Előfordulhat olyan, hogy egy nőnél egyáltalán nem jelentkezik az anyai ösztön vagy a vágy a baba után?
22 éves nő vagyok, komoly kapcsolatban élek, hamarosan összeköltözünk a párommal. Fiatalabb koromban sem éreztem, hogy nekem kell gyerek, de most meg aztán igazán irtózom az ötlettől. Számomra nem az örömöt jelenti, hanem nyűgként gondolok rá, semmi jót nem látok a gyereknevelésben.
Ha meglátok egy kisgyermekes anyukát, akkor egyből az jut eszembe, hogy szegény, biztosan mennyit szenvedhet a fáradtságtól.
A gyerekekkel egyébként nincs semmi bajom, óvópedagógiából fogok diplomázni a nyáron, de valahogy távol áll tőlem, hogy valaha is gyereket neveljek. A szüléstől pedig egyenesen rettegek. Már csak a gondolattól is kiver a víz és elkezdek remegni.
Elképzelhető, hogy ez fog majd változni a későbbiekben? A kérdést nem provokálásnak szánom, normális válaszokat szeretnék.
Szia! Ugyanígy voltam, de 28 éves koromban is még. Aztán ahogy a barátnőim sorra lebabáztak, elkezdtem én is jobban hozzáállni. De az igazi NAGY vágy a gyerek után nem jött meg, azért szültem, mert majdnem 30 éves voltam már, férjem is sürgetett. Utána viszont megváltozott, hogy anya lettem, és rájöttem, csodálatos dolog a saját gyermek, a másodikat már szívvel-lélekkel akartam!
Ja, és mások gyerekei még most is sokszor idegesítenek :D A sajátjaim is néha ;-)
Hát az azért elég fura, hogy semmi jót nem látsz a gyereknevelésben és óvódapedagógiából fogsz diplomázni. Nem volt más iskola a közelben?
Amúgy ez változhat, de lehet, hogy nem fog. Nem lehet tudni előre. Akkor sincs semmi ha nem változik és nem szülsz. Ez nem kötelező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!