Az nem furcsa, ha valaki a közel 3 és fél éves gyerekét még mindig szinte kizárólag babakocsiban tolja cumival a szájában ( a gyerek szájában van a cumi természetesen. )?
Egészséges gyerekről van szó, rendesen, időben megtanult járni, a kortársaival megegyező fejlettségi szinten van.
Barátnőmről van szó, és már azon gondolkodom, hogy valahogy finoman szólok neki... Olyan fura úgy sétálni, hogy az én 2 évesem ott ugrabugrál mellettünk, az ő nagy fia nézi a babakocsiból....
74%-os, igen, remélem szállingóznak majd hozzám hasonlóan normális emberek, akik nem tajtékzanak dühükben ismeretlen kérdezők ártalmatlan kérdéseire, hanem vagy válaszolnak, vagy továbbgörgetnek.
Nem, nincs lelki orgazmusom a normális válaszok láttán, viszont örülök nekik, mert hasznosak, köszönöm őket a hasonszőrűeknek ;).
Nekem az a vicces, amikor a 1,5 éves és még nem járó (hipotón) gyerekemet kiparancsolnák a babakocsiból, csak mert vállig ér a haja, magas és 2,5-3 évesnek nézik.
Persze a barátnőd gyerekéről tudod, hogy egészséges, de másról látszat alapján nem kéne (ez az előzőnek szólt).
Egyébként a családi fáma szerint, anyukám babakocsival vitt az oviba, amikor kezdtem azt. Az ok: annyira utáltam oviba járni, hogy lefeküdtem az út közepére és tapodtat se mozdultam, ő pedig már nem bírt 15 kg-t 2 km-en cipelni, munkába is sietnie kellett, ezért bekötött és tolt.
kár, h nem láttam, a 74%-os kommentjét, mert törölve lett, megnézetm volna...:) valaki nem írná meg tömören, aki olvasta?Köszi!
szóval a viccet félretéve, nálunk is van az oviban ekkora gyerek aki cumizik!én nem tartom normálisnak, mivel így fizikailag képtelen a rendes beszédre!nem tud kommunikálni, kissé antiszociális lett...
Mi is másfél évesen hagytuk el a babakocsit az összes gyereknél (3 van). Mondjuk az is igaz, h mi csak kis távokat mentünk gyalog, pl. a bölcsi csak 5 perc séta volt nekem, a gyerekkel úgy 15! de eszembe nem jutott volna babakocsiztatni...a nagy távokat meg autóval! Szóval én is beszélnék vele, pláne ha ez a szakmád, és jóban vagytok nyugodtan adhatsz tanácsot!
2.5 evesem van, amikor megszuletett a kisteso megfogadtam h tobbet nincs babakocsi, setaljon. 2 eves volt akkor. a legkozelebbi bolt 20 perc seta. miutan ezt a 20 perces setat nap mint nap 2 oras konyorgessel kisert gyokkettes tempoban tudtuk csak megtenni, kapott egy testverfellepot. az unokatesoja egyebkent 3.5 evesen is igy gyalogolt, hiaba szoktattak a sok setahoz nem ezen mult. szoval ha az en gyerekem se tud temposan setalni, akkor 3.5 evesen is tolni fogom. ez nem a teherbirasrol szol, tud ő gyalogolni akar fel napot is, csak nem mindegy milyen tempoban...
amikor setaltok a baratnoddel, gondolom nincs kijelolt uticel, nem vagytok idohoz kotve, nyugodtan kivehetné. de ha uticelotok is van ahova haladni kell, pl ovibol haza vagy oda, akkoe teljesen megértem őt. A cumit a lányom 1 évesen megtanulta az alvási idejére szoritani, nyilván a baratnod nem zavarja, ez az ő dolga, ne szolj bele, az en baratnom 2.5 eves fia meg cicin alszik a mai napig, én attol vagyok ki, de akkor sem fogom emiatt csesztetni, nyulvan meg van az oka amiert igy csinalja. ha jo tanacsot szeretnel, ne szolj emiatt neki mert meg fogod vele bantani.
