Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerek + háztartás +...

Kisgyerek + háztartás + vizsgaidőszak? Gyakorlati tanácsokat szeretnék!

Figyelt kérdés

Lényegében az összeomlás szélén állok. Egész nap a manót hajkurászom. Eddig amikor aludt, háztartottam. Most ilyenkor tanulnék. A lakás káosz, sokszor már kaja sincs itthon, hideg sem, nemhogy meleg. A manó minden energiámat kiszívja. Estére zombi vagyok, kb. a nevemet sem tudom hibátlanul leírni, nem hogy több tíz oldalakat bevágni. A fentiek miatt állandóan feszült vagyok, gyakran szakad a cérna, az egész család issza a levét. Párom kora reggel megy, késő este jön, nem tud érdemben segíteni. Anyu egy héten egyszer elviszi a manót, de egy nap alatt képtelenség felkészülni egy vizsgára. Lényegében csak magamra számíthatok.

Akinek van tapasztalata, kérem adjon szervezési tanácsot! Mit, hogyan csinál vagy csinált, hogy ne őrüljön bele?

2010. máj. 6. 00:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia! Én még "baba" vagyok ez ügyben nem tudok tanácsot adni, de el tudom képzelni, úgyhogy tarts ki, ha pozitív vagy, az előbb vagy utóbb megtérül. Most ezek elé a feladatok elé állít az élet, itt kell helytállni. Kitartás! (Gyakorlati tanácsot majd adnak az anyukák. :))
2010. máj. 6. 00:21
 2/11 A kérdező kommentje:
:)
2010. máj. 6. 00:28
 3/11 anonim ***** válasza:
12%

- tanulást gyerek előttre, vagy utánra kellett volna tenni

- nem kell minden nap kicsiszolni a lakást+ 6 fogást főzni

- a gyereket meg kell nevelni, legyen el egyedül, ne hisztizzen, egyedül aludjon el, ne keljen fel 100x, ne legyen mindig az amit ő akar stb...

- bébiszitter, bölcsi, ovi

Kb ilyenek a lehetőségek.

2010. máj. 6. 00:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, vizsgaidőszakban van rutinom, ha érdekel (most diplomázok). Ha egy picit van időd a csöpptől, akkor ne éjszaka tanulj, hanem valakivel hangosan, pároddal/anyukáddal/barátnőddel és fele időre fog csökkeni a tanulási idő! Sokkal jobban megjegyzed majd. Vagy, ha más nem marad a picinek olvasd fel az anyagot, mint egy mesét. Sok erőt! :)
2010. máj. 6. 00:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, tényleg, ha ilyen "nagy a baj", akkor nem gondolkodtál még bölcsödén?
2010. máj. 6. 00:42
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Én sem úgy terveztem, hogy még a főiskola alatt jön a kicsi. De jött.

Nekem az utolsó 1,5-2évem lesz vizsgák sikerétől függően, szakmai gyakszival együtt, záróvizsgákkal.

Nekem bölcsis lesz a kicsi szeptembertől, ha minden sikerül. Viszont lesz 4olyan vizsgám, amit az előző tavaszi félévről teljesítenem kell(veszélyeztetett lettem 30.héttől, és az utolsó vizsgahéten szültem:D) és valahogy fel kell rá készülnöm, úgy, hogy sajna egy órán sem voltam, begyűjtött jegyzetből kell készülnöm. Szerintem a kicsivel fogok tanulni, neki olvasom fel, esetleg beszervezem évfolyamtársnőmet egy vitapartira, ugyanis így tanultunk nagyon is hatékonyan, egy nap alatt sikerült felkészítenünk egymást.

Háztartásra ötletem annyi lenne, hogy tarts egy "nagytakarítós" napot(vizsgák nélkül is egy időben nem értem utol magam, ezért csinálom így, babó hordozóban, és tőlem dühönghet, megtanulja egy idő után, hogy anyának van más dolga is, rajta kívül, kezdi megszokni ezt a felállást, egész jól viseli, hogy porszí-felmosás-fürdő suvic-gyors portörlés ahol látszik nem kell miatta mindent lepakolni, jó nap alkalmával 2óra, és tényleg csillog minden), amikor minden patyolat, és így a hét többi napján csak ha nagyon kell akkor gyorsan fel lehet szívatni/seperni/mosni azt a minimális piszkot, könnyebb "azonnal" a helyére tenni mindent, ha van lehetőséged mosni is heti 1szer, vagy hétvégén tanísd meg a párodna hogyan is működik a mosógép, fregoli:D, főzés:esetleg ha megtudjátok tenni rendeljétek, akár a közeli suli,ovi, konyhájáról, ha van családsegítő, akkor onnan(ahol lakunk, van ilyen opciójuk is) amíg vizsgaidőszakod van.

