Ti melyikkel értetek egyet? Velünk? Vagy a kedvesem szüleivel? Karácsonyfa téma.
Mi így gondoltuk/gondoljuk a párommal!
- Van egy 2 éves kislányunk. A terv természetesen az(volt), hogy együtt díszítjük a fát 3-an! (Én is mindig apummal díszítettem:))
Együtt főzünk,eszünk s természetesen jön az ajándékozás!
De most a fán van a hangsúly. Tehát a közös díszítésen.
Na most ahogyan anyós gondolja:
Áhhh.... Hát azt nem szabad!! A kicsinek a már Kész karácsonyfát kell látnia. Nem szabad vele együtt díszíteni mert az lélek romboló számára, hiszen a fát a Jézuska hozza.. Ezért megkért minket,hogy vigyük át azon a délelőttön a kicsit hozzájuk amikor mi a kedvesemmel a fát feldíszítjük..És mint írtam ő már a kész,szép,csili-vili fát lássa!
Kérdésem! Ti ezt, hogy csináljátok? Igaza van az anyósomnak? Azért tettem fel a kérdést mert én erről nem is halottam! Mi nem így csináltuk.. Mi együtt illetve én együtt csináltam apummal! És nem tudtam, hogy van ilyen verzió is és azt meg pláne nem gondoltam, hogy ez tényleg lélekromboló a kicsinek...Legalábbis az én lelkemet ez nem rombolta.. Sőt.. Nagyon szerettem ezt csinálni.. Én szerettem és szeretek díszíteni..
Nálatok hogyan zajlik?
Gyerekkoromban, mi mindig együtt díszítettük a fát anyámmal és a két tesómmal. Apám közben tvzett, beszélgetett velünk, szólt, hogy ne zabáljuk fel a szalon cukrot. :)
Csináltunk rá díszeket, alig vártuk, hogy föltehessük rá. Míg anyám az égőt bogozgatta, meg össze szerwlte a műfenyőt, addig mi kötözgettük a szaloncukrokat.
Tök jó közös program volt és jobban is értékeltük, hisz a mi kezünk munkája volt.
Sosem értettem ezt a "Jézuska hozza" dolgot. A gyerekek nem hülyék. Látják, hogy árulják a fákat.
Off.:
A "Jézuska hozza az ajándékot" témával sem értek egyett.
Nekem is ezt mondták amikor kicsi voltam. Mindig lestem, vártam, kértem, hogy ha jön, szóljanak. Köszönni akartam neki. Mindig átvertek valamivel. Azt hittem rossz vagyok, azért megy el, nem akar találkozni.
Szóval én nem így csinálnám a dolgokat. Inkább azt mondanám, hogy a születésnapját ünnepeljük, ezért ilyenkor meg ajándékozzuk a szeretteinket.
Nálunk is ugy volt,mint nalatok,es a varazslat is megvolt,mikor a Jezuska az ajandekot hozta. Szamomra ez a verzio azert is szimpatikusabb,mert igy mi is "adunk"a Jezuskanak,nem csak o nekünk..hiszen a fat tkp. "Neki"diszitjuk..
De amugy szerintem is magatoknak kell kialakitani a szokasokat,nem a csaladtagoknak megmondani,hogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!