Kisfiam most fogja megkapni az MMR oltast. Elkaphatom tole?
Èn csak a bárányhimlönél tudom.
Nerkem megkapta az elsö bárányhimlö ellenit a nagyobbikam mikor terhes lettem. Ès a második oltásnál volt kérdéses. Akkor a doki azt mondta, ha a pöttyök elö jönnek rajta akkor fertözö is. Èn a végén beoltattam, és figyeltem, ha kijött volna rajta bármi akkor nem nyultam volna hozzá pár napig.
Hát első, azt az orvost, aki et ilyen hatalmas baromságot is állít egy mondatban, azonnal lecserelnem. Először is az oltastol nem lesz himlos a gyerek, másrészt meg ha valamincsoda folytán az is lenne, eleve a lappangási idő alatt fertőzne, ha már kint vannak a pöttyök nem fertőz.
Kérdező, a vedooltas semmilyen módon nem képes téged megfertozni
"Transzmisszió
A fogékony egyének többségénél a védő oltást követő 7-28. napon elő fordult kis mennyiségű élő, attenuált rubeolavírus kiválasztása az orrban vagy a torokban. Nincs megerősített bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az így kiválasztott vírus az oltott személlyel érintkező, fogékony egyénekre átterjedne. Következésképpen, a szoros személyes kontaktus során történő átvitel, bár mint elméleti lehetőség elfogadott, nem tekinthető jelentős kockázatnak. Leírták azonban, hogy a rubeola
vakcinavírus az anyatejjel átjut a csecsemőbe, bár klinikai megbetegedésnek nem találták nyomát."
(forrás: [link] 4. old.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!