Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól várható el...

Hány éves kortól várható el egy gyerektől, hogy a játékait összepakolja?

Figyelt kérdés

Gondolom, ahol kisebb gyerek van, napközben tele van a lakás, vagy legalábbis egy része a játékokkal. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon rosszul tűröm a rendetlenséget, a lomot, és folyamatosan pakolok, ha valami nincs a helyén. Szeretném, ha a fiam is rendszerető lenne, de tanácstalan vagyok: egyáltalán mikor, meddig lehet egy gyereket erre ránevelni? És hogyan lehet hatásosan? Szerintetek mikortól várható el, hogy mindent összepakoljon maga után, és meddig nézhető el neki, ha egy-két darab után "feladja" és megy tovább?

(Légyszi ne azt írjátok, hogy "az én kicsim már 1 évesen összepakolta maga után az összes játékát szépen sorban", mert azért ennél egy fokkal idősebb, és nehezebben kezelhetőbb korosztályra gondolok. Ja és fiúkra.)

2010. máj. 8. 19:50
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Igyekszem én is pici kora óta a helyrepakolásra szoktatni, de mostanában már - a kiszélesedett érdeklődési köre miatt :-) - annyi mindent kipakol egyik szobában, másik szobában, konyhában, stb., hogy azt mindet helyrerakni nem kis idő.

2010. máj. 8. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!