Hány éves kortól várható el egy gyerektől, hogy a játékait összepakolja?
Gondolom, ahol kisebb gyerek van, napközben tele van a lakás, vagy legalábbis egy része a játékokkal. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon rosszul tűröm a rendetlenséget, a lomot, és folyamatosan pakolok, ha valami nincs a helyén. Szeretném, ha a fiam is rendszerető lenne, de tanácstalan vagyok: egyáltalán mikor, meddig lehet egy gyereket erre ránevelni? És hogyan lehet hatásosan? Szerintetek mikortól várható el, hogy mindent összepakoljon maga után, és meddig nézhető el neki, ha egy-két darab után "feladja" és megy tovább?
(Légyszi ne azt írjátok, hogy "az én kicsim már 1 évesen összepakolta maga után az összes játékát szépen sorban", mert azért ennél egy fokkal idősebb, és nehezebben kezelhetőbb korosztályra gondolok. Ja és fiúkra.)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igyekszem én is pici kora óta a helyrepakolásra szoktatni, de mostanában már - a kiszélesedett érdeklődési köre miatt :-) - annyi mindent kipakol egyik szobában, másik szobában, konyhában, stb., hogy azt mindet helyrerakni nem kis idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!