Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesség, táppénz kérdés,...

Terhesség, táppénz kérdés, miért vagytok ilyen véleménnyel?

Figyelt kérdés

Azokhoz szól a kérdésem, akik a táppénzre menő kismamáknak rendszeresen ezen az oldalon azt írják, hogy ha nem beteg, miért megy el táppénzre? Ráadásul sokszor elég arrogáns stílusban.

Én még soha nem láttam olyan orvost, aki nem engedte volna a kismamát azért, mert ő simán csak el szeretne menni táppénzre.

Szerintem első az kismama és a kisbaba nyugalma, testi-lelki békéje. Miért baj az, hogy egy anyuka így szeretnék várni a babáját? Azt gondolom, hogy igazán megértheti ezt a társadalom.

Nálam sincs egészségügyi indoka, de nagyon stresszes a munkahelyem és nem szeretném stresszben kihordani a kisbabát. Úgy érzem, hogy ennyi jár nekünk, és ezzel mind a házi orvos, mind a munkatársaim maximálisan egyetértenek.

Szóval miért kell ilyen sértegető megjegyzéseket tenni? Miért fáj ez másnak? Nem tudom elképzelni, hogy egy anya a másik anyának rosszat kívánna. Az ilyen kommentelők egyáltalán anyukák?!

2017. jan. 10. 09:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%

Én pont lesz...rom az ilyen munka hőse anyukák véleményét. Engem a foglalkozás egészzésgügyi orvos szó szerint "elzavart" táppénzre (mármint nem adott tovább munkaalkalmasságit a 26. héttől). Előző terhességem halva szüléssel végződött, most meg ikerterhes vagyok. Hiába irodai munka, a doktornő azt mondta, nem vállalja a felelősséget, menjek haza és pihenjek.

Aki ítélkezik, azzal nem kell foglalkozni.

2017. jan. 10. 12:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki törődjön a maga dolgával, és cselekedjen legjobb belátása szerint. Ha évek óta becsületesen fizetsz minden adót meg járulékot, nincs miért rosszul érezned magad, hogy táppénzre mész. Aki meg dolgozni szeretne dolgozzon, ameddig bírja.

A HR-est meg nem értem, a terhes nőt előbb-utóbb így is, úgy is pótolni kell, nem mindegy, hogy fél évvel előbb vagy később kerül erre sor? És ha már itt tartunk, a legtöbb helyen már interjún lábbal tapossák a nők személyiségi jogait (többször tapasztaltam személyesen is), amit a foglalkoztatás alatt csak fokozódik, bár ott már nem látom a különbséget férfi és nő között, egyformán szív mindenki. Szóval nem érzek semmi sajnálatot a munkáltatók irányába. (Tisztelet természetesen azoknak a kivételeknek, akikkel én még nem igazán találkoztam.)

Nálunk megesett, hogy a friss lombikos adminisztratív írodai kolléganőt kizavarták (volna) dobozokat pakolni, mert kell az ember, és csodálkoztak, hogy elment táppénzre. És mindenki tudta, hogy lombikos, de senki nem állt ki érte!

2017. jan. 10. 16:03
 13/15 anonim ***** válasza:
62%

Én is utálom ezt. Leírtam a többi kérdésnél is, hogy inkább fizessék az adókból egy terhes kismama "kényelem" táppénzét, mint a 6. gyest egy soha nem dolgozó nőnek. Mert ha táppénzre tud menni, az azt jelenti, hogy dolgozott, tett a közösbe.

Mondom ezt úgy, hogy összesen 4 napot voltam tp-n, utána CSED, mert majdnem a végéig dolgoztam. Szóval attól, hogy én nem mentem TP-re még nem vagyok jajongó ősanya :) (ezt egy korábbi válaszadónak írtam)

2017. jan. 11. 14:36
 14/15 ildi32 ***** válasza:

6 év sikertelen próbálkozás; ebből 5 év meddőségi kivizsgálás; 2 év mesterséges megtermékenyítési programban való részvétel és vetélés utàn én azt mondom; hogy igenis lehet jó oka annak; ha a kismama pozitív teszttől fogva otthon van veszélyeztett terhességi táppénzen és hogy nem minden terhességre igaz az; hogy a kismama nyugodtan dolgozhat mellette.

A terhesség nem betegség; ne engedd el magad mondatokat szajkózó anyukák biztos alapból is egészségesek.

2019. febr. 11. 13:24
 15/15 ildi32 ***** válasza:

Kedves Kérdező az lemaradt; hogy jól teszed; ha otthon maradsz. Mindenkinek joga van eldönteni; hogy dolgozni akar-e vagy inkább otthonmarad. Nem tudom; hogy én milyen vélemennyel lennék erről a kérdésről; ha az előző válaszomban leírtak nem történnek meg velem. De most azt mondom; hogy fő az óvatosság. Egy eddig egészséges kismamàval is előfordulhatnak olyan dolgok a terhesseg alatt, amik elkerülhetőek lennenek; ha otthon pihen. Persze olyan is előfordulhat; hogy akkor sem kerülhető el a vetélés.

Nem egy ismerősöm van; akik az első vagy első két terhességüknél dolgoztak irodában( nem is megterhelő munkat véheztek) majd az első trimeszterben elvetéltek. Ezután pozitív teszt utàn otthonmaradtak es végül szültek. Pedig ők nem is voltak meddők. Ez nem lehet véletlen. Tehát jelenleg nem tudom azt mondani; hogy a terhesseg betegség. Csak azt tudom megerősíteni; hogy ez egy másállapot. Ahol igenis sokat jelent, a befelé fordulás, a pihenés.

2019. febr. 11. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!