Textilpelus vagy az eldobható az igazi?
Úgy gondoltam, eldobhatót fogok használni. Viszont van 16 db textilpelusom is, de nem pelenkázáshoz szeretném azokat használni, hanem büfiztetéshez, kifogónak, alváshoz buksi alá, stb.
Egyesek szerint sokkal egészségesebb lenne, ha pelenkázáshoz is használnám és persze jóval olcsóbb lenne. Tanácstalan vagyok, mit csináljak. Lusta lennék, ha mégis az eldobhatót választanám? (nem kell dörzsölni, fehéríteni)
Ti mit használtok?
Na nehogy már ezért lelkiismeretfurdalásod legyen! Nem a múltban élünk!!
Szerintem a kismamák 90%-a eldobhatót használ a maradék 10% meg moshatót.
Én etetéshez használom és fürdéskor a baba alá hogy ne csússzon le a kádba.
Én eldobhatót használok. Egyszer valamikor régen kiszámolgattam, hogy mennyibe kerülne, ha textillel pelenkáznám, és az jött ki, hogy drágább, mint az eldobhatós. A sok munkáról már nem is beszélve.
És szerintem a babának is jobb az eldobhatós, kényelmesebb is, meg többet lehet az anyukájával.
Az eldobhazó mellett szól, hogy van környezetbarát is. Aztán a kimoshatót mosni kell, sok víz, mosópor, fertőtlenítő és persze sok áram fogy a 90 fokos mosástól, az emberi melóról nem is beszélve. És nekem se mindegy mennyit lehetek a családommal.
Egy kispapa véleménye...
Csak azért írok ide ennyivel később mint ahogy a kérdés felmerült, mert a válaszokban csak az egyik fél kapott szerepet, és fontosnak tartom mindkét oldal véleményét megjelentetni egy helyen.
Én használom a mosható pelenkát, tehát a véleményem nem hiedelem, nem vélelmezek valamit, hanem tapasztaltam.
Igenis olcsóbb, mint az eldobható 1 pelenkacsere költsége 15-30 Ft. (lásd a cikket: [link]
Bizony egészségesebb több szempontból is mint az eldobható.
És nem olyan sok munka. Lemértem, mert én magam is kíváncsi voltam. Nekem heti kb. 1 óra munkám van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!