3,5 éves lányom a múltkor kijelentette, hogy fáj a lába és nem tud közlekedni. Boltokba mentünk hétvégi bevásárlásra. Hát vittem a kis esernyőkocsit és a nehéz szatyrokat is rápakoltam. Persze, ha játszótérre mennénk, 2 óra hosszat meg sem állna. De célirányosan menni és türelmesen jól viselkedni nem szeret. Óvodába busszal megyünk. Pedig sokkal jobb lenne az a félórás séta (nekem 15 perc). Ha nem lenne ennyire sok ítélkező, szívesebben vinném babakocsiban, haladnánk is és nem kéne buszon nyomorogni.
Cumija is van. Azzal alszik. Napközben akkor kell, ha vígasztalódik.
Ên nem tartom visszamaradottnak a fentiek miatt. Sok dolgot tud már, de azért egy 3-4 éves gyerek még elég kicsi. Szerintem.
Van itt pár ideggyenge nő, akik minden kérdés alatt kötekednek és alpári stílusban mindennek elhorják a kérdezőt, meg van pár önállótlan gyenge jellem, akik azonnal felsorakoznak ezek mögé és megindul a gyűlölet hadjárat. Ez van... :/
Nem vágom, hogy mi ezen a rosszindulatú kibeszélősdi! Mire vannak a barátnők, ha nem arra, hogy finoman, segítő szándékkal jelezzék nekünk, ha valamit $z@rul csinálunk?! Esetleg még azelőtt, hogy az egész bölcsi rajtunk kezedene röhögni, vagy a játszótéren mi válnánk a legjobb poénok tárgyává...
3 évesnek valóban nem kéne nonstop a babakocsiban ülnie, hacsak nincs valami problémája (de barátnőként valószínűleg tudnál róla, ha egészségügyi oka lenne annak, hogy nem tud a saját lábán járni). A cumi meg már a no comment kategória! Részemről nevetséges, amikor egy 3 évesnek cumi lóg a szájában és valahogy mindig az unomahúgom jut eszembe az ilyen gyerekekről, aki még 6 (!!!!) évesen is cumizott!
Ha olyan a kapcsolatotok, hogy elfogadja tőled a kritikát és a tanácsokat, akkor nyugodtan jelezheted neki, hogy nem oké, amit csinál. Valószínűsítem egyébként, hogy nem akar figyelni arra, hogy merre rohangászik a gyerek, így az a legegyszerűbb neki, ha beülteti a babakocsiba. A cumiról pedig ugyebár nehéz leszoktatni, legegyszerűbb hagyni, aztán reménykedni benne, hogy 20 év múlva a diplomaosztón meghozza a gyerek élete legnehezebb döntését orbitra cseréli a cumit.
Megszokásból, egyszerűségből lehet, hogy még mindig babakocsiznak....
a cumi meg... az is ahány ember annyiféle vélemény.
Az egyik gyerekem nekem is cumizott még 3,5évesen, utána adta oda a MIkulásnak a cumit.
Nálunk gyorsan születtek egymás után a gyerekek, két évente, így a kicsik kicsit visszahúzták a nagyobbakat- így mi is sokáig babakocsiztunk- és cumi is sokáig volt. De aztán egyszercsak vége lett mindkettőnek! :)
Egy ismerősöm nekem is volt- cumi kérdésben az volt az elve, hogy nem veszi el a gyerektől, csak ha a gyereke magától lerakja.... a nagylánya még első osztályban is cumival aludt éjszaka... 2-3 osztályban meg úgy, hogy a kezében volt. Nem szóltam egy szót sem- de szerintem ez tök gáz. A másik két gyerekénél szintén. A legkisebb talán most nagycsoportos és még mindig látok a Fb-n cumis képet róla..... Gusztustalan már ekkora gyereknél- de az ő dolguk- túlságosan nem érdekel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!