Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy vállaljak így gyereket?

Hogy vállaljak így gyereket?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy magamtól sosem szerettem volna gyereket. A párommal rég együtt vagyunk, miatta muszáj leszek rászánni magam, ő nagyon szeretne is babát, meg nagyon jó apuka lehetne. Próbálom szoktatni magam a gondolathoz, vannak kisgyerekek a családban, és sógornőm most terhes. Én most kezdtem el a phd-t, 26éves vagyok, a párom is. Az anyagi helyzetünk jónak mondható, én versenyszerűen sportolok. Mindig úgy érzem, hogy ez egy kib*ás, mert tőlem egy csomó áldozattal jár, és ha rá gondolok hogy 3 évig itthon kell molyolni a gyerekkel, előre elfog a düh. Félek képtelen leszek szeretni emiatt, felkelni hozzá, az életem középpontjába helyezni, és tudom, hogy ez csak az első 3 év és nem leszek egyedül, de jönnek az okoskodók, hogy milyen anya az aki "lepasszolja" időnként a gyereket, vagy netán vissza megy dolgozni 2 év után. Vannak olyan anyukák, akik így vállaltak babát? Szerették? Élvezték? Azt mondják majd az évek meghozzák a kedvem, de én nem tudom egyszerűen elhinni.
2017. jan. 30. 18:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szeritnem bepánikoltál, mert körülötted már szülnek, szültek és valahogy úgy érzed neked is már kell, hiszen ők is ezt csinálják. Hát nem kell, ráérsz, így ezzel a gondolkodással nem jó belevágni.

Viszont arra számíts, hogy ha pl 10 év múlva is így érzel akkor lehet a párod más nőt keres, nem biztos hogy lemond a gyerekről miattad, hogy sportolhass, amiből úgyis kiöregszel előbb utóbb, de ez még több év biztos :) Szóval szeritnem 30 előtt ne is gondolj gyerek vállalásra.

Amúgy tényleg a gyerek körül forog onnantól az életed, de a szüleid is túléltek :) felneveltek téged.

2017. jan. 30. 20:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem az a lenyeg hogy mas anyuka is eretlenul vallalta be. A soraidbol pedig teljesen egyertelmu hogy nem akarsz feladni semmit a mostani vilagodbol. Ebbol meg az egyertelmu hogy meg nem valo gyerek, ezen nincs mit tulragozni. Ha majd ugy erzed mar johet akkor majd szulsz ha meg soha akkor meg nem.
2017. jan. 30. 20:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy kevés a párodnak,de tény,ha nár majd annyira akar,ott fog hagyni. De akkor annyit is ért a kapcsolat.

Sosem szabad igy gyermeket vállalni. Tényleg neked jár több lemondással. De amíg te bajnak érzed,addig nem szabad vállalni.

Nem kell vele otthon lenni 3évet és nem kell adni azok véleményére se,akik szerint micsofa dolog lepasszolni. Mi is leszoltuk őket és soha nem bulizni megyünk,hanem moziba pl,kávézni vagy pestre az én rokonaimhoz mikor olyan dolgunk van,hogy gyerekekkel nehezebb lenne. De nem érdekel ki mit gondol erről,van akik bulizni és inni mennek a gyerek mellől,ami kevésbé helyes. Mi pl éjjelre nem megyünk el sose,ha pestre megyünk,akkor is alszunk éjjel.

2017. jan. 31. 07:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is igy voltam mig suliba jártam...tudtam viszont h baba előtt legalább legyen biztos munkahelyem,2 év melo a hátam mögött...addig nem is akartam gyereket,meg biztos kapcsolatom se volt.....nem tudtam volna egyszerüen mit kezdeni egy babával.Nekem 26 évesen kattant az az érzés h gyereket szeretnék...össze is jött.Nem volt lemondás annyi mint sok ismerősöm mondta ,el tudtam járni sportolni(én nem versenyszerüen tettem) volt hogy a nagyszülők vigyáztak rá és senki nem szólt meg emiatt,hisz ők is babázhattak én meg kikapcsolódhattam.nem kell 3 évig otthon lenned,2 éves kor után a gyes amugy is semmire sem elég,én is visszamentem dolgozni mikor 2 éves volt a fiam,de most a kissebbiknél ha hamarabb vissza kell mennem akkor visszamegyek,de az első évet mindenképp érdemes otthon tölteni,tudom még nem érted,de élmény....nem jo ha az "első" dolgokról lemaradsz ha pl pár hét után ujra dolgozni kezdesz.Szoval nem vagy elkésve,csak akkor mondj igent arra h jöhet a baba ha valoban ugy érzed és ne csak külső nyomás miatt tegyed
2017. jan. 31. 08:07
 15/19 anonim ***** válasza:

Az oké, hogy most nem akarsz és megbeszélitek, de mi van, ha később sem szeretnél? Erre fel van készülve a párod?

A kapcsolatotok elején nem beszéltetek a családalapítádról? Mert, ha te egyáltalán nem akarsz, akkor ezt illett volna már akkor a pároddal közölni.

Az pedig ne szüljön, aki nem akar és kényszernek érzi az egészet, mert megmérgezi a kapcsolatot, mindenkinek sz@r lesz, a gyereknek meg pláne, és csak egy szeretethiányos roncsot csinálnak belőle.

Inkább keress egy olyat, aki szintén nem akar.

2017. jan. 31. 13:22
 16/19 Laylah ***** válasza:
Sehogy. Ha nem akarsz, nem kell, nem erőszak a disznótor. :) Nincs abban semmi, ha nem szeretnél gyereket, sok sorstársad van. Csak azért, mert mások elvárják tőled, nehogy szülj! Csak a saját életed/életeteket teszed vele tönkre. Majd jön az érzés - vagy nem, mint előttem írták.
2017. jan. 31. 14:21
 17/19 A kérdező kommentje:

Valószínűleg, ha foglalkoztat a kérdés, szó esett erről köztünk. Én 17 ő 18 volt mikor összejöttünk és hát nem azzal kezdtük, hogy "hé! Akarsz amúgy gyereket? Mert ha igen akkor inkább bele se szeressünk egymásba" :D

Ez hülyeség. Nem gondolom hogy két "nyers" ember a kapcsolat elején összeillik. Az majd idővel derül csak ki, hogy tudunk összetartani. Nekem nagy szerencsém van vele. Sokat beszélünk róla, ő egyértelműen szeretne, de azt mondja persze, hogy ha nem lesz nem lesz -nyilván ez nem igaz. Az ő boldogsága az egyetlen ok, ami miatt bevállalnám, amikor arra gondolok, hogy ő mennyire vágyik rá, szinte azonnal kedvem lenne gyereket csinálni. De sosem éreztem még ugyanezt, amikor egy babára vagy kisgyerekre ránézek.

2017. jan. 31. 16:15
 18/19 A kérdező kommentje:
Még annyit: És az ő boldogsága, de amikor továbbgondolom, sokszor az a rémkép tárul elém, hogy én leszek terhes, és maradok itthon, nekem kell etetni, kelni hozzá éjjelente...
2017. jan. 31. 16:20
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Az igazi apa sokat segít otthon, a baba körül is. Ketten lesztek szülők, neki is ki kell venni a részét a babázásból, éjszakázásból is.Érdemes erről beszélgetni vele.Hosszabb életűek lesznek azok a férfiak, akik pelenkázták a kisbabát.

A biológiai óra ketyeg, és fiatalabban jobban bírja az ember a gyűrődést, ez is egy szempont.

2017. jan. 31. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!