Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti melyikkel értetek egyet?...

Ti melyikkel értetek egyet? Velünk? Vagy a kedvesem szüleivel? Karácsonyfa téma.

Figyelt kérdés

Mi így gondoltuk/gondoljuk a párommal!

- Van egy 2 éves kislányunk. A terv természetesen az(volt), hogy együtt díszítjük a fát 3-an! (Én is mindig apummal díszítettem:))

Együtt főzünk,eszünk s természetesen jön az ajándékozás!

De most a fán van a hangsúly. Tehát a közös díszítésen.

Na most ahogyan anyós gondolja:

Áhhh.... Hát azt nem szabad!! A kicsinek a már Kész karácsonyfát kell látnia. Nem szabad vele együtt díszíteni mert az lélek romboló számára, hiszen a fát a Jézuska hozza.. Ezért megkért minket,hogy vigyük át azon a délelőttön a kicsit hozzájuk amikor mi a kedvesemmel a fát feldíszítjük..És mint írtam ő már a kész,szép,csili-vili fát lássa!

Kérdésem! Ti ezt, hogy csináljátok? Igaza van az anyósomnak? Azért tettem fel a kérdést mert én erről nem is halottam! Mi nem így csináltuk.. Mi együtt illetve én együtt csináltam apummal! És nem tudtam, hogy van ilyen verzió is és azt meg pláne nem gondoltam, hogy ez tényleg lélekromboló a kicsinek...Legalábbis az én lelkemet ez nem rombolta.. Sőt.. Nagyon szerettem ezt csinálni.. Én szerettem és szeretek díszíteni..

Nálatok hogyan zajlik?

2016. dec. 15. 15:25
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Megerősítettek engem ebben a témában!

Ő így mi másképpen:)

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánok!!! Még egyszer köszönöm!!

2016. dec. 15. 18:19
 22/33 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk és a férjeméknél is a fát a gyerekek is díszítették a fát. A Jézuska késő délután hozta az ajándékot, mi olyankor fürödtünk vagy kinn voltunk a szabadban. Mi is így fogjuk majd csinálni. Amúgy én is imádtam (még most is) díszíteni. :)

13hkm

2016. dec. 15. 19:00
 23/33 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk gyerekkoromban amíg kicsi voltam addig a Jézuska hozta a fát, aztán kb 5-6 éves koromtól díszítettük együtt, amikor már én is ügyesebb voltam és tényleg tudtam díszíteni.

Én egy 2 évessel még nem díszíteném együtt, mert még több bajt csinál mint hasznot, valakinek végig nagyon rá kell figyelni, hamar megunja, akkor le kell foglalni mással stb. Mondjuk ha kicsi a fa ez nem olyan nagy gond mert hamar meg van, de nekünk mindig nagy, plafonig érő karácsonyfánk volt, amit sokáig tart feldíszíteni. Szerintem egy 2 évesnek még nagyobb csoda ha ébredéskor ott várja a szép karácsonyfa, úgy talán jobban tudja értékelni..

De persze, ahogy előttem is írták, ez minden családban máshogy szokás, csináljátok úgy ahogy nektek jó.

2016. dec. 15. 19:03
 24/33 anonim ***** válasza:
69%
Otthon együtt diszititek, anyóshoz meg a Jézuska viszi.
2016. dec. 15. 19:59
 25/33 anonim ***** válasza:
63%
Mi mindig együtt díszítettük apummal, anyum pedig főzött, nagyon szerettem :) idén férjemmel díszítünk este, hogg reggelre várja a fa (majdnem 5hós lesz akkor még csak), jövőre már együtt szeretnénk.
2016. dec. 15. 20:34
 26/33 anonim ***** válasza:
46%

Én a közös díszítés híve vagyok. Nekem sokkal több örömöm volt mindig abban ha közösen csinálhattam anyáékkal.

Pl. a szülinapi tortámban soha nem engedték kisebb koromban hogy részt vegyek, hogy az is meglepetés legyen. Annál unalmasabb 2 óra a világon nem létezett. Nekem ez inkább büntetés volt. Aztán szóltam hogy inkább segítenék, maximum a díszítést nem nézem meg.

2016. dec. 15. 21:39
 27/33 anonim ***** válasza:
76%
Amikor kicsi voltam, akkor mindig azt mondtuk, hogy Jézuskának díszítünk fenyőfát, hogy hozzon alá ajándékot. Mindig minél szebb fát akartunk csinálni, imádtunk díszíteni tesómmal és apuval, addig anyu főzött. Ennek ellenére mi is fadíszítés után kinentünk apuval szánkózni, amig anyu összetakarított. Majd jól megfagyva hazajöttünk, fürdés, szép ruha, vacsora. Én már a vacsora alatt izgultam, éreztem a varázslatot, olyan volt mint egy mese :) Olyan mágikus hangulatot éreztem mindig, amit azóta is hiányolok. Nálunk az emeleten volt a fa, mi lent vacsiztunk, aztán amíg anyuval csillagszóróztunk, énekeltünk, addig apu berakodott a fa alá, majd elindította a csengőket a karácsonyfán. Akkor tudtuk, hogy jött a Jézuska :)
2016. dec. 16. 01:20
 28/33 anonim ***** válasza:
59%
2 évesel én nem tudnék nyugotan fát disziteni.igy idén még átviném anyoshoz ,1-2 év mulva már lehetne veletek fát disziteni.te ötleted jó de nem egy 2 éveshez.
2016. dec. 16. 05:03
 29/33 anonim ***** válasza:
57%
2 évessel még nem díszíteném együtt, de majd 1-2 év múlva igen, amikor már "okosabb", jobban leköti a dolog.
2016. dec. 16. 08:30
 30/33 anonim ***** válasza:
51%
Veletek
2016. dec. 16. 09:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!