Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a gyereknek 2 keresztneve...

Ha a gyereknek 2 keresztneve lesz, muszáj az elsőt használnia?

Figyelt kérdés
Dallamosabban hangzik ha azt a nevét tesszük második helyre amit használni szeretnénk. Van erre valami íratlan szabály hogy az elsőt kell használnia?
2017. márc. 9. 15:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Miért lenne muszáj? Ismerek olyat, aki például mindkettőt használja, munkahelyén máshogy szólítják, mint a családban, egyik helyen egyik másik helyen másik nevét használja.

A nagyfiamnak is két keresztneve van, és a másodikat használjuk a kezdetektől, sose szólítottuk az elsőn. Iskolás már, ott se volt ebből gond soha.

Nekem is kettő van, én az elsőt használom, de volt olyan munkahelyem, ahol a másodikat használtam, mert volt egy csaj, akinek ugyanaz volt a neve, mint nekem, azt leszámítva, hogy nem volt második keresztneve.

2017. márc. 9. 21:03
 12/16 anonim ***** válasza:
41%

41 eves vagyok, de soha eletben senki nem szolitott a 2. nevemen.

Harom gyerekem van. Eszembe sem jutott ketto nevet adni. Teljesen felesleges.

2017. márc. 9. 21:15
 13/16 anonim ***** válasza:
78%
Neked felesleges utolsó. Pl. a mi családunkban mindenkinek hasznos a 2 keresztnév. A saját nevedben beszélj.
2017. márc. 9. 22:40
 14/16 anonim ***** válasza:
29%
Aztan mi az a nagy hasznotok, kotekedo 44%-os, kotnyeles, unatkozo, beszologato ferfi? Vagy no? Ki tudja:))
2017. márc. 10. 06:45
 15/16 anonim ***** válasza:

Két nevet adtunk a fiúnknak, de az első keresztnevén szólítják mindenhol, amúgy azt használjuk. De az oviba rákérdeztek melyik nevet használjuk.

Szerintem akkor használjátok a másik nevet is úgy jobban tudatosul benne hogy az is a neve, így arra is hallgat.

A fiam tudja hogy van másik neve is, de nem hallgat rá, hiszen nem használjuk.

2017. márc. 10. 11:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Lányomnál a 2.nevén hivjuk bölcsibe,oviba is második nevén hivják ,hivatalos helyeken szokták csak az első nevén hivni vagy mindkettön egyszere.
2017. márc. 11. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!