Valóban kitolnék a gyerekemmel?
Szép név, de inkább Annának anyakönyvezném.
Becenevet adni azért nem ajánlott, mert nem lehet tudni,hogy szeretni fog-e egy olyan nevet, amit nem is nagyon lehet tovább becézni.
Hadd döntse el ő később,hogy Panna, Panka, Anni vagy Ancsa akar lenni.
12. vagyok:
Amit előzőleg írtam, arra a saját szemszögemből is rámutatnék.
Ma az MTA listája szerint anyakönyvezhető a Julcsi, Juli, sőt még a Juliska név is.
Amikor én születtem, még csak a Julianna és a Júlia név volt anyakönyvezhető. Én Júlia lettem.
A szüleim kb. 3-4 éves koromig hívtak Julcsinak, de én mindig is utáltam ezt a nevet, így már nagyon korán közöltem velük,hogy hívjanak inkább Julinak, mert rühellem ezt a nevet.
Nos... ha úgy gondolkodtak volna, mint a mai "divatos" szülők, akkor addig ragadt volna rajtam a számomra elviselhetetlen Julcsi név, ameddig 18 éves nem leszek én meg nem változtatom.
Tehát örülök neki,hogy hosszabb, teljes alakú nevem van, és nem egy becenév az anyakönyvezett nevem, hanem van választék.
Szerintem nem rossz név. És az miért baj, ha becenév? Én Tímea vagyok, de a hideg ráz tőle, a Timit viszont nagyon szeretem, így is szoktam bemutatkozni (külföldön élek), sőt ha tehetném meg is változtatnám rá hivatalosan, hogy ne is próbálkozzon senki a Tímeával.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!