És szedj magneB6ot:) megnyugtat.

Mit tanulsz, elárulód?

Sok sikert mindenhez:) vizsgák, babó, örület elkerülése:)

2010. máj. 6. 08:45
 7/11 anonim ***** válasza:

a vizsgaidőszak csak pár hét, biztosan túléled, ne aggódj!

a háztartást hagyd a fenébe. persze ne legyen nyakigérő kosz, azért le lehessen ülni, de nem most kell ablakot pucolni meg szekrényt pakolni. vasalás nélkül is ki lehet bírni. főzz egyszerűeket, pl. mákos-diós-túrós tészta, rakott krumpli, lecsó. vidd le a babót a játszóra a jegyzetekkel együtt, a többi anyuka rá tud nézni, addig is haladsz. vagy ha alszik a babakocsiban, csak a sarokig menj vele, míg bealszik, aztán szépen haza, és lesz egy kis időd, ha elalszik az álló kocsiban is. vagy hívj át valakit, aki figyel rá, pl. barátnő, és ha gáz van, te is otthon vagy.

lényeg az, hogy a kettes meglegyen mindenből, nem kell most brillíroznod! én is hasonló cipőben járok, csak az én babám még kisebb, így egyszerűbb.

2010. máj. 6. 15:27
 8/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a tanácsokat és a biztatást! Adtatok jó pár hasznos ötlet, pl a kaja rendelés, a gyorsvacsi receptek és a férj betanítása! Az én babám másfél éves és most már nagyon eleven, rengeteg figyelmet igényel. Mindenben részt akar venni amit csinálok, még a tanulásban is. Úgy kell elmenekítenem előle a tankönyveimet. Ez a harmadik vizsgaidőszak mellette, de komolyan mondom hogy ennyire húzós még sosem volt. Most már nem csak fizikailag fáraszt le, hanem az egész napos győzködés, huzakodás miatt szellemileg is nullára tesz. Plusz esküszöm több a fizikai munka is, mert amíg kicsi volt nem csinált ekkora koszt és rendetlenséget maga körül - és nem volt mindenről önálló elképzelése... Na mindegy, végül is Ő az első, velem meg majdcsak lesz valami!

Egyébként pénzügy szakos vagyok a Corvinus-on, posztgrad képzésben.

Köszönöm még egyszer mindenkinek és nagy kalappal azoknak, akik most hasonló cipőben járnak!

2010. máj. 6. 22:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én júniusban államvizsgázok a fiam 10 hónapos, a férjem is még tanul. Szóval nekünk a legjobb módszer, hogy a kicsinek olvassuk mondjuk el az anyagot és ő jókat vidul még az Alkotmányjogon is, mi meg tanulunk. Lehet olyan tanácsokat adni, hogy a gyerek előtt kellett volna tanulni , meg minden nálunk pl. az első diploma és és 2 év házasság után jött. Sajnos nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne képezzük magunkat tovább. Kitartás neked és ne törődj a lakással, ha végeztél a vizsgákkal úgyis lesz rá időd:)))

2010. máj. 7. 13:59
 10/11 A kérdező kommentje:

:))

A manómat sajnos már nem köti le a felolvasás, pedig mondtam neki, hogy most figyeljen, mert az ő korában még sokkal könnyebb lenne megtanulni pl. opciót árazni, mint az enyémben :D De hát a futkosás most sokkal izgalmasabb a számára. Lehet hogy nekem kellett volna inkább tesi szakra jelentkezni :)

Egyébként tényleg ez van, hogy az ember már gyerek előtt, alatt és után is tanul...

"Nagy kalappal" Nektek is júniusra!

2010. máj. 7. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!