Hogy ösztönözhetném a mászásra?
Ne erőltesd,amikor készen lesz rá,csinálni fogja hidd el!
Amúgy meg a legjobb ösztönző nálunk a távirányító volt,azért kotort mindkettő rendesen:D
De én direktbe nem erőltettem,csak mikor már próbálkoztak vele és láttam hogy megy,akkor tettem le eléjük,hogy legyen vmi cél:)
igen, adj neki időt.
azért megpróbálhatod, hogy 2 karnyi távolságra előtte leteszel olyan tárgyakat, amik nagyon érdeklik (pl.játék, távirányító, elemlámpa).
Ezek a videók nagyon hasznosak, én is alkalmaztam őket és segített, próbáljátok ki
http://www.youtube.com/watch?v=R9rQkpT94DE
az én lányom pont hét hónaposan fordult először hasról hátra, majd nemsokára körbe-körbe forgott hason, ez is már kúszásnak számít (tegyél karnyújtásnyira érdekes dolgokat köré), kb 2-3 hét múlva indult előre, 8 hónaposan már profin kúszott, jött mindenhova a lakásban :D
Ezután ő olyan volt, hogy sokat szeretett oldalfekvésben játszani, ebből lett felülés, majd egy héten belül kutyázás is elindult (azaz négykézlábra áll és úgy himbálja magát), végül 9 hónaposan el is indult négykézláb. Egyáltalán nem vagytok lemaradva, amit tehetsz az az, hogy köré pakolsz érdekes játékokat és hagyod küzdeni, azaz ne kapkodd fel. Türelmesnek kell lenni, de ezzel a javát szolgálod, tudom, nehéz hallani a nyűglődést, de csak akkor vedd fel, ha már 3-4 perce nyűglődik és nem találja fel magát
Sosem tanítottam neki hogy kell. Mindig rugiban van itthon, és parketta van mindenhol.
Először 5 hónaposan kúszott, de csak a kezeit használta, és hátrafelé haladt. Majd rájött hogy halad előre, de akkor sem használta a lábát.
Majd rájött hogy kell felhúzni a lábait négykezlàb állásba 6 hónaposan. Rá két hètre mászott ügyesen, s felült négykézláb állásból.
7 hónaposan felállt. Most 7,5 hónapos, reggeltől estig azt lestem hol áll fel, ott vagyok mögötte, hogy el ne essen, be ne verje a fejét.
2 hónap alatt nagyo begyorsúlt a mozgásfejlődése!
5 hónaposan kapott egy Jumperoot, s azota csinál mindent!
Ez egy nagyon szuper találmány!
Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül. Az én lányom is ilyen volt. Viszonylag későn kezdett el forogni is és ő is ugyanígy nyűglődött a dolgokon.
Aztán 8 hósan fejlesztette ki a villámgyors kúszást, 8 és fél hónaposan ült fel, 9 hósan kezdett mászni és utána fel is állt.
Ameddig nem érezte a bátorságot nem mászott, most 11 hónapos lesz, kapaszkodva lépeget, na erre már nem kell ösztönözni őket, hidd el.
Kicsit nehéz ez a korszak, de az idő meg fogja oldani.
Egyébként a legjobb csali tényleg a távirányító és a telefon.
Ja és még egy dolog! Én mindig felvettem ha már nagyon dühös volt! Oda fog menni, ha érzi az erőt magában! Ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!