Ez tényleg gáz? Túl sokat foglalkozom magammal?
Sziasztok!
Jelenleg gyesen vagyok ( van egy beteg gyermekem). 29 éves vagyok, 4 gyermekkel, 10-től 3-évesig vannak. Hétközben reggel elviszem őket oviba, suliba, bevásárolok, ha valamit kell, intézem. Hazaérve fát hasogatok, begyújtok, pakolok, mosok, főzök ( ezt általában 2 napra), takarítok, majd fél 4-kor megyek értük. Onnantól velük vagyok.
Most épp társasoznak, ezzel 4-en elfoglalják magukat. De apukával vannak, mert hétvégén nem tudott jönni.
Viszont van 2 nap, amikor javarészt magammal foglalkozom. Hétfőnként hajat mosok, szárítok, ápolom, vasalom, rendberakom az arcom, kilakkozom a körmöm, felteszek egy pakolást, befekszem a kádba. Ilyenkor nem nagyon takarítok, de kaja van, tisztaság van. A másik a szerda, amikor is ha időm engedi, pihenek a takarítás után. És ennyi. Jelenleg nem dolgozom, szeptembertől tudnak visszavenni a munkahelyemre.
Na már most emiatt kapom az ívet a gyerekek apukájának a családjától. Hogy én csak pipiskedek, mert mindig van rajtam smink ( 6-kor kelek, ilyenkor fél órám van kávézni, fogat mosni, fésülködni, sminkelni, felöltözni). Én így érzem jól magam. Volt 2 év, amikor orvoshoz jártam depresszió miatt, és ahogy jobban éreztem magam, rájöttem, ha nem csak anya vagyok, de nő is, és figyelek magamra, akkor nem zuhanok olyan mélyre.
De itt ez nem divat. Ez egy kis konzervatív falu, itt nem szabad sminkelni, csinos ruhákban járni, mert megszólnak. Nem csak a fent említett család, de idegenek is.
Nem dicsekedni vagy szidni akartam bárkit is, tanácsot, észrevételt kérnék. Ti is sokalljátok? Lejjebb kéne vennem? Vagy ha szerintetek jó így, akkor adnátok tanácsot, hogyan ne figyeljek ezekre a kritikákra?
Elkerülni nem tudom az embereket, sajnos útba esnek oviba, suliba, boltba, hazafelé menet.
Reagáljak rájuk? Vagy figyelmen kívül kell hagyni? Vagy hallgassak a megérzéseimre? Ahogy nekem jó, úgy csináljam?
Ne foglalkozz velük!!!!
Ha nagyon felidegesítenének én biztos visszaszólnék valami frappánsat!
Exed családja arra számított, h összezuhansz. De nem! Az írásodból magabiztosság, és valami megnyugtató harmónia sugárzik, és tudod, ha te vigyáznál az én gyerekeimre, 110% nyugodt lennék, mert te egy tökös csajszinak tűnsz. Ha a gyerekeid jól érzik magukat, egészségesek, szeretetbe élnek, van enni, van rend, odafigyelés, akkor az a lehető legtöbb, amit egy anya megtehet a családjáért. És ez a plusz pedig jár neked, hisz mint mondtad így támogatod saját magadat is, ezzel is tartást adsz a mindennapokhoz.
Egyszer próbáld ki, hogy nem sminkelsz, akkor mit találnak ki?
Miért váltatok el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!