Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennetek ha anyosotok...

Ti mit tennetek ha anyosotok ezzel traktalna a fiat?

Figyelt kérdés

3 gyerek.a ket nagy mar sulis,ok elozo kapcsolatbol vannak.a harmadik 9 hos lesz.

Epp lakasfelujitasban vagyunk.anyosom sokat jott az utobbi idoben segiteni a picire vigyazni mig mi szekrenyt szereltunk es hasonlok.

A nagyszobaban jelenleg az ures szekrenyeken kivul semmi nincs.meg nem pakoltunk vissza.

Azota anyosom folyton azt magyarazza a ferjemnek,hogy en milyen lusta vagyok,es trehany.mert bezzeg o,ugyan igy 3 gyerekkel szolot muvelt,minden nap fozott es meg a ket szintes haz is ragyogott.

Messze all tolem a lustasag is es a trehanysag is.nem vagyok rendmanias,de eddig sem voltam.eddig nem volt gond a ferjemnek.de az elmult egy hetben folyton ezen rugozik.

Mikor itt volt az anyja akkor pikk pakk rendet rakott a szobaban.meg a nagy gyerekek szobajaban.en meg egesz nap nem jutok egyrol a kettore.

Mar elegge rosszul viselem ezt a hirtelen fordulatot.en nem az anyja vagyok.

Mit tennetek ilyen esetben?

2016. dec. 9. 11:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
96%

Régen a gyerek 5 éves kortól magát nevelte, de előtte se volt agyonajnározva.

Ma már a pár hetes babát is szórakoztatni "kell", ha 2-3 évesen nem viszed fejlesztésre, angolra, lovagolni és zenélni, meg baba-mama klubokba, kapod az ívet, hogy minek ilyennek gyerek. Alap, hogy a gyerek minden ébren töltött percét anyuka izgalmassá tegye, minden percét neki szentelje.

Nekem két sulis van, napok óta gyártom a sütiket a mikulás buira, adventi vásárra, meg a kézműves cuccokat, és még leckézni is kell vele, plusz a hül.ye feladatok kisötösért, amihez KELL a szülői segítség.

Arra nem térek ki, hogy ezt mennyire tartom jónak.

Szóval szép és jó, hogy régen mit csináltak meg az asszonyok, de nekik is csak 24 óra volt egy nap. Nekem soha nem olvasott anyám mesét, nem játszott velem, nem segített iskolai feladatokban, de általános iskola 1. osztályban már azt ettem, amit én csomagoltam. De az tény, hogy mindig rend volt, akkor is, ha este 10-kor még mosogatott. Apám meg évente kétszer akart tőle válni.

Valamit valamiért.

Anyósnak akkor sincs joga a menye ellen beszélni, ha tényleg lehetne jobban is csinálni. Mutassa meg, adjon tanácsot, ha annyira jobban tudja. De ahhoz nincs joga, hogy a fiát a felesége és a család ellen hangolja!

A legnagyobb gond az, hogy a kérdező férje nem megvédi a feleségét, hanem piszkálja. Eszébe nincs kiállni mellette az anyjával szemben! Nem hogy helyretenni!

Ebből még gond lesz. :(

2016. dec. 9. 13:12
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
Itt a hétvége; anyós vigye el a kicsit, a nagyok már elvannak magukban, ti pedig a férjeddel összekapjátok a lakást.
2016. dec. 9. 13:15
 13/19 anonim ***** válasza:
28%
Bocs, 72, de a kutyát nem érdekli, hova utazol, a kérdező otthon van.
2016. dec. 9. 14:02
 14/19 anonim ***** válasza:
57%
11, ha a férjem azt látná, hogy anyós túloz, nincs az a pénz, hogy ellenem hangolja...
2016. dec. 9. 14:04
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha az "utóbbi időben" a gyerekekre a nagymama vigyázott, férjed gondolom munkában volt, akkor Te közben mit csináltál? Üres szekrényekbe visszapakolni 2 óra maximum. Ha ezt napokig halasztgatod, akkor ne csodálkozz, hogy lustának gondolnak. (Nem tudom, hogy mennyi ideig nem tetted meg, de ha az anyósodnak volt ideje "folyton" ezt magyarázni, meg az "utóbbi időben"vigyázott a gyerekekre, akkor itt 1-2 napnál nyilván több idő telhetett el.)

Egyébként meg arra jó az anyós, hogy vigyázzon a gyerekre, de amúgy fogja be a száját és ne legyen véleménye, ugye?

Írtam mindezt úgy, hogy én nem anyós vagyok, hanem "meny".

2016. dec. 9. 14:37
 16/19 anonim ***** válasza:
57%
Mi a nagy festést , járólapozást megoldottuk nagymama segítség nélkül. Lassabban haladt, de haladt és senki nem szól be semmiért. Hisz nem is lát be az életünkbe.
2016. dec. 9. 15:38
 17/19 A kérdező kommentje:

Paran felre ertettetek.

Egy 53m2 es lakasrol beszelunk.1+2fel szoba.

Ebbol a 18m2es nappali jelenleg felujitas alatt van.mult heten hoztuk el a nappali butort azt 3 delutan raktuk ossze mert parom kozben dolgozott.ezen napokon volt benn anyos delutanonkent.bele,rapakolni nem tudtam,mert meg jott a 3m es gardrob amit ossze is kellett valahol rakni.igy addig uresen alt a szoba.a gardrob megjott most kedden,aznap ossze is raktuk.de kozben inteztuk a nagybevasarlast,a karacsonyi vasarlast tehat kb.otthon sem voltunk.

Amugy minden nap fozok.imafok fozni es sutni is.kosz aincs,csak kaosz mivel majdnem a lajas fele hasznalhatatlan jelenleg.mi a picivel a 8m2es kisszobaban vagyunk.az eloszobaban meg van 10doboz jarolap.mindenhol szerszamok.

A mindennapos ruhaink mint nadrag,pulover az agyunk vegeben van.ezeket nem mosom minden nap.mashova meg nem tudom tenni.

Jarolapoztunk,festettunk,falat vestunk.minden csupa por volz.az volt az elsodleges,hogy mire este a gyerekek hazaernek legalabb a por ne alljon mindenhol.mar nemtudom hanyszor portalanitottam de meg mindig van belole boven itt ott mikor valami vegre kikerul a lakasbol.

Szoval jelenleg kaosz van a lakasban.

3 gyerek mellett nem setagalopp egy ilyen felujitas.amugy tisztasag van,csak nem csilli villi.inkabb hatszom a gyerekekkel mint napi szinten pucoljam a lakast.

Megneznem mashol,ahol 5ember cucca van elpakolva ket kisszobaban milyen rend van,ugy hogy mi magunk csinaltunk mindent a szobaban.

2016. dec. 9. 15:47
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
A nappalit újítjátok fel, ahol az új szekrények már megvannak, de a járólap még le sincs rakva? Tényleg tanulj szervezni.
2016. dec. 9. 16:25
 19/19 A kérdező kommentje:

Le van mar rakva a jarolap,csak megvettuk az eloszobara is.de az eloszoba csak nyaron lesz burkolva,mikor a gyerkek nyaralnak.

Ennyire hulyek nem vagyunk....

2016. dec. 9. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!