Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nem túlzás hogy a...

Szerintetek nem túlzás hogy a facebook tele van most a félévi bizi "reklámozásával"?

Figyelt kérdés
2017. jan. 27. 09:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Én még egyet sem láttam, de a karácsonyfák után most ennek van "szezonja". Majd jönnek a farsangi képek, a húsvéti képek, az év végi bizonyítványos képek, esküvői képek, nyaralás, első nap az iskolában képek, szüret, Halloween, advent, karácsony, szilveszter és körbe is értünk. Ja, kifelejtettem a Pistike megszületett, elfordult, először kóstolt, felállt, elindult képeket. Lépj át rajta, nekik ez okoz örömöt.
2017. jan. 27. 10:51
 12/20 anonim ***** válasza:
97%

Aki mindenbe beleköt, elárulná, mire van a facebook?

Talán (elcsépelt) magvas(nak hitt) gondolatok posztolására?

Kukkolás az egész. Erre épül, ezért működik. Megosztja ki-ki a véemérséklete és exhibicionizmusa alapján, amiben örömét leli.

2017. jan. 27. 11:32
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Adatlopásra elsősorban ;)

Az meg, hogy mire használjuk, megint más. Pl. tök jól lehetne ismeretterjesztésre, de csak a marhaságok terjednek tűzvésszerűen. Én speciel kapcsolattartásra használom, mert pillanatokon belül elérem az ismerőseim zömét. Más persze arra használja, hogy telelője fotókkal és infókkal önként, utána meg retteg, hogy megfigyelik...

2017. jan. 27. 11:36
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
Én egyetlen ilyen képet sem látok a falamon. Pedig van pár száz ismerősöm.
2017. jan. 27. 11:53
 15/20 anonim ***** válasza:
37%

Nem értem mi ebben a rossz. Nyilván azért teszi ki, mert büszke a gyerekére, az elért teljesítményére. Az első bizonyítvány nagy dolog egy gyerek életében.

Ha téged ez zavar, akkor ugorj át rajta.

2017. jan. 27. 11:56
 16/20 anonim ***** válasza:
72%
Még egyet sem láttam, pedig az ismerőseim között elég soknak van iskolás gyereke.
2017. jan. 27. 12:06
 17/20 anonim ***** válasza:
56%

Nem sok ismerősömnek van iskolás gyereke, egy volt csak, akinek a lánya egyidős a fiammal, harmadikosok mindketten. Ott a csaj nemhogy a félévi bizonyítványt, de minden ötöst kitesz a fb-ra. Ott mondjuk ez az anyuka folyamatos önigazolása volt, mert amúgy nem egy mintaszülő, piszok szerencséje van, hogy a gyereke mégis ilyen jól teljesít (na meg ott benne van az is, hogy magánsuliba jár, tizen vannak az osztályban, de egy átlagos, 25-30 fős osztályban kétlem, hogy ilyen jól tudna tanulni).

Inkább anyukás csoportokban látom, hogy mindenki kiteszi a félévi bizonyítványt, akinek már nagyobb a gyereke, de itt aztán egyáltalán nem zavar, ezek a csoportok tényleg arra valók, hogy a gyerekkel kapcsolatos dolgokat megbeszéljük, és ennek része az is, hogy örülünk, ha ügyesek.

Én a saját falamra biztos nem tenném ki a gyerekem bizijét, nem azért, mert nem vagyok rá büszke, hanem mert szerintem ez túl sok, ez nem tartozik másokra. Meg amúgy is azt látom, hogy csak a színötös bizivel szeret mindenki villogni, pedig szerintem szép teljesítmény az is, ha mondjuk egy rossz matekos gyerek kettesről javít hármasra-négyesre, vagy ha egy rossz helyesírású gyerek javít nyelvtanból ugyanígy. Abban tényleg nagyon sok munka és gyakorlás van.

De amúgy meg nem zavar, hogy mások kiteszik, megmondom őszintén, engem igazából rohadtul nem is érdekel más gyerekek bizonyítványa, csak görgetek tovább, nem szoktam megnézni se igazán. Nekem nem mond semmit, hogy Julcsika vagy Pistike csupa ötöst kapott. Az már érdekes lenne, ha azt írná ki a szülő, hogy Józsika hogy utálta az írást elsőben, ilyen csúnyán írt (kép), most meg, negyedikben annyit gyakorolta a szép, olvasható írást, hogy ilyen szép lett (kép), vagy hogy Lacika másodikban, amikor az osztást tanulták, nem értette egyáltalán, nem ment neki, most meg, harmadikban ilyen jó matekos lett, mert szorgalmasan gyakorolt. Na, ez már nekem érdekes lenne, ehhez gratulálnék is, ha ismerős ilyet tenne ki.

2017. jan. 27. 12:08
 18/20 anonim ***** válasza:
88%

Figyelj, inkább az ötös bizonyítványt tegye ki, mint a lábát szörtelenítés után, vagy a kórházi ágyon fekvő gyerekét, vagy néhány pillanatképet a szülésról, műtétről stb .

a mai világban barátságok mennek tönkre, mert nem like-olsz egy képet, vagy 2 percen belül nem fogadod el az ismerősnek jelólést.

Nézhetjük pillanatképeken,ahogy edzenek emberek, ahogy a házastársak facebookon keresztül nyilvánosan vallanak egymásnak szerelmet, vagy beszélnek meg programokat, amikre aztán el sem mennek.

Szóval a facebook fontos. Ha nem lennék tag, akkor még az óvodai programokról is lemaradnék.

Szóval gondolj bele, ha nem osztaná meg a bizit facebookon, akkor nem kapna elég like-ot, én sem tudná meg kik az igazi barátai.

Aki nem like-ol az biztos irigy, mert képtelenség, hogy valaki esetleg napokig nem nézi meg a facebookot.

Érted? Egy bizonyítvány posztolása a mai világban érzelmi lavinákat indíthat el, barátságokat erősíthet meg, es szakításokhoz is vezethet.

2017. jan. 27. 12:39
 19/20 A kérdező kommentje:

Lehet hogy pont az zavar hogy ez inkabb arrol szol hogy: na kirakom a bizit-had lássam hányan dicserik meg a gyerekemet..

Köszi mindenkinek a választ

(főleg a hosszan válaszolóknak)

2017. jan. 27. 12:46
 20/20 anonim ***** válasza:
Kérdezö én ami nem érdekel egyátalán azt eltüntetem a falamrol ,de az is igaz hogy én nem teszem ki bizonyitványokat akiknek elakarom ujságolni azoknak telefonon vagy személyesen mesélem el vagy mutatom meg.
2017. jan. 28. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!