Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennetek ha anyosotok...

Ti mit tennetek ha anyosotok ezzel traktalna a fiat?

Figyelt kérdés

3 gyerek.a ket nagy mar sulis,ok elozo kapcsolatbol vannak.a harmadik 9 hos lesz.

Epp lakasfelujitasban vagyunk.anyosom sokat jott az utobbi idoben segiteni a picire vigyazni mig mi szekrenyt szereltunk es hasonlok.

A nagyszobaban jelenleg az ures szekrenyeken kivul semmi nincs.meg nem pakoltunk vissza.

Azota anyosom folyton azt magyarazza a ferjemnek,hogy en milyen lusta vagyok,es trehany.mert bezzeg o,ugyan igy 3 gyerekkel szolot muvelt,minden nap fozott es meg a ket szintes haz is ragyogott.

Messze all tolem a lustasag is es a trehanysag is.nem vagyok rendmanias,de eddig sem voltam.eddig nem volt gond a ferjemnek.de az elmult egy hetben folyton ezen rugozik.

Mikor itt volt az anyja akkor pikk pakk rendet rakott a szobaban.meg a nagy gyerekek szobajaban.en meg egesz nap nem jutok egyrol a kettore.

Mar elegge rosszul viselem ezt a hirtelen fordulatot.en nem az anyja vagyok.

Mit tennetek ilyen esetben?

2016. dec. 9. 11:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Ilyen esetben nem kérném többet anyós segítségét, és megoldanám egyedül.
2016. dec. 9. 12:02
 2/19 anonim ***** válasza:
93%

Mond meg a férjednek hogy ha ennyire zavarja nyugodtan neki lehet ugrani...

Ő is összepakolhat.

Az anyja ha ilyen ügyes akkor neki is szólhat nyugodtan.

Vagy vegye el az anyját és egyből megvan oldva a dolog.

Egyáltalán nem gondolom h 3 gyerek mellett, főleg h a pici 9 hós ragyognia kérne a háznak.

Inkább a gyerkőcökkel foglalkozz, játsz mintsem h pakolj. Ha nincs kosz nincs ezzel baj

2016. dec. 9. 12:05
 3/19 anonim válasza:
56%
Hát ha tényleg nem érsz rá ilyenkor rendet rakni, akkor miért nem kéred meg a párod, hogy segítsen? Ha őt zavarná akkor biztos mondanám neki, hogy akkor legyen szíves és segítsen. Vagy másban segítsen-például abban a teendődben, amiért te nem érsz rá rendet rakni. Így már lesz is rá időd. De gondold végig, hogy vajon az anyós alaptalanul szapul-e. Ha egyáltalán nem, és túl sok a válladon a teher, akkor én tennék a pároméra belőle. Vagy esetleg anyóspajtást is megkérheted, ha már ő olyan jól csinálja a dolgokat. Lehet, hogy még örülne is neki és hasznosnak érezné magát. Van, akit idegesít, ha más pakolássza a cuccait. Ha téged is, akkor gondolt át, hogy megéri-e a családi békesség kedvéért.
2016. dec. 9. 12:07
 4/19 anonim ***** válasza:
72%

Olvashatatlan az írásod, kb. 3x el kellett olvasnom, hogy mit akarsz mondani..

Nos anyós pajtást le kell állítani a férjednek aztán te is leállíthatod, hogy teli szájjal ne ugasson!

Azon meg ne aggódj ha rendet rak, mert ő kipihent meg ráér, ezzel neked jót tesz, de nem kell ezt megmondani neki.

Egyébként ez a te és a férjed háza úgy éltek ahogy akartok, nincs senkinek beleszólása!

2016. dec. 9. 12:08
 5/19 anonim ***** válasza:
73%

Ez nem csak anyósod baja, az írásodból kiderül, hogy a férjedé i. Ráadásul azt írod, anyós pikkpakk összepakol, te meg nem tudsz.

