Van itt olyan, akinek terhesség alatt sokszor (több, mint 10x) UH-ozták a gyerekét?
De kötekedni ráértél. :)
Na jó, ez mindent elmondott rólad. Hiteltelen vagy, részemről lezártam.
Before you allow ultrasound scanning to be performed during pregnancy, please consider the following points:
Ultrasound scanning of pregnant women has been shown to significantly increase the likelihood of miscarriage, preterm labour, and even infant mortality.
Pregnant physiotherapists who provided ultrasound treatments for more than 20 hours per week were found to have an increased risk for spontaneous abortions.
One of the reasons used to support ultrasound scanning for pregnant women is that it can help to diagnose a condition called placental praevia. This is a condition where the placenta is implanted in the lower part of a woman's uterus, which can cause bleeding in the third trimester and increase her chance of being encouraged to have a caesarean section. A study of 4000 women found that of 250 women who were scanned and diagnosed with placental praevia, only 4 actually had placental praevia upon delivery. Who knows how many unnecessary caesareans have been done and how much needless anxiety women have experienced due to incorrect diagnoses of placental praevia wiith ultrasound?
Using ultrasound scanning to detect serious problems before birth does not necessarily save lives or reduce illness. There is evidence to suggest that using ultrasound to attempt to detect problems while a baby is in the womb can do more harm than good.
There is evidence to support that children who have been exposed to ultrasound while in their mothers' bellies have a greater chance of suffering from dyslexia and other speech and learning problems than children who have not been exposed to ultrasound.
Ultimately, the two main reasons why I believe that it is best to avoid ultrasound scanning during pregnancy are:
No matter what intensity and duration of ultrasound waves are used, there is always a possibility of these waves creating unnecessary thermal and physical pressure to a growing baby. Why take this risk?
There is always a possibility of practitioner error and/or a defective machine that can result in a higher than intended dose of ultrasonic waves to your baby.
For more information on why you should think twice before having ultrasound scanning done while pregnant, please read: Ultrasound? Unsound, by Beverley Beech. Copies are available from AIMS.
Javaslom az 5 - os pontot olvasgatni
Jól van, megnyugodtam, mert már tényleg azt hittem, hogy van erről valami normális adat.
Szétszedném a linkelt cikket, de egy darab hivatkozást nem tartalmaz, anekdotázik, csapong az "érvek" között. Így még ezt sem lehet, meg amúgy is minek fáradjak, ő sem fáradt azzal, hogy a kamu studyjainak létezésére legalább egy linket adjon... Ráadás, hogy az úriembernek pedig köze nincs az orvostudományhoz, ráolvas meg árulja az alternatív izéit. Ehhez természetesen dukál az EBM-t kétségbevonó cikkek egész sora. Hát kedves egészségére. Ez nem a szakmabelieknek szól, hanem a laikusoknak, hogy vegyék meg a szärjait.
Most már csak abban reménykedem, hogy tényleg blöffölsz, és csak egy lelkes anyuka vagy, nem pediglen "szakmabeli".
/// Bár itthon (és külföldön) is van jó néhány szakember, aki gátlástalanul terjeszti a marhaságot, rosszabb esetben tudatlanságból...
Köszönöm a válaszokat! Látom, kisebb fajta lavinát indítottam el ezzel a kérdéssel... Azért voltam kíváncsi a tapasztalatokra, mert címszavakban olvastam az UH káros hatásairól, de igazából ezek csak felsorolások voltak. Próbáltam keresni ezzel kapcsolatban szakirodalmat; de nem találtam. Az orvosok közt is megoszlanak a vélemények...
Úgy vettem észre, hogy inkább azok vannak ellene, akik eleve jobban húznak a természetgyógyászat és a naturalmedicina felé.
A belinkelt cikk is ezt erősítette meg, ugyanis dr. Ben Kim még véletlenül sem a radiológia doktora; hanem kiropraktőr.
Időnként mindenről felröppen egyszer- egyszer, hogy rákkeltő/ káros...stb. (pl. zsír, vaj vagy margarin?- hol ezt mondják egészségesnek, hol azt...). Úgy látszik, hogy a terhesség alatti UH etikai korlátai (magzaton nyílván nem kísérletezünk), miatt a sok kérdőjel, sok bizonytalanságot eredményez. Sokan szerettek volna felfedezni ezzel kapcsolatban valami újat, szenzációt; ez sikerült is, de csak az UH használat javára (jobb képalkotás...stb.). Ellene még nem sikerült egyértelmű bizonyítékokat felmutatni.
Aggódó kismamaként, mégis félek, hogy nálunk sok UH volt már eddig is, mivel veszélyeztetett terhességem van -melyre 7 évet kellett várnunk-; pont az ilyen cikkek miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!