Gyed alatt nem jár szabadság? Mióta?
Figyelt kérdés
Most mennék vissza dolgozni( 2 évet töltötte a gyerek) eddig hiába hívtam a munkahelyem nem tudták megmondani mennyi szabim van. Erre ma kapom a telefont, hogy nincs szabim csak az ez évi +6 nap. Hétfőig találjak ki valamit.2017. jan. 20. 17:56
1/15 anonim válasza:
De igen jár.A csed idejére és a gyed első fél évére.Én is ma kezdtem a szabimat,szintén 2 év után megyek vissza,pót szabikkal együtt 38 nap szabit számoltak.
2/15 anonim válasza:
a gyed alatt fizetes nelkuli szabadsagon vagy. a csed alatt szulesi szabadsagon. a szulesi szabadsagnak teljes idejere (168 napra), a gyednek viszont csak az elso fel evere (180 nap) aranyositva jar szabadsag.
3/15 A kérdező kommentje:
A 38 nap amit mpst kivehetsz + az ez évi szabid is van külön??
Az elsőtöl kérdezném.
2017. jan. 20. 18:20
4/15 anonim válasza:
5/15 anonim válasza:
Elvileg igen.Ez a 38 nap a felgyülemlett szabadságom.1. voltam.
6/15 anonim válasza:
Ha a szülés évében pl. : nem csak az időarányost vetted ki, hanem az egészet, akkor elég kevés jön ki. Pl. ha valaki szül január végén és előtte kiadták neki az egész évit (megtehetik), akkor előtte gyakorlatilag majdnem az összeset előre, mint ami a csedre és a gyed első félévre jár.
7/15 A kérdező kommentje:
2014ben lettem terhes és akkor kivettem a szabit arra az évre tehát a 21napot. 2015januárban szültem. Itt van 2017 és nincs szabim csak az ez évi... :( ??? Nem tudom a kalkulátort használni.
2017. jan. 20. 19:13
8/15 anonim válasza:
Napra pontosan mikor kezdted a csedet, mikor szültél? Szabadságon mettől meddig voltál?
Táppénz?
Ezeket kell összeszedned.
9/15 anonim válasza:
Ami most jár, az az a szabadság, amit nem vettél ki a szülés évében (időarányosan kell számítani), a csed idejére és a gyed első fél évére is jár szabi, a kettő együtt kb. egy év. Az éves szabadság az életkorodtól is függ, de ha a szülés évében 21 nap szabid volt, akkor a csed-gyed alatt is legalább ennyi jár. Úgyhogy 21 napod biztosan kell legyen. És ne felejts el majd kitölteni egy nyilatkozatot a gyermekek után járó pótszabadságról a munkahelyeden, egy gyerek után évi 2 plusz nap jár.
10/15 anonim válasza:
Csak lehet, hogy abból a 21 napból 15-öt kivett 2015 januárban (előre) és most ezért van neki 6 napja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!