Van itt olyan, akinek terhesség alatt sokszor (több, mint 10x) UH-ozták a gyerekét?
Az uh nem babamozi. De ha kell, akkor kell.
A fiamnak van genetikai eltérése, ezért volt két plusz uh a második trimeszterben.
A 32 héttől vesetágulatot vizsgáltak és ellenőriztek.
A 35 héttől extra kevés volt a magzatvíz.
A fiam életét a heti uh mentette meg, mert sürgős császárral, gyakorlatilag magzatvíz nélkül született meg. Valószínűleg nem érte volna meg a masnapot a méhemben.
De azért nézegetni, hogy jaj, de cuki, valóban nem érdemes.
6-os, nyugodtan vitatkozz. :)
Én sem vagyok laikus, kérlek hivatkozz. Linkelj szakirodalmat, vagy valami.
13- as , igen semmi bajuk. De ha majd tizenevesen tanulasi es figyelemzavarai lesznek, az visszavezetheto a havonta ultrahangozasra.
Logikus, hogy nem szuletik 3 labbal, birom ezt a " nincs bajuk " kijelentest.
15-öske: figyelj, tanulhatsz. Előbb kérdezz, aztán okoskodj. A nagyobbik 15 éves, kitűnő tanuló, a kicsi is normális, mint írtam, nem vagyok laikus, tudom, mi mit jelent. Tudom, rosszul esik, de majd feldolgozod valahogy. Semmi baja magyarul, hogy te is értsd.
Nem látom a linkelt hivatkozásokat. :)
Akkor most elkezdhetnéd, mert legalább két _nem_ laikus várja tűkön ülve a megváltó forrásokat. Főleg ha már odabiggyesztetted, hogy "szakmabeli" vagy. Ebben az esetben pontosan érzed a felelősségét a saját leírt (akár anonim) mondataidnak is, főleg laikus közönség előtt. Ugyanis én utánakeresek, mert beszélek angolul, és képes vagyok egy szakcikket értelmezni, de akinek nem ez a szakmája, az gondokba ütközik. Márpedig az UH egy fontos és jó dolog, az egyetlen valóban nem invazív és/vagy drága beavatkozás, amivel gyakorlatilag egy sor betegséget és állapotot diagnosztizálni lehet a babáknál születés előtt. Ha könnyelmű kijelentésekkel elijesztjük tőle az amúgy is érzékeny anyukákat, annak súlyos következményei lesznek. (Nem, továbbra is felesleges pénzlehúzásnak érzem a 18D-s UH-s bohóckodást, ettől még nem kell riogatni senkit azzal, hogy a terhesség alatt háromszor elvégzett UH-tól majd autista lesz a gyereke...)
Mivel nem a közvetlen szakterületem (gondolom te radiológusként nyilatkozol, mert általános orvosként, CT laborban, radiológusok között eltöltött néhány ügyelet és kutatómunka után nem merek ex katedra kinyilvánítani nem kellően alátámasztott dolgokat), bőven megvan az esélye, hogy benézek valamit. Bár az eddigi keresgélések alapján csak blöfföltél egy nagyot, de szeretnénk megadni a lehetőséget arra, hogy a meredek állításaid alá is támaszd. Mert tévedhetünk.
Szóval jó lenne, ha hoznád azokat a hiteles forrásokat, különben kénytelenek leszünk elkönyvelni, hogy égeted a "szakmát" (de leginkább magadat).
Köszi. Tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!