"Kisgyerekes nőként nehéz munkát találni". Tényleg?
Azért lepődöm meg ezen újra meg újra, mert 5 éve is volt egy időszakom, amikor sok állásinterjú voltam, illetve most is ebben vagyok.
5 éve még nem volt gyerekem, de akár lehetett volna.
Soha, sehol nem kérdeztek rá se a családi állapotomra, se a gyerek(vállalás)ra. Hogyan okoz ez mégis hátrányt?
A munkaidore ertik szerintem, marmint hogy oviba vinni-hozni.
Egyebkent nem kerul szoba ez oke, de az oneletrajzban benne van hogy mondjuk 2015-ig dolgozott valahol es akkor latom (interjuztatok rendszeresen) hogy azota semmi, akkor tudom hogy keteves a gyerek ;)
Hát tőlem már 2004-ben megkérdezték, hogy nem akarok-e szülni. Így, konkrétan, nem is kerteltek. Mivel ez egy olyan kérdés, amit elvileg fel se tehettek volna, azt válaszoltam, hogy boldogan szülnék, de nincs kinek. Ezen röhögtek és felvettek. Szóval szerintem igen, okozhat hátrányt.
Az interjún még el tudod hitetni, hogy pl. van kire hagyni a gyereket, ha megbetegszik (nagyszülők, párod stb.), de ha próbaidőben egyszer is megbetegszik a gyerek és táppénzre mész vele, szinte biztos, hogy elküldenek. (Később már nehezebben tudnak.)
1, ha te abból, hogy valaki 2 éve nem dolgozik, azt szűröd le, hogy akkora a gyerek, az régen rossz.
Vagy fogalmad nincs a munkádról, vagy sose interjúztattál...
Plusz elég kevesen írják be lezárt jogviszonyként azt, ahonnan épp ellátást kapnak.
Utolso, de igen es eddig mindig bejott. Ha rakerdeztunk mi ez a ket ev lyuk, mivel foglalkozott, a valasz: gyes :)
En CV-mben is igy szerepel egyebkent. Amikor en interjuztam, tolem is megkerdeztek, hogy mit is csinaltam 2010-2012 kozott (2012-beninterjutam de csak 2010-ig szerepelt rajta munkahely). Mondtam hogy keteves a fiam, gyes alatt megszunt a ceg ahol dolgoztam ezert keresek unat.
Tessek megtanulni, hogy attol, mert te furcsallsz valamit, az meg igaz. Bar divat esztelenul lehazugozni valakit igy nevtelenul de ne tedd. Egyreszt tiszteletlenseg masreszt latod, ezuttal ostobasag is volt.
Szep napot!
Egyebkent meg annyit, hogy ha jogviszonykent bele is irjak, interjun szoba jon hogy valojaban nem 3 hanem csak egyeves aktiv tapasztalatavan, onnan mar egyertelmu.
Meg hidd el, sokan az aktiv munkaeveiket tuntetik csak fel! Amikor ugye gyesen vagy, gyeden, stb., az passziv.
015-ig dolgozott valahol es akkor latom (interjuztatok rendszeresen) hogy azota semmi, akkor tudom hogy keteves a gyerek
vagy három... vagy esetleg öt, mert a gyes után még két évig nem talált munkát.
VAgy nincs is gyerek, csak eddig nem talált.
Erről nem is beszélve: 2012-beninterjutam de csak 2010-ig szerepelt rajta munkahely). Mondtam hogy keteves a fiam, gyes alatt megszunt a ceg ahol dolgoztam ezert keresek unat.
áruld el, nem voltál gyedre jogosult (magyarul szülés előtt tuti nem interjúztattál, nem volt hol), vagy hogyan szűnt meg gyes alatt, kétéves gyerekkel?
ÉS elég nagy szakmai hiba volt beírni a 2010-et, ennyit rólad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!