Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan öszntönözzem a babámat...

Hogyan öszntönözzem a babámat mászásra?

Figyelt kérdés
8 hónapos, kb 2 hónapja kúszik, úgyesen, gyorsan, egy pillanat alatt eljut bárhova így. Ül és feláll is, de mászni nem akar. Neóégykézlábra áll, himbálódzik, a fenekét kinyomja, de aztán vagy kiül oldalra, vagy hasra vetődik és kúszik. Úgy tudom nem jó, ha kimarad a mászás, ezért próbálnám ösztönözni, hogy másszon, de nem tudom hogyan, az nem működik, hogy elé teszek valamit, mert odakúszik. Vagy hagyjam, majd kialakul magától?
2016. dec. 22. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Amikor négykézláb van, akkor tegyél elé egy érdekes tàrgyat, de ne messze. Kb annyira h csak egy lépést kelljen megtennie. Ha kúszni akarna, tedd el. De sztem még van ideje. Hagyd, hogy erősödjön, egyensúlyozzon. :)
2016. dec. 22. 12:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Fog mászni is, ne aggódj, de amúgy a kúszás is jó, a lényeg, hogy az egyik meglegyen.
2016. dec. 22. 13:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Gyógytornán összetekert takaróval megemelték a hasánál vagy megfogták a csípőjénél és úgy mászatták.

DE szenvedés volt. Biztos hogy nem csinálnám egészséges gyerekkel. Egyébként 13 hónapos koráig "kell" másznia a korai fejlesztő orvosai, gyógytornászai szerint (a pici 14 volt, amikor mászatták). Ráértek, hagyd!

2016. dec. 22. 13:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Hagyd őt a saját tempójában haladni, egyáltalán nem aggasztó, hogy még nem mászik, plána ha kúszik, fel is ül, tehát fizikailag képes rá, csak még nem jött rá, hogy másképp is lehet. Az unokatestvérem babája most 10 hónapos, és még semmerre sem halad, se kúszva se máshogy, de az orvos szerint még ez sem gond, ebből kiindulva rengeteg ideje van a babádnak, hogy mászni kezdjen.
2016. dec. 22. 15:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló gondom volt. Kb. 7-8 hónapos kora óra a kisfiam eljutott mindenhova egy se nem kúszás, se nem mászás kukacmozgással. Hónapokon keresztül semmi változás. Miután megtanult fölállni 9 hónapos kora körül, mindenféle tárgy mellett fel akart állni. Ehhez úgy közelítette meg a tárgyakat, hogy már mielőtt elérte a célt, pár lépést mászott és onnan "kaptatott" föl a bútorra, nem hasalásból. De ha menni akart valahova, akkor letette mindig a hasát.

Próbálkoztam én is pár dologgal, végtagok keresztezésével, másztunk négykézláb előtte, próbáltam belenyúlni a mozgásába, de nem hagyta. Aztán 10 hónaposan magától fokozatosan megtett pár lépést mászva, de újra lehasalt mindig. Aztán 10 fél hónaposan egy napot töltött egy mászni tudó babával, tetszett neki, követni kezdte, azóta egyre hosszabban mászik egyedül is, most 11 hónapos.

Én is azt hittem, hogy kihagyja, mivel már két hónapja föláll és lépeget bútorok mellett, de nem, ő előbb állt, mint mászott. Meg amúgy nekem is az a tapasztalatom, hogy nem nagyon lehet rájuk erőszakolni mozdulatot, amit ők nem úgy akarnak csinálni...

2016. dec. 22. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!