Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan nagyzolnak vagy komolyan...

Sokan nagyzolnak vagy komolyan havi tízezrekbe kerül egy baba nevelése?

Figyelt kérdés

Sokan írják, hogy több tízezreket költenek a babákra. Nem túlzás ez?

Lányom 11 hónapos, pelenka havi 5000. Azt eszi amit mi és mindennap kap nasit, gyümölcsöt is. Ez kb havi 8000 forint.

Ti miket vesztek és mennyibe kerül?

2016. nov. 29. 15:06
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
49%
De, nagyon túlzás, főleg, mikor azt írják h havi 100-150e elmegy egy babára! Kisfiam 5 hós (lassan 6) tápszeres, de már kap babakaját is, tejpépet stb.. de, ha veszek neki egy-két banánt vagy almát, fizetek max 200 ft-ot? + Nutriton 5000e körül. Pelus 10.000(Libero) popsitörlő 1000-1500(Pampers), ruhákat nem veszek feleslegesen, csak, ha kinő egy méretet vagy pl most mikulásra, játékok se használódnak el 1 hónap alatt,hogy minden hóba újat kellene venni.. következőleg karácsonyra kap majd. Babavizet nem veszünk, csak ha utazunk, én is feltudom itthon forralni és lehűteni.. Gyógyszer volt most plusz kiadás, 2000 ft körül.. de még így sem adtunk ki 30ezernél többet.. Eddig a csp+gyesből mindent megtudtunk oldani, párom fizuja meg a többi dologra..
2016. nov. 29. 16:39
 12/34 anonim ***** válasza:
68%
9-es, persze az úgy teljesen más.. de ha csak az alapvető dolgokat nézzük, akkor tényleg nagyon elvannak szállva... :/
2016. nov. 29. 16:43
 13/34 anonim ***** válasza:
32%

Nekünk két lány van,a csp 22600 bőven elég kettőjükre. A pici pelusa max 8ezer,a törlő kb 800. Tápszere havi olyan 2-3 ezer. Élelmes vagyok,tejallergiásoknak valot kap 90% támogatással. Ruhát ha kéne is venni,újat max pepcobol vennék,de inkább börzéken. Egy több havi pakk kijön 8-10ezerből. És egy méretet,ugye a legtöbb x-töl y-ig van,hord simán majd 3hónapot is.

Tehát nekünk pl most lesz két hónapos,most lenne aktuális majd venni nagyobbat,de nem kell,mert vettünk már,na meg kapunk is mindig.

Gyógyszer persze hasfájásra sok volt,de ez se kell örökké.

Szóval ha már hozzátáplálás is lesz,akkor is elég lesz a havi 13300 rá.

A nagy se kerül még ennyibe se. Csoportpénz 600,tánc max 4ezer. Azt kalap kabát,ennyi.

Akinek beteg a gyereke,jó hogy többe kerül,mert sok a torna stb. De alap esetben,ha csak a havi fixeket nézed,elméletbe nem kerül azért annyiba. Én hozzátáplálás során is fözni fogok,nagy ritkán lesz bébi étel csak. Azt meg nem nevezném sok plusznak,amit megeszik.

2016. nov. 29. 17:24
 14/34 anonim ***** válasza:
83%
Havi egyszer jarok Dm be és akkor úgy 15-16 ezret fizetek. Ebbeb pelenka, torlő, fürdető, fogkrém, tápszer van benne és ami épp kell esetleg a két nagyobbnak. 15 hónapos a babám. Ruhara keveset költök, mert a nővéréről sok van, de azert neha kell egy cipő vagy hasonló. Bébiételre is költök. Gyümölcsöt azt a családi kasszához számolom nem kimondottan a babára. Szerintem a baba kijön 20-25 ezerből per hó, de nekünk harom van. Nem kapom a ruhakat senkitől. Két nagynak új ruhak elég tetemes összeg, pedig próbálok jó állapotú hasznaltakat is szerezni.
2016. nov. 29. 18:29
 15/34 anonim ***** válasza:
69%
Havi 5000 forintból hol, milyen és mennyi pelenkát veszel??????
2016. nov. 29. 19:15
 16/34 anonim ***** válasza:
39%

Nekem is havi 5ezer körül van a pelus,aldis,egy csomag ami 50dbos 2400ft,2eleg szokott lenni belole...

Amugy nekem se megy el annyi sok,3 gyerek van talán a kaja a legtöbb,nem kapnak minden hónapban ruhát,játékot,stb.

Szerintem ez annak a függvénye ki milyen szinten el...nyilván aki magára is többet költ,és alapból nem csak akkor vesz ruhát mikor szüksége van rá,hanem amikor megtetszik neki valami,az biztos hogy a gyereket is így kezeli.

Szerintem nalunk maximum 15 ezer megy el egy hónapban pelusra,popos törölte,tapszerre,ami kimondottan a picinek kell,a kaját nem tudom külön,változó,1eves azt eszi amit mi,de mivel alapból főzök ezt nem számolom külön.

