Gyermektartásdíj ügyében ti alkudoznátok az exszel, vagy bíróságra mennétek?
Az a helyzet, hogy mikor szétmentünk, papíron nem volt munkája (dolgozott, de nem bejelentve), kiegyeztünk 20ezer ft-ban.
Na ennek már 4 éve. Azóta kissé romlott a pénz értéke, és már van jó munkahelye, tudom, hogy nem 100ezret keres, szóval ha maradunk a törvényes 20%-nál, nagyon nem ennyi járna.
Nemrég volt egy beszélgetésünk anyagiak terén. Erre nem tértem ki, csak hogy kéne a hozzájárulása valamihez (amivel még így is kevesebbet fizetne, mint amit KÉNE NEKI.)
És ez a reakcióból következtetve a kedves párjának nem tetszett.
Azóta nem bolygattam a dolgot, de elgondolkodtam, miért is ne kérjem el, ami jár?
Nem kérek lehurrogást, csak hasonló helyzetben lévők tapasztalata érdekel, mit tettetek/tennétek?
2.vagyok
Nekem kéthetente sincs ott a gyerek az apjánál,pénzt ad 10-15ezret,ha viszi el. Már két hónapja nem volt ott. Nem apa az ilyen,de nem mert nem fizet,hanem mert az se az,aki csak kéthetente kiváncsi a gyerekre.
Engem nem érdekel,ha nem fizet,de ettől független erre van a bíróság,hogy hivatalosítsa,mennyi az annyi. Aki akar,élhet vele. Én még nem tartok ott,hogy újra az ordibálást hallgassam miután megkapta az idézést
Hát én azért csak megemlitenem neki. Nyilván neked se esne jól, ha a postaladadban landolna minden figyelmeztetés nélkül egy idézés gyermekelhelyezesi perre. Bár, ha nincs ítélet a tartasdijrol, akkor az a gyerek hivatalosan elhelyezett sincs, ergo hivatalosan az apukának nem is kell fizetnie.
Ha valóban nem volt még gyermekelhelyezesi per, akkor indítsd el mielőbb.
A törvényes 20% pedig nem 20, hanem 50, bár azt csak több gyerek esetén szoktak megitelni, egyre 20-25, de kiemelkedően magas jovedelemnel nem szazalekolnak, tehát arra mondjuk ne számíts, nehogy 1 milla fizetés után majd kapsz 200e tartasdijat
Igen, ezt nem is akarnám bejátszani, előbb beszélnék vele.
Elhelyezési per nem volt valóban, de van egy gyámügyi határozatom arról, hogy nálam van elhelyezve.
A tartásdíjról nincs határozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!