Ti hogyan oldjátok meg a gyerek oviból való hazavitelét, ha az ovi előbb zár, mint ahogy vége a munkának?
Pont a gyerek miatt nem tudok én se dolgozni normális munkahelyen.
Feketén dolgozom részmunkaidőben, alig élünk meg, de egyedülállóként a gyereket csak így tudom megoldani :(
Utolsó ezt a baromságot honnan veszed???
A mi állami ovink 7-17 közt van nyitva.
A szomszéd ovi fél 7 és fél 5 közt, szintén állami.
Soha sehol nincs nyitva óvoda 6-ig! Tudom, mert anya is óvónő volt egész életében, én is dolgoztam óvodában.
Pontosabban a dajkák ott vannak addig, de pedagógus nincs és így gyerek se lehet.
Sőt nálunk elvileg 5-ig vannak óvónők, de mikor háromnegyed 5-re beesek a gyerekért, rendszeresen ő az utolsó, alig érkezek meg, az óvónő máris húz az öltözőbe, hogy mehessen haza....
Úgyhogy sajnos lehet, hogy hivatalosan 6-ig nyitva vannak, de gyerek nem lehet ott.
Keresned kellene valakit, aki penzert azokon a napokon elhozza a gyereket az ovibol. Vagy magahoz viszi, vagy a munkahelyedhez, vagy ahogy megbeszelitek. Sajnos sokszor mas megoldas nincs.
Nekunk egyaltalan nincs nagyszulo/rokon, aki segithetne csak ugy szivessegbol.
Amikor ovis volt a legkisebb, mar akkor is bebiszittert fogadtam, pedig meg nem is munkarol volt szo, csak kepzesre jartam.
Kisgyerekes anyuka vallalta el, elhozta a fiamat az ovodabol, hozzank vitte, mert o messzebb lakott. Hozta a sajat gyereket is es ettek/jatszottak addig, amig en hazaertem.
Azota mar iskolas mindket gyerek, az egyikuk sulijaban nincs lehetoseg delutani fizetos foglalkozasra, igy ot szinten egy kornyekbeli kisgyerekes anyuka hozza el a sulibol, magukhoz viszi, vigyaz ra, amig en odaerek. Nyilvan penzert. A masik gyerek delutani foglalkozason van a suliban, de fizetos, az sem olcsobb egyebkent.
Elso korben en az oviban kerdeznek korbe. Ha ismersz olyan anyukat, aki nem dolgozik es megbizhato, akkor kerdezd meg ot, de beszelhetsz az ovonovel is, hogy nem-e ismer szulot, aki vallalni szokott ilyet.
En azt tapasztaltam, hogy szivesen vallaljak egy gyermekes gyes-en levo anyukak ezt, egyreszt a plusz penz miatt, masreszt azert, hogy a gyermekuk mas gyerekkel talalkozzon, jatszon napi szinten.
Én úgy oldom meg hogy 6 órában megyek vissza dolgozni. De még így is necces lesz mert a férjem nem tud menni a gyerekért, így ha bármi van pl, dugó, vagy amikor mondjuk túlóráznom kell (ez évente nem sok, de 1-2 hét), azt még nem tudom hogy oldjuk meg. Valószínű kell majd keresnünk bébiszittert ilyen esetekre illetve betegség esetére is.
Másik lehetőség h új állást keresel vagy megbízol valakit hogy hozza el az oviból a gyereket és legyen vele amíg hazaérsz. Persze ez utóbbit pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!