Hogy vállaljak így gyereket?
Szeritnem bepánikoltál, mert körülötted már szülnek, szültek és valahogy úgy érzed neked is már kell, hiszen ők is ezt csinálják. Hát nem kell, ráérsz, így ezzel a gondolkodással nem jó belevágni.
Viszont arra számíts, hogy ha pl 10 év múlva is így érzel akkor lehet a párod más nőt keres, nem biztos hogy lemond a gyerekről miattad, hogy sportolhass, amiből úgyis kiöregszel előbb utóbb, de ez még több év biztos :) Szóval szeritnem 30 előtt ne is gondolj gyerek vállalásra.
Amúgy tényleg a gyerek körül forog onnantól az életed, de a szüleid is túléltek :) felneveltek téged.
Nem vagy kevés a párodnak,de tény,ha nár majd annyira akar,ott fog hagyni. De akkor annyit is ért a kapcsolat.
Sosem szabad igy gyermeket vállalni. Tényleg neked jár több lemondással. De amíg te bajnak érzed,addig nem szabad vállalni.
Nem kell vele otthon lenni 3évet és nem kell adni azok véleményére se,akik szerint micsofa dolog lepasszolni. Mi is leszoltuk őket és soha nem bulizni megyünk,hanem moziba pl,kávézni vagy pestre az én rokonaimhoz mikor olyan dolgunk van,hogy gyerekekkel nehezebb lenne. De nem érdekel ki mit gondol erről,van akik bulizni és inni mennek a gyerek mellől,ami kevésbé helyes. Mi pl éjjelre nem megyünk el sose,ha pestre megyünk,akkor is alszunk éjjel.
Az oké, hogy most nem akarsz és megbeszélitek, de mi van, ha később sem szeretnél? Erre fel van készülve a párod?
A kapcsolatotok elején nem beszéltetek a családalapítádról? Mert, ha te egyáltalán nem akarsz, akkor ezt illett volna már akkor a pároddal közölni.
Az pedig ne szüljön, aki nem akar és kényszernek érzi az egészet, mert megmérgezi a kapcsolatot, mindenkinek sz@r lesz, a gyereknek meg pláne, és csak egy szeretethiányos roncsot csinálnak belőle.
Inkább keress egy olyat, aki szintén nem akar.
Valószínűleg, ha foglalkoztat a kérdés, szó esett erről köztünk. Én 17 ő 18 volt mikor összejöttünk és hát nem azzal kezdtük, hogy "hé! Akarsz amúgy gyereket? Mert ha igen akkor inkább bele se szeressünk egymásba" :D
Ez hülyeség. Nem gondolom hogy két "nyers" ember a kapcsolat elején összeillik. Az majd idővel derül csak ki, hogy tudunk összetartani. Nekem nagy szerencsém van vele. Sokat beszélünk róla, ő egyértelműen szeretne, de azt mondja persze, hogy ha nem lesz nem lesz -nyilván ez nem igaz. Az ő boldogsága az egyetlen ok, ami miatt bevállalnám, amikor arra gondolok, hogy ő mennyire vágyik rá, szinte azonnal kedvem lenne gyereket csinálni. De sosem éreztem még ugyanezt, amikor egy babára vagy kisgyerekre ránézek.
Az igazi apa sokat segít otthon, a baba körül is. Ketten lesztek szülők, neki is ki kell venni a részét a babázásból, éjszakázásból is.Érdemes erről beszélgetni vele.Hosszabb életűek lesznek azok a férfiak, akik pelenkázták a kisbabát.
A biológiai óra ketyeg, és fiatalabban jobban bírja az ember a gyűrődést, ez is egy szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!