms-ben mi kene a vacsihoz, bolcsibol hazafele megvettek.
- nagytakaritas, portorles, felmosas: hetvegen egy delelottot raaldoztunk es ketten villamgyorsan megcsinaltuk.
Ahogy telt az ido, en vezeto lettem es igy rugalmas beosztasom lett, laptopot kaptam amirol ha pl. beteg lett a gyerek, itthon is dolgozhattam. Megerte az elso ket ev kemeny munkaja, mert az eloleptetes megkonnyitette az idobeoszrasomat, es haza tudtam jonni hamarabb a gyerekert (ekkor mar ovis volt), es akkor fejeztem be a melot laptoprol, amikor o mar aludt, vagy mellettem legozott.
Jelen helyzet: tappenzen vagyok a 2. gyerkoccel (pihennem kell es kerulnom a stresszt egy korabbi veteles miatt), szerencsere a tp. igy is ketszerese az atlag magyar fizetesnek.
Szoval a haztartas resz kinnyu volt mert osztottuk, a munka kemeny volt mert sok idot toltottem bent de megterult 2 ev mulva a hajtas, idoben es penzben is.
Kitartast!
6 honapos koruk ota dolgozom, nem konnyu...
Ferjem viszi egyiket bolcsibe,egyiket oviba..
Igy en korabban jovok el en hozom el oket.
A kicsi faradtabb meg csak egy eves, igy a delutan sirosabb altalaban, hazimunka fozes nincs.
Hetkozben rendelunk 2x pedig takaritono jon.
Nagyon sokat dolgozunk mindketten multinal, ha a gyerekekkel egyutt akarunk lenni,ezek nem fernek bele.
Ferjed nem segit? Vagy egedul viseled a terheket? Az ovisomat amugy eleg konnyu bevonni a dolgokba,vele konnyebb ertekes idot tolteni...
Nehéz..az én férjemnek olyan a beosztása,hogy nem nagyon tud segíteni.
Most részmunkaidőben dolgozom 8-14-ig,ez nagyon jó nekem,de tudom,hogy ritka mint a fehér holló.Előtte volt olyan állásom ahol nagyon nehézkes volt a gyerek megoldása,majdnem babysittert kellett fogadnom,aztán végül találtam a mostanit.Mondjuk normális babysittert is nehéz találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!