Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet még saját gyermekem?

Lehet még saját gyermekem?

Figyelt kérdés
Paranoid skizofréniában szenvedek, és nagyon erős gyógyszereket szedek. Mindegyik betegtájékoztatója azt írja, hogy terhesség és szoptatás ideje alatt nem szedhetem. Gyógyszerek nélkül másfél hétig bírtam ki, majdnem visszakerültem a pszichiátriára. Nem hiszem, hogy kibírnám 9 hónapig nélkülük, de azt se akarom, hogy a gyógyszerezésem miatt beteg legyen a gyermekem. Ráadásul örökölhető is ez a betegség. Van még valaki, aki hasonló helyzetben van? Mit tehetnék?
2016. nov. 28. 16:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
Ezt a pszichiátereddel és egy genetikussal kellene megbeszélned. Esetleg más pszichiáterrel is beszélhetnél, mert nekem furcsa, hogy rádhúznak egy ilyen súlyos betegséget, pedig csak egyszer volt tüneted. Vannak pszichiátriai gyógyszerek, amiket lehet szedni a terhesség alatt, de nagyon nem mindegy, hogy pontosan mi a betegséged, mert sajnos van, ami öröklődik és ezt nem vállalnám a helyedben, nem lehet tudni, hogy milyen erösséggel jön ki a gyerekben, stb., de ezt genetikussal kell megbeszélni.
2016. nov. 28. 17:10
 12/20 anonim ***** válasza:
31%
a rák nem örökletes
2016. nov. 28. 17:34
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Konzultálj orvossal, akár többel is, hátha! Esetleg örökbe is fogadhattok (az is saját gyerek, csak nem vér szerinti).
2016. nov. 28. 17:44
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az orvosoddal beszélj erről, hogy van-e olyan gyógyszer amit lehet szedni terhesség alatt, illetve létezik-e más megoldás esetleg a gyógyszeren kívül. Mi mint laikusok nem igazán értünk ehhez.

A többi válaszra csak annyit reagálnék, hogy akkor is születnek skizofrén emberek, ha ők maguk nem szülnek.

A skizofrénia mutat ugyan genetikai összefüggést, ugyanis egypetéjű ikreknél nagy az esély, hogy ha az egyik skizofréniában szenved akkor előbb utóbb a másik is abban fog, de ettől függetlenül nem tisztázott, hogy miként hogyan öröklődik, ha öröklődik egyáltalán.

Amúgy meg kiváló példa a nem tisztázott genetikai hajlamokra, hogy a meleg férfiak legtöbbször nem szaporodnak tovább, hiszen két férfi nehezen csinál gyereket, mégis születnek és mindig is születtek meleg férfiak.

A "ne szaporodj" felkiáltás nem igazán menti meg a világot, ugyanis azok a tulajdonságok, amik rendkívül előnytelenek, azok higgyétek el maguktól nem is adódnak tovább, mert gyorsan szelektálódnak. Amik meg eddig nem tették meg, azok valamiért eddig nem voltak olyan előnytelenek, még akkor sem ha a paranoid skizofrénia meg a homoszexualitás nyilván nem tűnik hasznosnak. Ha totálisan haszontalan és élettel össze egyeztethetetlen lett volna akkor már nem lenne, vagy nagyon rövid időn belül eltűnt volna.

2016. nov. 28. 17:49
 15/20 anonim ***** válasza:
58%

Nekem is van pszichiátriai betegségem, amit gyógyszerrel karban tudok tartani.

Az soha nem merült fel bennem, hogy ilyen körülmények között gyermeket vállaljak.

Felelőtlen lennék, úgy gondolom.

2016. nov. 28. 18:13
 16/20 anonim ***** válasza:
55%

Kizart dolog lenne! Vedekezz, ne tedd tonkre egy gyerek eletet:S

Hogy is nem erted meg, hihetetlen...

2016. nov. 28. 19:02
 17/20 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, h skizofréniás rohamok bármikor előjöhetnek, még gyógyszerszedés mellett is. Egy rokonom is skizo és neki is így van. Olyankor be kell állítani a gyógyszereit, vagyis átgyógyszerezni.
2016. nov. 28. 19:34
 18/20 anonim ***** válasza:
Eszembe sem jutna ilyen betegséggel gyereket vállalni. Ismerek egy skizofrén nőt nem szedte a gyógyszereit,és elkóborolt a gyerekéről totál elfelejtkezett. Szóval köze sincs más betegségekhez.
2016. nov. 28. 20:23
 19/20 anonim ***** válasza:
Lehet, de erős orvosi követés és gondolom, másik gyógyszer használata szükséges. Kórházban dolgoztam és volt skizofréniás kismama. Elég rossz állapotban került a kórházba és a kontrollok alkalmával hol ilyen-hol olyan volt az állapota. Nem tudom, végül pontosan mi lett vele, a babája megszületett egészségesen, de hogy az ő állapota milyenné vált, fogalmam sincs. Ha gyereket tervezel, mindenképpen kérd ki nőgyógyász és genetikus véleményét.
2016. nov. 29. 09:36
 20/20 A kérdező kommentje:
Én egyszer lettem rosszul, 2 évvel ezelőtt. Egyből rám akasztották a paranoid skizofrénia diagnózist. Semmilyen vizsgálatot nem végeztek rajtam. Viszont a gyógyszerek használnak.
2016. nov. 29. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!