Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan reagalnal, ha a legjobb...

Hogyan reagalnal, ha a legjobb baratnodet egyaltalan nem erdekelne a gyereked?

Figyelt kérdés

Ez mindigis igy volt, szinte teljes erdektelenseg, mikor nagy orommel bejelentettem, hogy babat varok, hogy egeszseges, hogy megtudtuk a nemet, hogy felallt, kimondta az elso szot, stb. Ha talalkozunk keresre megfogja, ameg beszaladok a mosdoba. Nem vett neki semmit soha (nem, mintha elvarnam, csak forditott esetben en mashogy tennek), nem kerdez rola, csak altalanos gyereknevelesi kerdeseket tesz fel, ami erdekli, mert majd szeretne o is, tehat nem az van, hogy nem szereti a gyerekeket.

Azt gondoltam, hatha az a baj, hogy nincs parkapcsolata, de azota az is van, mar egy ideje egyutt is elnek, es tervezgetnek, haladnak a dolgok. O meg nincs 30 eves, tehat az sincs, hogy kicsuszna az idobol.

Arrol sincs szo, hogy velem csak a gyerekrol lehetne beszelni, mar dolgozom is, es ameddig nem dolgoztam, addig is szivesen beszelgettem vele az ot foglalkoztato dolgokrol.

Vannak gyerektelen barataim, vagy olyan, ahol meg csak most jon a baba, ok nem voltak ilyenek sem most, sem elotte. Egyutt nottunk fel, szinte a testveremnek tekintem, es persze tudom, hogy masnak nem kell, hogy az en gyerekem legyen a vilaga kozepe, de ha egy baratnom eletenek van egy resze, ami szamara fontos, akkor azert afele mutatok nemi erdeklodest, nem?

Nektek ez hogy esne? Hogyan kezelnetek? Nyilvan nem vehetek ra senkit sem arra, hogy erdekelje valami, ami nem erdekli, de egyszeruen nem ertem az egeszet. Az sincs, hogy mondjuk probalkoznak, es nem sikerul, es tudtommal az sem, hogy baromira vagyik ra, es fajdalmas a tema, mert maga a tema erdekli, mint ahogy fentebb irtam.

Volt mar valaki ilyen helyzetben? Mi lett a vege? Mit tehetek en? Mondjam el neki? De azt meg nem akarom, hogy az en kedvemert szinleljen erdeklodest.

2016. dec. 14. 08:05
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! Meg fogom vele beszelni valoszinuleg, csak nehez egy ilyenbe belekezdeni, meg nem is akarom raeroltetni. Amugy reszben az is lehet, amit a 8-as ir, szulinapomra kulon kihangsulyozta, hogy ne mar, hogy mindenki a gyereknek vesz, es nem nekem. Koszi, hogy ravilagitottal erre.

A ferjemmel nincs baja, egy visszafogott, csondes valaki, a gyereket is nyugodt szellemben neveljuk, es nagyon kozelall hozza a nevelesi stilusunk, tobbszor elmondta, hogy o is igyszeretne majd.

Talan csak az bant, hogy neki nem nagyszam, nekem meg fontos. Dehogy szakitom meg vele a kapcsolatot emiatt. Mas kozos baratno gyereke sem erdekli egyebkent.

2016. dec. 15. 08:01
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most a húgom terhes, 32 hetes már és a terhesség kezdete óta mindenki "nagy lázban ég", alig várjuk már, hogy megszülessen a baba. Ketten vagyunk testvérek. Én, az okot nem tudom, de soha nem voltam ez a "babázós" típus, mondjuk a környezetemben nem is igen volt kicsi baba, a szomszédban egy kisfiú, akivel néha játszottam, pár alkalommal vigyáztam rá, de csak mikor már nagyobb volt. Szóval így valahogy teljesen távol áll tőlem a családalapítás, gyereknevelés, mondjuk nincs is párkapcsolatom, de amikor volt sem gondolkodtam el rajta, hogy mi lenne, ha.. szerintem vannak ilyen emberek, akik amíg nem kerülnek bele bizonyos szituációkba, addig nem azt mondom, hogy nem érdekli őket, de kevésbé, mint más. Nekem abszolút semmi bajom sem a kicsi, sem a nagy gyerekekkel, de valahogy távol áll tőlem. Mikor a húgom terhes lett, én is nagyon örültem, de pl. édesanyámat túlszárnyalni nem tudom, ő minden apró dolgot olyan kitörő örömmel fogadott, hogy valami hihetetlen. :-D Ha mozog, rugdos a baba, szoktam kapni húgomtól olyan videókat, anya majdnem sír rajta, nekem nem azt mondom, hogy nem érdekel, mert érdekel, csak olyan semleges érzéseket vált ki belőlem. Nagyon várom már, hogy megszülessen a keresztlányom, mert már most nagyon szeretem, csak én egyszerűen ilyen típus vagyok, ez a nem túl buzgó, nem mutatom ki annyira az érzéseimet fajta. Sokszor megkaptam már, hogy "miért, te nem örülsz?", dehogynem, csak a magam módján. Lehet a barátnőd is ilyen.

22N

2016. dec. 17. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!