A két nagy egész nap nincs otthon, egy gyerekkel azért simán megoldható enne a dolog.

Nem lehet, hogy van igazsága anyósnak meg a férjenk?

2016. dec. 9. 12:19
 6/19 anonim ***** válasza:
22%
Nem lep meg, hogy megint az anyós van szídva ezen az oldalon. Amúgy neki van igaza. A mai nők többsége trehány, lusta tehén. Egész nap otthon van a babával, de ebéd, takarítás luxus. Ráfogják, hogy a gyerek mellett nincs idő, mert különben nem tudnának annyit gépezni, face-n lógni, hogy a "pocaklakó", "manó" minden f@ngását posztolják. Nagymamám például 5 gyerek mellett főzött, mosott, takarított, kertet művelt, állatot nevelt, fát hordott, dolgozott. Nem mindig a férjre mutogatott, hogy az munka után főzzön meg, takarítson ki. Nem is lett volna képes addig várni a takarítással, ameddig a férje hazaér. Ő van ennyire igényes nő és van szégyenérzete is. Szégyellt volna egy koszos lakást és ha nincs mit az asztalra tenni. Sajnos manapság ritka az ilyen nő. Részemről a nő. Egy trehányt nem tartok annak.
2016. dec. 9. 12:32
 7/19 anonim ***** válasza:
31%
A kérdező most is a neten lóg ahelyett, hogy megmozdulna. Innen is látszik, hogy az anyósnak van igaza. A férjet pedig nem befolyásolja. Neki is van szeme.
2016. dec. 9. 12:35
 8/19 anonim ***** válasza:
95%
6os, ha nagyanyád annyit pénzt keresett, mint én, akkor majd megtapsolom. Fogjátok már fel, hogy a régi világ elmúlt. Nincs olyan, hogy nem kell a nőnek karrier! Én reggel 5kor kelek, hogy egyáltalán utolérjem magam,tolmács vagyok, így sokat utazom is a munkáért, ha éjjel 2kor hívnak a határhoz tolmácsolni, akkor mennem kell! Kéthetente küldenek külföldre, s ha valamelyik nap épp nem kell mennem tolmácsolni, akkor küldenek egy rakat iratot fordítani. Mindezt egy 1.5 éves gyerek mellett! Úgyhogy sajnálom, hogy szétrombolom a nőről alkotott képedet, de a fennmaradt időmben inkább játszom a fiammal, minthogy naponta takarítsak. A ferjemnek van egy fix munkaideje, simán ráér főzni. Én nem. A munkát meg feladni nem fogom, mert a mai világban nem engedheti meg magának senki azt a luxust, hogy átmegy munkanélkülibe, csak azért, hogy a kétszintes házát napi szinten kisuvickolja!
2016. dec. 9. 12:45
 9/19 anonim ***** válasza:
33%

8, szervezéssel minden megoldható. Én három műszak, 250 km-re fősuli mellett is megoldottam, hogy naponta frisset főztem, és nem volt kosz, se rendetlenség.

A kérdező meg egy gyerekkel van otthon. Semmi köze a kupinak a karrierjéhez.

2016. dec. 9. 12:50
 10/19 anonim ***** válasza:
72%
Nem mindenkinek megoldható. Én annak is örülök, ha van napi egy órám a családomra. Most is épp utazom A-bol B-be. Még a gyerekem első karácsonyán is el kellett utaznom több ezer km-re. De itt nem is erről van szó. A nőtől elvárnak mindent, amit régen is: legyen jó anya, szakácsnő, takarítónő, kertész, mosónő; de ezmellett legyen karriere. A férfinek elég a karrier. Érdekes. Csak a karrier elvesz annyit egy nő életéből, hogy a felsoroltak közül, örül ha egyet választhat. Sajnálatos módom én is csak kettőt tudok teljesíteni, a 2 legfontosabbat.
2016. dec. 9. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!