Nők! Ha gyereked fog születni, az Isten-Haza-Család fogalmakat meg fogod tanítani neki és a Hazaszeretet fontosságát is?
A családot minek tanítsam, abban fog élni. Nem hangoztatni kell, meg magyarázni, hanem olyan közeget teremteni, hogy érezze, mit jelent. Istennel semmi bajom, de majd eldönti, hisz-e benne.
Ami a hazát illeti, azt nem nagyon lehet mostanában szeretni.
Egyetértek a 14-es válaszolóval. Számunkra a hazaszeretet fontos, remélem a gyermekeinknek is az lesz...hívők is vagyunk, igyekzünk ezt is továbbadni. A csalad fontosságát pedig szintén látni fogja.
Ezen kívül azon leszünk, hogy magabiztos gyermekeink legyenek, akik ki mernek állni ezek mellett az értékek mellett és ne "üljenek fel" libsi, világpolgár, hontalan mentalitásnak. Remélem a gyermekeink soha nem fognak sok korábbi válaszolóhoz hasonló gúnyos, gyökértelen választ írni.
Istenbem nem hiszek olyan formaban, mint egy hivo. De azt megtanitom, hogy az ember es az egoja nem minden, tiszteljen mas embeket, elolenyeket, kornyezet. Megtanitom megbocsatani es hogy becsulje azt, amilye van. Szamomra ezek az ertekek jelenik azt, amit egy hivo szamara Isten.
A hazarol azt tanitom nekik, hogy aki onmagaban otthon van, az a vilagban mindenhol otthonra lel. Ezen kivul igyekszem atadni neki a magyar kulturat es megtanitani a magyar nyelvre, mert kulfoldon nonek fel.
A csaladrol azt tanitom nekik, hogy fontos a csaladi kapcsolatokat apolni, ha csaladban akar elni valaki, alkalmazkodni kell egymashoz, egymas donteseit tiszteletben tartani, es joguk van meghuzni a hataraikat egy csaladtaggal szemben is.
"A többség nem 1941-ben él, mint te kérdező. Szánalmas vagy."
Szerintem pedig a hozzád hasonlók szánalmasak. Ritka erkölcstelen lett a nép, a családi közösség pedig szinte 0. Nem is csoda, hogy itt tart az ország ilyen emberekkel. Szánalom, hogy mennyire sikerült kiölni a hazaszeretetet a komcsi és utána libsi időkben.
Igen-nem-nem.
Egyrészről nem én fogom neki ezeket megtanítani, hanem az apjával közösen.
Másrészről: ugyan olyan értelemben mi nem vagyunk vallásosak, de úgy gondoljuk, az általános műveltség részét képezi a kereszténység ismerete. Ezeket mindenképpen meg fogjuk neki tanítani, de nem erőltetünk rá semmit, ha szeretne hinni hisz, ha nem, akkor nem.
Haza - számomra nem attól haza a haza, mert oda születtem. Fontos az anyanyelvem, fontosnak tartom, hogy a gyermekemet úgy tanítsam meg magyarul, hogy választékosan beszéljen és szeretném, ha a helyesírása is jó lenne. Ismerje a legnagyobb magyar írókat, költőket és vmennyire a magyar történelmet. De én abban nem hiszek, hogy "Itt élned halnod kell". Ide születtünk, de a hazánál sokkal fontosabb az ő és a jövendő családjának a boldogsága. Ha ezt nem itt képzeli el, akkor ne legyen lelkiismeretfurdalása, mert elhagyja az országot.
Hozzáteszem, a legnagyobb magyarkodókról mindig kivétel nélkül kiderül, hogy kevesebbet tud a saját hazájáról, mint én, akinek aztán nagyjából a legutolsó dolog, hogy magyarnak születtem. Sok embernek ott a Nagy-Magyarország matrica az autóját, de az életben nem járt még Erdélyben, el sem tudná mondani, hogy milyen megyékből áll. Ugyanúgy a legtöbbeknek a saját anyanyelvük beszéde, a helyesírása is igen nagy problémat okoz. Na és ezek papolnak arról, hogy Magyarország a világ közepe. Szó szerint nevetségesek.
Család - ahogy egyik korábbi válaszadó is megírta, én is úgy fogom nevelni a gyermekem, hogy megtanítani ne kelljen már, ebben fog felnőni. A családhoz hasonlóan fontosak egyébként a barátok, hacsak nem fontosabbak, mivel a barátokat úgy választja ki az ember, a családot meg úgy dobja a sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!