2016. nov. 29. 20:55
 17/34 anonim ***** válasza:
55%

"Nekem is havi 5ezer körül van a pelus,aldis,egy csomag ami 50dbos 2400ft,2eleg szokott lenni belole... "

100 pelenka egy hónapra???

3-szor cseréled csak egy nap?

8 órát pácolod az 1 éves gyereket a hugyos-szaros csomagban?

Remélem, hogy magaddal is ilyen higiénikus vagy és menszesz idején kibírod egy tamponnal/betéttel a napot.

2016. nov. 29. 21:21
 18/34 anonim ***** válasza:
59%

A tìzezrek nem sok. Nem is nagyzolàs. A szàzezer ha nem fejlesztésre megy akkor az a túlzàs.

De ez attól függ mi a gyerek igénye.

Pl:

Fiam pampers pelus napi 10-12 db kellett és mindegyik fullon tele volt mindig, popsitörlő szintén pampers kb havi 10 csomag volt, hogy több. Fürdető stb mind vmi gyógynövényes antiallergén,akàr a popsikrém stb. Speckó mosószer,öblìtő.

Nagyjàból a legdràgàbb volt jó neki az alap dolgokból, és sok is kellett mindenből.

Biztos volt havi 30.000Ft csak az alap( pelus,törlőkendő, tisztàlkodószerek). Ehhez jön a gyümölcs stb... De ott lehet vàlogatni pénztàrca vastagsàg függvényében mìg pelus és egyebeknél nem.

Lànyom pelus tökmindegy (kibìrnà egy pelussal is naponta, ha az nem lenne undi, ìgy napi 2 pelust hasznàl,amikor sejthető hogy kaki lesz, ebből az egyiknél mindig jön a kaki, a többi meg diy mosipelus, mert olyan kevés mennyiségű pisi jön ki belőle, hogy komolyan pazarlàsnak érzem az eldobhatót), popsitörlő 3 féle a sajàtmàrkàsak közül( olcsó ez is), popsikrém csak a gyógyszertàri olcsó, fürdető megint mindegy. 10.000Ft- ba benne van még a tejpép is amit vacsi pótlàsnak kap, màr 8 hónapos.

Ennyi lehet gyerek és gyerek között a különbség, ha ìgy nézed a fiam egy huszassal többe került havonta. Pedig nem én nagyzoltam a fiammal csak ott be volt szabàlyozva mit hasznàlhatok. Most érzem a különbséget, hogy a lànyomnàl azt veszek nagyjàból amit akarok, tudom nézni az àrát is, ami nem azt jelenti, hogy vacakot veszek, csak nem kell a legdràgàbb.

2016. nov. 29. 22:20
 19/34 anonim ***** válasza:
42%

Utolsó, te mindenkivel ilyen tahó módon beszélgetsz, vagy csak minket tisztelsz meg vele?

Amúgy az enyémnek is elég ennyi pelenka átlagosan. Ha pisis-kakis, természetesen kicserélem neki.

10 hónapos lassan a fiam 5-6 ezer körül költök pelenkára, még egy 1500 popsitörlőre. Popsikrémet nem veszek havonta, nagyon kevés kell belőle, és csak éjszakára kenem a popsiját már, mert nem pirosodik ki. Hintőport nem használunk. A cumit hónapok óta nem fogadja el, úgyhogy az se kell. Tápszer sem kell, anyatejes. Azt eszi általában, amit mi, de ha nem, akkor főzök neki, az nem összeg, mert nem eszik ő még annyit. Veszek neki egy tálca csirkemellet, megfőzöm, pépesítem, és beteszem a fagyasztóba jégkocka tartóban, Utána a kockákat zárható zacsiba teszem, ez két hónapra is elég. Akkor használom, ha nem eheti azt, amit mi, olyankor főzök neki valami bébifőzeléket hússal. Joghurt és/vagy gyümölcs napi egyszer, ennél többször ő még nem eszik szilárdat, próbáltam, de egyelőre nem akar ennél többet. Inni vizet iszik, úgyhogy babateákra sem kell költeni, a vízszámlát meg még nem számoltam ki, hogy ebből tételesen mennyi vonatkozik a babára :D Úgyhogy Amit megeszik/megiszik, hááát, nem számoltam ki soha, de párezer forint lehet.

Ruhát nem veszek havonta. Két-háromhavonta veszek neki, amikor méretet vált, menet közben csak azt, ami az évszak miatt éppen szükségessé válik, vagy néha ha meglátok valami jópofát.

Fürdető sem fogy el egy hónap alatt, abból is nagyon keveset használunk csak, különben szárítja a bőrét. Nyáron bontottam meg azt, amit most használunk, még van benne egy kevés. Hát ahogy így fejben végiggondolom, nem költünk több tízezret havi szinten. Van olyan hónap, amikor igen, de közel sem minden hónapban.

2016. nov. 29. 22:29
 20/34 anonim ***** válasza:
67%
A válaszom eleje természetesen a 17-esnek szólt.
2016. nov. 29. 22:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!