Előfordulhat olyan, hogy egy nőnél egyáltalán nem jelentkezik az anyai ösztön vagy a vágy a baba után?
22 éves nő vagyok, komoly kapcsolatban élek, hamarosan összeköltözünk a párommal. Fiatalabb koromban sem éreztem, hogy nekem kell gyerek, de most meg aztán igazán irtózom az ötlettől. Számomra nem az örömöt jelenti, hanem nyűgként gondolok rá, semmi jót nem látok a gyereknevelésben.
Ha meglátok egy kisgyermekes anyukát, akkor egyből az jut eszembe, hogy szegény, biztosan mennyit szenvedhet a fáradtságtól.
A gyerekekkel egyébként nincs semmi bajom, óvópedagógiából fogok diplomázni a nyáron, de valahogy távol áll tőlem, hogy valaha is gyereket neveljek. A szüléstől pedig egyenesen rettegek. Már csak a gondolattól is kiver a víz és elkezdek remegni.
Elképzelhető, hogy ez fog majd változni a későbbiekben? A kérdést nem provokálásnak szánom, normális válaszokat szeretnék.
Három éve nem léptem be az accountommal, de ez a válasz (épp ezen akadt meg a szemem) erre kötelezett:
"Egy 22 éves már bőven felnőtt nő. Legalábbis régebben az volt. Ahhoz képest, hogy minden 2. fiatal "érettebb a koránál" dumával jön, rengeteg a 30 éves kislány. Anyuci tart el, főzni nem tudok, nem akarok gyereket generáció."
Nakérem. Kedves kérdező, gondolom azért írtad ki ezt a kérdést, mert ténylegesen nem tudod, van-e valami gond veled mint nővel. A válaszokból, főleg ebből, amit idéztem úgy tűnhet, hogy igen, van, mert hiszen nő (!) vagy, és mégsem akarsz gyermeket. Akkor biztosan probléma van, mert olyan nem létezik, hogy valaki nő létére nem akar gyereket. Mert ugye, minden nő akar gyereket, mert az ő feladata felnevelni, meg csak ő tudja szoptatni, és a többi hasonló marha érv. A válaszadó csodásan hozza ezeket a hülye egyoldalú (!) elvárásokat; jelen esetben ez a főzés. Nem azért kell főznöd, mert nő vagy. Helyesebben: nem kell azért főznöd, mert nő vagy. Nem kell főznöd, csak ha szeretnél. Nem a nem a meghatározó tényező, hanem az egyes ember. Szeretsz főzni, vagy szükséges? Tedd meg, mert szeretsz vagy mert szükséges de ne csak azért, mert nő vagy.
Semmi esetre se hagyd, hogy bárki más határozza meg, mit kéne akarnod. Sem azzal nincs gond, hogy nem szeretnél gyereket, se mással. Van olyan család, ahol apuka van GYESen, anyuka dolgozik, apuka főz, anyuka szoptat. Van olyan család, ahol mindketten főznek, takarítanak, dolgoznak, anyuka szoptat. A sokféle modell azért van, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami neki személy szerint megfelel. A nemekre rótt kényszerítő hatások nélkül.
Kétezertizenhét van; ideje lenne felismerni, hogy az ilyen nyomások nem csak a nőket, de a férfiakat is frusztrációval és feszültségekkel pakolják tele, azaz a lakosság mindkét felének káros (ideértve a transzneműeket is). Akkor meg minek tartanánk fenn? :)
"Egy 22 éves már bőven felnőtt nő. Legalábbis régebben az volt. Ahhoz képest, hogy minden 2. fiatal "érettebb a koránál" dumával jön, rengeteg a 30 éves kislány. Anyuci tart el, főzni nem tudok, nem akarok gyereket generáció."
Hm, kezdjük ott, hogy anyucim nincs. 2 éves voltam, amikor lelépett egy másik pasi miatt. A másik dolog pedig, hogy kiválóan főzök fiatalabb korom óta, szóval ezzel sincs probléma. Eléggé mellényúltál a válaszoddal. A 30-tól pedig kicsit még messze vagyok.
Attól, mert a gyereknevelés az egyetlen értelem az életedben, hát a te dolgod istenem. :D Lehet, hogy pár év múlva nekem is csak ez lesz az egyetlen örömforrás.
A pedagógia pedig teljesen más, mert mindenki máshogy viszonyul a saját és más ember gyermekéhez. És mint már írtam, alapjáraton a gyerekekkel nincs bajom, szeretem is őket, azonban néha roppant idegesítőnek találom a gyerekricsajt. Úgy gondolom, hogy ezzel rengeteg édesanya is így van, de nem merik másnak, vagy éppen maguknak bevallani, mert attól félnek, hogy majd le lesznek hordva.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nekem is legyen sajátom.
Nem a társadalom elvárásai miatt kell gyereket szülni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!