Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet még saját gyermekem?

Lehet még saját gyermekem?

Figyelt kérdés
Paranoid skizofréniában szenvedek, és nagyon erős gyógyszereket szedek. Mindegyik betegtájékoztatója azt írja, hogy terhesség és szoptatás ideje alatt nem szedhetem. Gyógyszerek nélkül másfél hétig bírtam ki, majdnem visszakerültem a pszichiátriára. Nem hiszem, hogy kibírnám 9 hónapig nélkülük, de azt se akarom, hogy a gyógyszerezésem miatt beteg legyen a gyermekem. Ráadásul örökölhető is ez a betegség. Van még valaki, aki hasonló helyzetben van? Mit tehetnék?
2016. nov. 28. 16:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%

Eleve hogy nevelnéd fel emellett a betegség mellett?

Rövid válasz: Lehet, de erősen nem ajánlott.

2016. nov. 28. 16:25
 2/20 anonim ***** válasza:
85%
Sajnálom, de nem kellene. :(
2016. nov. 28. 16:25
 3/20 anonim válasza:
orvost kérdez ezzel
2016. nov. 28. 16:26
 4/20 anonim ***** válasza:
85%
Nekem meg sem fordulna a fejemben így gyereket vállalni. Egyrészt, hogy neveled fel? Másrészt elképesztő mértékű önzőség átörökíteni a betegségedet. Tudod, hogy milyen, tudod, hogy mivel jár, akkor feltételezem, nem kívánod másnak, főként a saját gyerekednek.
2016. nov. 28. 16:27
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj, hogy ezt írom, de a te helyzetedben már az is nagy eredmény, ha magadat olyan szinten tudod tartani, ami mellett be tudsz illeszkedni a társadalomba, nem hogy még egy emberért vállalni a felelősséget. Már a terhességet sem tudnád gyógyszerek nélkül kihordani. Ha lenne egy megbízható, felelősségteljes társ az életedben és nem kellenének a terhesség alatt az állandó erős gyógyszerek, akkor talán érdemes lenne megpróbálni.
2016. nov. 28. 16:31
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Látom nagyon le akartok beszélni erről. Csak tudjátok nekem egyszer volt skizofrén rohamom 2 éve, és azóta semmi, mert rendszeresen szedem a gyógyszereimet, és nincsenek így se hallucinációim se téveszméim. Senki meg nem mondaná rólam, hogy beteg vagyok. Viszont ha elhagyom a gyógyszereket visszaesek. Tehát tisztában vagyok vele, hogy mekkora mázlista vagyok (pl. nem hallok hangokat, és soha nem is hallottam), elég hamar, egy hónap alatt "helyre raktak". Nem szenvedek a betegségem miatt. A gond az, hogy ezeket a gyógyszereket terhesség alatt nem szedhetem, és kíváncsi voltam, hogy jár-e valaki hasonló cipőben. Nem kritikát kértem. Talán az orvos meg tudja mondani. Talán tud olyan gyógyszert ajánlani, amit terhesség alatt is szedhetek.
2016. nov. 28. 16:47
 7/20 anonim ***** válasza:
77%
Ha ez a szitu velem lenne, akkor meg sem fordulna a fejemben, mert felelősségteljes embernek tartom magam, és semmi esetre sem akarnék a gyerekemnek rosszat. Akár azzal, h gyógyszer nélkül lesz egy nem beszámítható anyja,akár h örökölheti.
2016. nov. 28. 16:48
 8/20 anonim ***** válasza:
77%
Nem kritikákat írnak hozzászólók, hanem véleményeket.
2016. nov. 28. 16:49
 9/20 A kérdező kommentje:
Ilyen alapon egy rákos betegnek se legyen soha gyereke, mert örökölheti...
2016. nov. 28. 16:50
 10/20 A kérdező kommentje:
Szerintem felelőtlen akkor lennék, ha nem járnék ezeknek utána, csak úgy belevágnék a gyermekvállalásba. Ide se véletlenül tettem fel a kérdést, de már bánom is. Ezt az orvosommal kell megbeszélnem, hogy alkalmasnak tart-e, van-e másik gyógyszer stb. Mert aki itt azt bírja, hogy felelőtlen vagyok, az ítélkezik. Akkor lennék felelőtlen ha nem járnék ennek utána, legalábbis szerintem.
2016. nov. 28. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!