Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól várható el...

Hány éves kortól várható el egy gyerektől, hogy a játékait összepakolja?

Figyelt kérdés

Gondolom, ahol kisebb gyerek van, napközben tele van a lakás, vagy legalábbis egy része a játékokkal. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon rosszul tűröm a rendetlenséget, a lomot, és folyamatosan pakolok, ha valami nincs a helyén. Szeretném, ha a fiam is rendszerető lenne, de tanácstalan vagyok: egyáltalán mikor, meddig lehet egy gyereket erre ránevelni? És hogyan lehet hatásosan? Szerintetek mikortól várható el, hogy mindent összepakoljon maga után, és meddig nézhető el neki, ha egy-két darab után "feladja" és megy tovább?

(Légyszi ne azt írjátok, hogy "az én kicsim már 1 évesen összepakolta maga után az összes játékát szépen sorban", mert azért ennél egy fokkal idősebb, és nehezebben kezelhetőbb korosztályra gondolok. Ja és fiúkra.)

2010. máj. 8. 19:50
1 2
 1/11 X. Maté válasza:
Hogy magától elpakolja, soha... :) Gyerektől függ, lehet, hogy mindig hisztizni fog, ha el kell pakolnia...
2010. máj. 8. 20:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Egy 1 évestől már elávrhstó,hogy 1-1 játékot eltegyen. vagyis ennyi idősen már be kell vonni a pakolásba, ohgy iskoláskora egyedül rendet tartson.
2010. máj. 8. 20:06
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
A zseni a káoszban is látja a rendszert!
2010. máj. 8. 20:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Mindent? Helyrerakjon? Soha! Erre még én sem vagyok képes.Az a lényeg, hogy tudjam, mit hova tettem.Ott a helye.Legközelebb máshol lesz, és akkor meg ott lesz a helye:-D
2010. máj. 8. 20:14
 5/11 A kérdező kommentje:

Persze, persze, be kell vonni az 1 évest is, én is így gondolom. Akkoriban még az én fiam is örömmel pakolta. De aztán jön egy-két nehezebb korszak is, amikor már nem az az első, hogy "jajj, de jó, én is tudok járni, dolgokat ide-oda pakolni, meg anyukának segíteni"...

A ti gyereketek mennyi idősen pakolt össze?

2010. máj. 8. 20:15
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Van itt valaki, aki szereti a rendet? :-)

2010. máj. 8. 20:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor pakolja el, ha tudja, hogy el kell, és látja, hogy komolyan elvárod tőle. Tehát ne pakold el helyette, hanem legyen ez a napi program része. Férjem abszolút rendszerető, mert mindig mindenét el kellett pakolnia gyerekkorában a helyére, tankönyveket, ruhákat is később. Szerintem itt is a kulcsszó a következetesség. Te szedted elő, pakold is el. Persze könnyebb korán kezdeni, de szerintem ha kamaszkoráig nem tanulja meg, akkor már soha :(
2010. máj. 8. 20:41
 8/11 anonim ***** válasza:

a nagy 6 éves félig pakol el

a kicsit 2 mindent elrak maga után ha azt mondom pakolás ő bölcsis most....ennyi...a bölcsi megtette a hatását...

2010. máj. 8. 21:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 18 hónapos.Nálunk úgy van,hogyha a szobájában napközben játszunk és széthordja a dolgokat,azokat este lefekvés előtt visszarakja az összest a helyére,csak mondogatni kell neki,hogy hol a maci,autó,bohóc stb.helye és viszi is.Napközben én nem traktálom vele,csak ha valami olyan van a kezében vagy az útba rakta.

Mondjuk nekünk a pillanatot kellett megragadnunk amikor kisebb volt és csak betartottuk,mert volt,hogy a helyére vitte magától és mi dícsértük érte.

2010. máj. 8. 21:31
 10/11 anonim ***** válasza:

bocsi:összeset,

...hol a maci stb.helye

2010. máj. 8. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!